Εξετάζονται 5 ΠΑΕ από τον εισαγγελέα

Θέμα προέκυψε τις τελευταίες ώρες με την ομάδα του Πλατανιά και το ματς της περασμένης χρονιάς με τον Πανιώνιο. Να θυμίσουμε ότι το παιχνίδι έληξε χωρίς σκορ 0-0 και οι δυο ομάδες παρέμειναν στην κατηγορία.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών πάντως αποφάσισε να ασκήσει δίωξη τόσο στον Πλατανιά και τον Πανιώνιο όσο και σε άλλες τρεις ακόμα ΠΑΕ.

Οι ΠΑΕ είναι οι εξής:

– ΚΑΛΛΟΝΗ: για κατ’ εξακολούθηση χειραγώγηση αγώνων και συγκεκριμένα για τα ματς:

Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-4, Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5, Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης 0-2, ΟΦΗ-Καλλονή 0-1 (Κύπελλο).

– ΟΦΗ: για πιθανή εμπλοκή ποδοσφαιριστών και παραγόντων στο ματς Κυπέλλου με την Καλλονή.

– ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: για το Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1.

– ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: για το Πανιώνιος-Πλατανιάς 0-0.

– ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: για το Πανιώνιος-Πλατανιάς 0-0

Οι διώξεις αυτές είναι “in rem” κάτι που σημαίνει ότι δεν έχουν προσωποποιηθεί ευθύνες τόσο σε παράγοντες όσο σε ποδοσφαιριστές ή ακόμα και σε ανθρώπους εκτός ομάδων που θα είχαν όφελος. Φυσικά θα πρέπει να τονίσουμε ότι κάτι τέτοιο ειδικά στην περίπτωση του Πλατανιά είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί.

Όπως είναι εύλογο και στοιχηματικά να το δει κάποιος, οι αποδόσεις που είχαν βγει ήταν “τοκογλυφικές” όπως λένε στην γλώσσα του στοιχήματος ενώ με βάση και τα υπόλοιπα ματς μπορεί να μην χρειαζόταν καν. Σίγουρα το αποτέλεσμα της ισοπαλίας ήταν βολικό και για τις δυο ομάδες και ενδόμυχα να το είχαν όλοι στο μυαλό τους αυτό όμως απέχει παρασάγγας  από χειραγώγηση αγώνα.

Για την ιστορία επίσης να θυμίσουμε ότι στο euro 2004  Σουηδία-Δανία ήθελαν 2-2 για να ¨πετάξουν” έξω την Ιταλία μια ιστορία που συζητήθηκε αρκετά και δεν προέκυψε το παραμικρό.

Όπως είναι λογικό στις τάξεις του Πλατανιά δεν υπάρχει η παραμικρή ανησυχία για το θέμα, είναι μια περίπτωση που εξετάζεται για το ΑΝ θα προκύψουν ευθύνες και όχι ότι έχουν προκύψει.