Κύριοι,ας μη χάσουμε το μέτρο…

Ο μοναδικός λόγος που γράφονται αυτές οι λίγες γραμμές είναι η προσωπική ενόχληση που ένοιωσα διαβάζοντας προ ημερών τον τίτλο-και είμαι απόλυτα συγκεκριμένος-τον ΤΙΤΛΟ της επιστολής του Γιάννη Ντερμανάκη προς το «άγνωστο μέλος του ΑΟΧ» aka Στέλιο Βαρουξάκη.

Προφανώς και αντιλαμβάνομαι ότι η ουσία της επιστολής ήταν το έγγραφο που αίφνης είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο ο πρώην πρόεδρος του Πλατανιά είναι μέλος του Ιστορικού Αθλητικού Ομίλου Χανιά.

Και τονίζω το «Ιστορικός» διότι ακριβώς εκεί κρύβεται η ενόχληση μου.

Ένα σωματείο καθίσταται Ιστορικό -πέραν των καταγεγγραμένων επιτυχιών και τροπαίων του- με το σεβασμό που δείχνει στην ίδια του την Ιστορία.

Και ο Στέλιος Βαρουξάκης είναι μέρος-όπως και πολλοί άλλοι- της Ιστορίας του Αθλητικού Ομίλου Χανιά.

Δεν ξέρω αν υπήρξε καλός ή καλός ποδοσφαιριστής.

Αυτό, άλλωστε, είναι υποκειμενικό.

Εκείνο που ξέρω, όμως, γιατί την εποχή έκανα τα πρώτα μου δημοσιογραφικά μου βήματα και μάλιστα όχι σε πολύ νεαρή ηλικία, ότι ο Στέλιος ερχόμενος στον Ιστορικό Αθλητικό Όμιλο Χανιά-μεγάλη τιμή την εποχή εκείνη για κάθε Χανιώτη νεαρό ποδοσφαιριστή- όχι μόνο αυτοχρηματοδοτήθηκε -λόγω και της οικονομικής επιφάνειας που από τότε είχε- αλλά βοήθησε οικονομικά και το ίδιο το σωματείο αναλαμβάνοντας  μεγάλο μέρος του κόστους ενός εκ των σπουδαιοτέρων ποδοσφαιριστών που φόρεσε ποτέ τη φανέλα του Ιστορικού Ομίλου Χανιά, του Γκάς του Μεγαλούδη…

Και όχι μόνο τον Μεγαλούδη…

Και δόξα τω Θεώ, ο Γκας είναι μια χαρά και πολύ ενεργός στο FB για κάποιους που θέλουν να το διασταυρώσουν.

Το να σβήνουμε μονοκονδυλιά κάποιον που έβαλε έστω και ένα πενηνταράκι στην ομάδα μας και την ίδια στιγμή να αποθεώνουμε λαμόγια που πέρασαν και μόνο πήραν, είναι άδικο…

Ξέρω ότι όλα αυτά θα ενοχλήσουν και τον Στέλιο, πιθανώς και τον Γκας αλλά, ίσως και κάποιους που πιστεύουν ότι όλα αυτά έπρεπε να παραμείνουν εν οίκω αλλά…

Δεν είναι , δυνατόν, θεωρώ κύριοι, στο βωμό των όποιων σκοπιμοτήτων να διαγράφεται σε μια παράγραφο η ιστορία ενός Χανιώτη αθλητή τη στιγμή, μάλιστα, που έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας μας.

Όπως, βέβαια, δεν είναι επίσης δυνατόν, να αμαυρώνεται η μακρά πορεία ενός Χανιώτη παράγοντα που προσέφερε αυτά που ήξερε/μπορούσε/ήθελε επειδή διαφωνούμε με τον τρόπο του ή τη συμπεριφορά του.

Γνωρίζω, ότι όλα αυτά γράφονται λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις χειρότερες από πλευρά κλίματος εκλογές της ΕΠΣΧ.Και είναι επίσης σίγουρο ότι θα κατηγορηθώ-όπως ήδη κάποιοι χαμερπείς μου έχουν ήδη προσάψει- ότι παίρνω πλευρά.

Το ξεκαθαρίζω, λοιπόν, ανεξαρτήτως αντιδράσεων…

‘Αλλωστε είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ούτε ο ίδιος ο Γιώργος Βούρβαχης δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ προσφορά του Στέλιου Βαρουξάκη.

Έχω , μάλιστα , την εντύπωση ότι ούτε ο γράφων την επιστολή «προς το άγνωστο μέλος» Γιάννης Ντερμανάκης δεν την αμφισβητεί.

Όφειλε, όμως, έχω την αίσθηση να το ξεκαθαρίσει.

ΥΓ1.Η παρέμβαση μου γίνεται ξεκάθαρα προς αποκατάσταση της ποδοσφαιρικής και προσωπικής αληθείας και ποσώς με ενδιαφέρει ποιος θα κάθεται στην καρέκλα του Προέδρου της Ένωσης.Και,μάλιστα, θεωρώ ότι αν δεν το έγραφα τώρα αλλά περίμενα το πέρας των εκλογών τότε είναι που θα μπορούσα να κατηγορηθώ για σκοπιμότητα.

ΥΓ2.Και στο κάτω-κάτω  τώρα «πέφτουμε από τα σύννεφα»  δεν πρέπει να λησμονούμε ότι επίτιμο μέλος του Ιστορικού Αθλητικού Ομίλου Χανιά ανακηρύχθηκε εν χορδαίς και οργάνοις… ο κ.Αλέξης Κούγιας για την προσφορά του στο σύλλογο…