Εικοσιπέντε ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στην F.L

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (25/7) η δήλωση των ομάδων για την συμμετοχή στη νέα Football League το οποίο σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο θα είχε 28 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους (από 14 ομάδες).

Ωστόσο ήδη κάποιες ομάδες δεν δήλωσαν συμμετοχή επιλέγοντας την νέα ερασιτεχνική Γ’ Εθνική, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι τις 31 Ιουλίου (λήγει η προθεσμία για την συμμετοχή στη Γ’ Εθνική) να αποχωρήσουν και άλλες.

Από τις 28 ομάδες λοιπόν, δήλωσαν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα οι 25. Δεν δήλωσαν συμμετοχή η ΑΕΚ, η ΑΕΛ, ενώ οι δύο ομάδες που ήταν από την Κέρκυρα (ΑΟ Κέρκυρας και ΑΟ Κασσιόπης) έγιναν μια με την ονομασία ΠΑΕ Κέρκυρα και έτσι και από εκεί έμεινε μια θέση κενή.

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή είναι οι:  Κέρκυρα, Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου, Παναιγιάλειος, Φωκικός, Ηρακλής, Αναγέννηση Καρδίτσας, Τύρναβος, Παναχαϊκή, Πανσερραϊκός, Χανιά, Επισκοπή, Πιερικός, Αιγινιακός, Καβάλα, Βύζας Μεγάρων, Δόξα Δράμας, Εθνικός Γαζώρου, Καλλιθέα, Ηρακλής Ψαχνών, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Φωστήρας, Απόλλων Καλαμαριάς, Αχαρναϊκός και Αστέρας Μαγούλας.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Πανσερραϊκός παρότι έχει δηλώσει συμμετοχή θα αποφασίσει την Παρασκευή (26/7) εάν θα αγωνιστεί στην Football League.

Εάν δεν αγωνιστεί και επιλέξει την Γ’ Εθνική, τότε οι ομάδες θα γίνουν 24. Σε αυτή τη περίπτωση θα δημιουργηθούν δύο όμιλοι των 12 ομάδων.

Επίσης, εάν οι ομάδες μέχρι τις 31 Ιουλίου μειωθούν και άλλο, τότε υπάρχει και η προοπτική η νέα Football League να γίνει σε ένα όμιλο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όσες ομάδες μείνουν αυτές θα αγωνιστούν και δεν θα συμπληρωθούν από άλλη κατηγορία.

Από την Football League, θα ανέβουν στην Super League τρεις ομάδες, ενώ θα υποβιβαστούν έξι ομάδες στην Γ’ Εθνική.

Όλα αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σε μεγάλο βαθμό στο Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το μεσημέρι (26/7, 13.00) στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

“1.- Προκήρυξη Πρωταθλήματος FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ 2013-2014

2.- Συμμετέχουσες ομάδες, μετά τη δήλωση συμμετοχής τους στο Πρωτάθλημα της  FOOTBALL LEAGUE, αγωνιστικής περιόδου 2013- 2014

3.- Διάφορα Θέματα”.

sport24.gr