Και δεύτερος πυλώνας διαβρωμένος

Ο πυλώνας του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» που έπεσε δεν είναι ο μόνος προβληματικός στο γήπεδο του ΟΦΗ. Ο έλεγχος που έγινε από ειδικό κλιμάκιο έδειξε πρόβλημα διάβρωσης και σε άλλον ένα από τους υπόλοιπους τρεις!

Συγκεκριμένα, αυτός που είναι στη θύρα 8, κοντά στη θάλασσα, έχει επίσης πρόβλημα με διάβρωση στη βάση του. Ωστόσο η εκτίμηση είναι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, καθώς είναι «δεμένος» με μπετόν με το γήπεδο και δεν φαίνεται να «απειλείται» από ακραίο καιρικό φαινόμενο ή και σεισμό.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι δύο πυλώνες, που είναι αυτοί που βρίσκονται πιο μακριά από τη θάλασσα, είναι απολύτως εντάξει.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Οι ιθύνοντες του ΟΦΗ πήραν την απόφαση να αντικαταστήσουν τον πεσμένο πυλώνα με νέο. Εδώ και 24 ώρες έχουν έρθει σε επαφή με εταιρία σιδηροκατασκευών η οποία υποσχέθηκε ότι μέχρι την Πέμπτη (28/3) ο νέος πυλώνας θα έχει τοποθετηθεί.

Τι απομένει; Να… γεμίσει και με φώτα! Την τελευταία φορά που είχε γίνει ανακατασκευή, το 2004, είχαν παραγγελθεί τα φώτα από το εξωτερικό. Όπως είναι αντιληπτό, αυτό, ως διαδικασία, είναι αρκετά χρονοβόρο και αποκλείεται να είναι όλα έτοιμα το Σάββατο (30/3) για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Έτσι, οι άνθρωποι του ΟΦΗ αποφάσισαν ως προσωρινή λύση να πάρουν φώτα από το Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο και να τα τοποθετήσουν στο νέο πυλώνα, μέχρι να υπάρξει οριστική λύση.

Πλέον, σε αυτή την περίπτωση εκτιμούν ότι το αργότερο μέχρι την Παρασκευή (29/3) θα είναι όλα έτοιμα. Τι θα απομένει; Η έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και συγκεκριμένα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Στον ΟΦΗ εκτιμούν ότι θα γίνει ο έλεγχος της στατικότητας των κερκίδων – που ήταν το χαρτί που έλειπε με αποτέλεσμα το «Γεντί Κουλέ» να μην έχει άδεια από τον περασμένο Οκτώβριο – και έτσι θα βγει κανονικά η άδεια και στη συνέχεια η Super League θα δώσει την έγκριση για να διεξαχθεί ο αγώνας.

Αυτή η αισιοδοξία προκύπτει και από τη συνάντηση που έγινε ανάμεσα στους διοικούντες του ΟΦΗ με τον ταξίαρχο Ηρακλείου αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργο Δεικτάκη. Στον ΟΦΗ πιστεύουν ότι όλες οι απαντήσεις θα είναι θετικές, κάτι βέβαια που μένει να αποδειχθεί.

Τέλος, όσον αφορά τις αποζημιώσεις για τους ανθρώπους που είδαν τα αυτοκίνητά τους ή και το σπίτι τους, να καταστρέφεται (ολοσχερών ή μερικώς), αυτές βαρύνουν τη διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ. Άλλωστε, με βάση του μισθωτήριο που έχει υπογραφεί ανάμεσα σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, υπεύθυνη για τη συντήρηση του γηπέδου είναι η ΠΑΕ ΟΦΗ.

imerisia.gr