ΕΚΑΣΚ: H προκήρυξη για τα τελικά! | XANIA SPORT FM

Ανακοινώθηκε από την ΕΚΑΣΚ η προκήρυξη του πρωταθλήματος μπάσκετ των ανδρών, για την τελική του φάση.

Οι δύο πρώτοι, από κάθε όμιλο των 5, προχωράνε και μετά με σύστημα νοκ άουτ παίζουν για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δύο νίκες χρειάζονται για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ σε περίπτωση που θα χρειαστεί τρίτο ματς θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο.

Η προκήρυξη της τελικής φάσης της ΕΚΑΣΚ:

3Η ΦΑΣΗ

Στη Γ φάση προκρίνονται οι νικητές (1-2-3-4) και θα αγωνιστούν μεταξύ τους  σε δυο αγώνες ως εξής:

ΝΙΚΗΤΗΣ (1) – ΝΙΚΗΤΗΣ (3)     (5)

ΝΙΚΗΤΗΣ (2) – ΝΙΚΗΤΗΣ (4)     (6)

Γηπεδούχος στον 1ο αγώνα θα είναι η ομάδα που τερμάτισε σε κατώτερη θέση στους ομίλους της Α φάσης. Νικήτριες στη φάση αυτή αναδεικνύονται οι ομάδες που :

Α) θα πετύχουν 2 νίκες επί του αντιπάλου.

Β) εάν έχουν από μια νίκη ισχύει η διαφορά πόντων. Εάν υπάρχει νέα ισοβαθμία, στο Β αγώνα θα δίνεται 5λεπτη  παράταση  έως ότου  αναδειχτεί νικητής. Είναι αυτονόητο ότι εάν ένας από τους 2 αγώνες  λήξει ισόπαλος, δεν δίνεται παράταση.

Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι νικητές των ζευγαριών (5) και (6) που θα αγωνιστούν για τις θέσεις 1 και 2, ενώ οι ηττημένοι για τις θέσεις 3 και 4.

4Η ΦΑΣΗ (τελική)

Στη φάση αυτή θα συναντηθούν μεταξύ τους οι νικητές των ζευγαριών 5 και 6 . Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα συμπληρώσει δύο (2) νίκες επί της αντιπάλου της, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη αγώνες προηγουμένων φάσεων.

Εφόσον στον τελικό συναντηθούν ομάδες από την ίδια πόλη, οι αγώνες θα διεξαχθούν σε ουδέτερο γήπεδο της πόλης που θα ορίσει η Επιτροπή πρωταθλήματος. Αντίθετα εάν στον τελικό συναντηθούν ομάδες από διαφορετική πόλη, τότε θα αγωνιστούν από μία φορά στην έδρα τους μετά από κλήρωση για τη σειρά έδρας, και αν χρειαστεί 3ος αγώνας αυτός θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ.

Οι ηττημένοι των ζευγαριών 5-6 θα αγωνιστούν για τις θέσεις 3 και 4 σε ένα αγώνα, σε ουδέτερο ή κοινό γήπεδο που θα ορίσει η Ε.Π.