Και ο Άγιος φοβέρα θέλει!

Η αλήθεια είναι ότι Κυριακή και Δευτέρα ζήσαμε έντονες στιγμές τόσο με την ομάδα του Α.Ο.Χ όσο και με του Πλατανιά. Ξεκινώντας χρονικά το ματς με τον Πανηλειακό θα μας μείνει στην μνήμη για όλα όσα συνέβησαν …εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η ισοπαλία δεν ικανοποίησε τον κόσμο και η μουρμούρα, ήταν έντονη κυρίως στο πρόσωπο του Μουράτ Σεροπιάν που κατηγορήθηκε για αμυντικούς προσανατολισμούς και για το γεγονός ότι άφησε εκτός αποστολής Μπαξεβάνη και Σαντριά. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και καταλήξαμε στο να υπάρχουν διαπληκτισμοί από ανθρώπους που αποδεδειγμένα αγαπάνε την ομάδα.

Η ατάκα παλαίμαχου ποδοσφαιριστή που ήταν δίπλα και μου είπε ΄΄Γύρισα στο 1982΄΄ λέει πολλά.

Το πρόβλημα για την ομάδα είναι ότι δεν παίρνει αποτελέσματα στην έδρα της, αυτό κάνει το έργο της πολύ δύσκολο όχι όμως ανέφικτο αφού έξι ομάδες ανεβαίνουν και επειδή τα δεδομένα στην κατηγορία είναι άλλα από αυτά της Σούπερ Λιγκ τότε καλό είναι να μην βιαζόμαστε. Τα οικονομικά των ομάδων παίζουν μεγάλο ρόλο και σε αυτό το μικρό πρωτάθλημα πέρα από όλα τα άλλα θα πρέπει να κοιτάξεις και την βιωσιμότητα σου κάτι ποτ σημαίνει ότι στις μεταγραφές μπορεί να ήθελες να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς όμως λόγω οικονομικών δεδομένων και μη θέλοντας να ξεφύγεις από τον προϋπολογισμό σου να μην τα κατάφερες.

Θα πρέπει να κοιτάξεις και την ηρεμία της ομάδας με ότι αυτό συνεπάγεται και με όποιο κόστος υπάρξει. Θα πρέπει επίσης και κάποιοι ποδοσφαιριστές να γίνουν πιο επαγγελματίες. Τέλος θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η ομάδα του Α.Ο.Χ έχει σαν στόχο το «λιμάνι» της ανόδου, για να φτάσεις σε αυτό το λιμάνι υπάρχει ένα ταξίδι στο οποίο κάποιες ομάδες το κάνουν έχοντας ένα μεγάλο και άνετο πλοίο που αντέχει στις καταιγίδες και τις φουρτούνες. Ο Α.Ο.Χ από την άλλη το κάνει με ένα βαρκάκι κάτι που σημαίνει ότι θα ταλαιπωρηθεί περισσότερο για να τα καταφέρει ΠΡΕΠΕΙ όμως να τα καταφέρει και αυτό δεν πρόκειται να γίνει με την εικόνα που είδαμε την Κυριακή έξω από τα αποδυτήρια. Η ομάδα θα πρέπει να μην ξεφύγει από τον στόχο της και αυτή η υπερβολική αγάπη που έχουν όλοι ας μην αποτελέσει άλλο δικαιολογία για τέτοιου είδους περιστατικά. Κάποτε άκουσα μια σοφή κουβέντα ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ Ο Α.Ο.Χ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ.

Για τον Πλατανιά μάλλον καλό έκανε τελικά το γεγονός ότι βρέθηκε κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού, ομάδα με πάθος και κόσμος ο οποίος φώναξε επιτέλους και παρότρυνε τους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο Άγγελος Αναστασιάδης στάθηκε στο γεγονός ότι 50 φίλοι του Άρη ακουγόταν περισσότερο στο ξεκίνημα του ματς. Ευτυχώς στην πορεία άλλαξαν τα δεδομένα και ακούσαμε επιτέλους έστω και την ύστατη στιγμή ένα σύνθημα πέρα από τα παλαμάκια.

Για τον Αναστασιάδη θα πρέπει να πω ένα μπράβο όχι για αυτά που έκανε μέχρι τώρα ή στο σημερινό παιχνίδι αλλά για το γεγονός ότι παραδέχτηκε δημόσια στην συνέντευξη τύπου ότι κάπου ο ίδιος όπως και η ομάδα είχαν σηκώσει το κεφάλι ψηλά. Η κριτική όταν είναι καλοπροαίρετη και την δέχεσαι μπορεί να είναι η σπίθα που θα βάλει φωτιά και θα σου δώσει ώθηση. Χαρακτηριστική και εδώ η ατάκα του «Καλά κάνουν και μας βρίζουν εμείς φταίγαμε είχαμε σηκώσει το κεφάλι ψηλά με πρώτο εμένα».

Είναι αντρίκιο να παραδέχεσαι το λάθος σου, ελπίζω ότι αυτό το λάθος δεν θα στοιχίσει την κατηγορία καθώς τώρα, αλλάζουν τα δεδομένα κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Έχεις βάλει δυο ομάδες από κάτω σου και με παιχνίδι αναμεταξύ κάτι που εκ των πραγμάτων σημαίνει ότι προτελευταία αγωνιστική θα πάς στην Βέροια για δυο αποτελέσματα καθώς τώρα πλέον έχεις πάρει την τύχη στα χέρια πήρες και ψυχολογία και όπως επίσης είπε πάλι ο προπονητής του Πλατανιά ας κρατήσει πατημένο το κουμπί η Παναγιά.

Υ.Γ όσο δύσκολο και αν είναι έστω και τώρα καλό θα είναι οι δυο ομάδες Α.Ο.Χ και Πλατανιάς, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να αλληλοβοηθηθούν. Ας τραβήξουν μια γραμμή, κακά τα ψέματα οφέλη θα προκύψουν και για τους δυο, όσο δύσκολο επίσης και αν είναι ας δούμε επιτέλους το κοινό καλό και ας παραμερίσουμε τα προσωπικά μας συμφέροντα. ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ ΚΑΝΕΝΑ.