Ευτυχώς που υπάρχεις κι εσύ!!!

Αν κάποιος μας έλεγε στην αρχή της χρονιάς ότι ο Πλατανιάς θα κέρδιζε Παναθηναϊκό (δύο φορές), ΑΕΚ, Άρη (δύο φορές), μάλλον θα τον λέγαμε… “κουζουλό”. Ελα μου όμως που η πραγματικότητα τελικά είναι αυτή!!! Είναι η πραγματικότητα που μέχρι και πριν το ματς με την Άρη κάποιοι είχαν σπεύσει στο να την αναγάγουν σε μία κριτική τόσο αυστηρή, λες και το γήπεδο των Περιβολίων ήταν το Μπερναμπέου, ο Πλατανιάς… Ρεάλ, ο Αναστασιάδης… Μουρίνιο, ο Αναστασάκος… Ρονάλντο και τα Χανιά… Μαδρίτη.

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι μία! Ότι ο Πλατανιάς δίνει έναν αγώνα ζωής και καταφέρνει σα σύγχρονος Ροβινσώνας Κρούσος να βρίσκει τρόπους να επιβιώσει. Αυτούς τους τρόπους τους βρήκαν ο Άγγελος και οι παίκτες.

Από τη μία ο προπονητής που από την πρώτη στιγμή και τα αρνητικά του αποτελέσματα δε σταμάτησε να λέει και να επιμένει ότι η ομάδα θα βρει τα πατήματά της και τον προορισμό της.

Από την άλλη οι παίκτες, που επέμεναν ότι δεν είναι δυνατό να βγάζουν αυτή την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Θυμηθείτε πως πρόσφατα τα είπαν και μεταξύ τους, όταν έφαγαν μαζί και συζήτησαν τα αγωνιστικά προβλήματα, απόντος του Άγγελου.

Άρα λοιπόν, το βασικό είναι ότι υπάρχει έννοια για την ομάδα. Η έννοια αυτή μετατρέπεται σε αγωνιστικότητα. Η αγωνιστικότητα προϋποθέτει επιμονή. Η επιμονή θέλει υπομονή και… κάπως έτσι έρχονται τα αποτελέσματα. Και τα αποτελέσματα αυτά είναι η υγεία που αποπνέει ο Πλατανιάς των τελευταίων αγωνιστικών.

Έτσι, ήρθε και το τρίποντο με την ΑΕΚ και θα έρθει και το θετικό αποτέλεσμα στην Κέρκυρα την επόμενη αγωνιστική. Και να μην ξεχνάμε πως η ΑΕΚ ήταν αήττητη τις τελευταίες έξι αγωνιστικές. Δεν το ήθελε λοιπόν η Παναγία να συνεχίσει το σερί της η Ένωση.

Μπορεί βέβαια να έπαξε ρόλο και η… τσικουδιά, αλλιώς δεν εξηγείται το πως μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Δικέφαλος, που μέχρι το 15′… πελαγοδρομούσε. Μόνο ο Λίνεν φώναζε από τον πάγκο, αλλά ποιος τον άκουγε; Μπορεί η ΑΕΚ τελικά να ξύπνησε, αλλά ο πιο… ξύπνιος ήταν ήδη ο Πλατανιάς, που ακόμη και στο 1-1 φαινόταν ότι ήθελε κάτι παραπάνω.

Στην επανάληψη φάνηκε ότι ο ρυθμός θα ήταν διαφορετικός. Αντί όμως να φανεί η ΑΕΚ μπροστά, δεν απείλησε σοβαρά τον Κηπουρό. Και βέβαια, όταν βλέπει… ατονία και βαρεμάρα ο Ναζλίδης… τρελαίνεται. Κέρδισε το πέναλτι, είχε μία καλή ευκαιρία για το 3-1, αποδεικνύοντας σε πολλούς ότι δεν θα έπρεπε να ήταν… άπιστοι Θωμάδες, όταν ο Θωμάς ήταν στα “κάτω” του.

Το ταξίδι συνεχίζεται λοιπόν, με την “Οδύσσεια” να περνά από το νησί των Φαιάκων, ψάχνοντας την Ιθάκη.

Υ.Γ. Ο Φώτης Κηπουρός στο τέλος του αγώνα πήγε και φίλησε τη φωτογραφία του αδικοχαμένου Ζαχαρία. Μπράβο ρε Φώταρε… μεγαλείο ψυχής, όπως και όλα τα παιδιά, που δεν ξεχνάνε σε κανένα ματς το Ζαχαρία.