Θα συζητηθεί στο συμβούλιο της ΕΠΟ την Τρίτη 14/10

Έτοιμη να τιμωρήσει με τον πιο σκληρό τρόπο τον Ηρόδοτο για τα θλιβερά γεγονότα που έφεραν και το μοιραίο, τον θάνατο του οπαδού του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, εμφανίζεται η ΕΠΟ.

Το διοικητικό συμβούλιο θα εισηγηθεί την αποβολή του από τις διοργανώσεις που μετέχει, βασιζόμενη στο άρθρο 26 του πειθαρχικού κώδικα («σε περιπτώσεις ιδιαίτερης σοβαρής παράβασης του καταστατικού και των κανονισμών της ΕΠΟ επιβάλλεται από το ΔΣ αποκλεισμός από διοργάνωση ή ανάληψη ανατεθείσης διοργάνωσης»).

Υπενθυμίζεται ότι ο αθλητικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Καρράς είχε ασκήσει πειθαρχική δίωξη για τα τραγικά γεγονότα και τον σοβαρό τραυματισμό του Κώστα Κατσούλη, ο οποίος δύο εβδομάδες αργότερα υπέκυψε στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401 στην Αθήνα.

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Ηρόδοτο από τους φορείς του Ηρακλείου

Προ των παραπάνω εξελίξεων οι ιθύνοντες της ομάδας της Νέας Αλικαρνασσού αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια κίνηση με στόχο την αποφυγή ενδεχόμενης βαριάς τιμωρίας από την Ομοσπονδία

Εξαιτίας του κλίματος που έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει στην ΕΠΟ για ενδεχόμενη βαριά τιμωρία της ομάδας, οι ιθύνοντες του Ηροδότου αποφάσισαν να συγκαλέσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση. Η συνεδρίαση έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής (12/10) με αντικείμενο τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν από πλευράς της ομάδας ώστε να αποφευχθεί αν είναι δυνατόν η επιβολή μιας ποινής που θα χαρακτηριστεί… εξοντωτική.

Εκτός λοιπόν από τους παράγοντες της ομάδας συμμετείχαν και οι βουλευτές Ηρακλείου, Αυγενάκης και Δεικτάκτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Ηρακλείου, Πασπάτης, ο Βαρδαβάς, αντιδήμαρχος της πόλης, εκπρόσωπος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και αρκετοί φίλαθλοι. Όπως αναφέρεται, οι παριστάμενοι αποφάσισαν να εκδώσουν ένα ψήφισμα το οποίο θα σταλεί στην ΕΠΟ και θα έχει τις υπογραφές όλων των φορέων του Ηρακλείου, με το οποίο θα γίνεται προσπάθεια αποφυγής ενδεχόμενης σκληρής τιμωρίας.