Κώστας Θεοδωρόπουλος ένα χρόνο μετά

Ένα τηλεφώνημα σχετικό με τον Κώστα Θεοδωρόπουλο ήταν αρκετό να με σηκώσει από την αναπαυτική καρέκλα μου που έβλεπα τον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με την Μαϊντζ. Εδώ και μέρες κυκλοφορούσε όμως σήμερα, ήρθε η επιβεβαίωση, ο Κώστας Θεοδωρόπουλος ξεκινάει βασικός στην Γερμανία κάνοντας ντεμπούτο στην Ευρώπη και φυσικά δεν θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστο.

Για να πω την αμαρτία μου δεν ήθελα να γράψω τίποτα και είχα σκοπό να απολαύσω την γαλήνη της βεράντας μου μετά απο μια κοπιαστική μέρα όμως το τηλεφώνημα που ανέφερα νωρίτερα, με ανάγκασε να ανοίξω το αρχείο μου και ως δια μαγείας έπεσα πάνω σε αυτή την φώτο από το περσινό φιλικό με τον ΟΦΗ στον ΒΑΚ. Σύμπτωση; Ίσως, όμως μια μέρα πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος ένα τηλεφώνημα και το άνοιγμα του αρχείου με έκανε να αναρωτηθώ πολλά. Καταρχήν την πρώτη μας συνέντευξη καθισμένοι σε μια καφετέρια, παιδί χαμηλών τόνων ακόμα και τώρα λίγο πριν φύγει. Ψάχναμε φώτο του από την Δράμα τον Τοξότη και τον Οικονόμο Σαριτσάνης, άνοιξε το facebookτου για να μου δώσει καθώς σαν σωστός επαγγελματίας το είχε κλειδωμένο. Η ωριμότητα του για το νεαρό της ηλικίας του μου έκανε εντύπωση ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ επαγγελματίας τσακωμένος με την διαπλοκή και με μια απίστευτη ηρεμία. Δουλευταράς,  καθώς με τον Γιάννη Μπακόπουλο έγραψε απίστευτες ώρες προπόνησης και σκληρής δουλειάς. Ποτέ δεν τον άκουσα να παραπονεθεί, Κύριος με «κάπα» κεφαλαίο.

Είχα την τιμή να του πάρω την πρώτη συνέντευξη όπως είχα την τιμή να τον πληροφορήσω και μπροστά σε όλη την ομάδα του ΑΟΧ την επίσημη ανακοίνωση του Αστέρα Τρίπολης, περάσαμε μαζί 1,5 χρόνο με δύσκολες αλλά και ευχάριστες στιγμές. Δεν ξέρω αν θα διαπρέψει σαν τερματοφύλακας όμως σαν άνθρωπος το έχει κάνει ήδη.

Πολλές φορές υπάρχουν πράγματα που ίσως να είναι συμπτώσεις ίσως και όχι, την συνέντευξη την είχα πάρει αρχές καλοκαιριού και την χρησιμοποίησα και στο match-programτου αγώνα ΑΟΧ-Αστέρας Τρίπολης. Ένα χρόνο μετά από τις φροντίδες του Μιχάλη Κυβερνιτάκη σε αυτές του Μάρκου Κολκίδη στην φώτο (η μια δικιά μου αξέχαστα είχαμε πάει ΒΑΚ με τους ΑΟΧ-άρες να με βρίζουν). Παρακάτω και η συνέντευξη του…Είναι από τις φορές που αισθάνεσαι τυχερός για κάποια πράγματα…

Κώστας Θεοδωρόπουλος 26/03/1990 γεννήθηκε στην Λάρισα

Κώστα πια ήταν η πρώτη σου επαφή με το ποδόσφαιρο και πως ξεκίνησες.

Όπως και οι περισσότεροι με τα παιδιά της γειτονιάς με τους φίλους μου παίζαμε μπάλα και κάπως έτσι ούτως ή άλλως δεν νομίζω ότι ξεκινώντας κάποιος να παίζει μπάλα λέει θα γίνω και ποδοσφαιριστής. Όλα έτσι ξεκινάνε από την γειτονιά παίζοντας με τους φίλους.

Από πολύ μικρή ηλικία και χωρίς να χρειαστεί να παίξεις πολλά χρόνια στην ομάδα από όπου ξεκίνησες πήρες μεταγραφή, πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί σε πολύ μικρή ηλικία να προσαρμοστεί στα δύσκολα οικονομικά δεδομένα και σε άγνωστο περιβάλλον?

Είναι πάρα πολύ δύσκολο δεν το συζητώ ήμουνα πάρα πολύ μικρός  απλά επειδή είχα κάποιες εμπειρίες από την εθνική και συμμετοχές με βοήθησε το γεγονός έτσι σε σχέση με κάποια άλλα παιδιά προσαρμόστηκα πολύ πιο γρήγορα στην αρχή.

Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να πας σε μέρη διαφορετικά από την Λάρισα, άλλη κουλτούρα άλλες παραστάσεις.

Είναι δύσκολο να αλλάζεις κάθε χρόνο περιβάλλον αλλά η υπομονή και η δουλειά σε βοηθάνε να προσαρμοστείς και να προχωρήσεις.

Ποιος ήταν ο άνθρωπος που σε βοήθησε σε αυτά τα πρώτα σου βήματα και ποιον θα ξεχώριζες

Στην Λάρισα ένας παλιός τερματοφύλακας της ΑΕΛ ο Γιάννης Κουβεντάρης, με πήρε με βοήθησε κάναμε προπονήσεις και κάπως έτσι ξεκίνησα, από αυτόν πήρα κάποια στοιχεία ώστε να μπορέσω να συνεχίσω.

Πώς προέκυψε η μεταγραφή στα Χανιά, ποιος σε έφερε  καθώς από όσο ξέρω είχες συμβόλαιο μέχρι το 2013.

Έλυσα το συμβόλαιο μου και ήρθα μέσω του κόουτς (Μουράτ Σεροπιάν) και του μάνατζερ μου. Τα ήξερα τα Χανιά νωρίτερα δεν φανταζόμουν όμως ότι κάποια στιγμή θα παίξω.

Βλέποντας την οικονομική κατάσταση αν και είσαι μικρός ακόμα το έχεις μετανιώσει που αποφάσισες να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

Δεν μετανιώνουμε ποτέ, το ποδόσφαιρο είναι το πιο ωραίο πράγμα για μένα στην ζωή μου δεν πρόκειται να το παρατήσω και δεν μετανιώνω για τίποτα.

Πόσο δύσκολη είναι η σχέση σε μια τριάδα τερματοφυλάκων και αναφέρομαι γενικά στις ομάδες μιας και είναι τρεις άνθρωποι που παλεύουν για μια θέση.

Δόξα τω Θεώ έχουμε καλές σχέσεις με τους άλλους τερματοφύλακες αλλά δεν είναι πάντα έτσι ας πούμε είχα πρόβλημα με άλλους όμως εδώ έχουμε πολύ καλή σχέση και κάνουμε παρέα και εκτός γηπέδου.

Η Λάρισα με τα Χανιά σίγουρα είναι δυο διαφορετικά μέρη τι σου λείπει από την Λάρισα και τι σου αρέσει περισσότερο από τα Χανιά.

Το μόνο που μου λείπει είναι οι φίλοι μου και οι γονείς μου, ο καιρός εδώ στα Χανιά  είναι πολύ καλύτερος μεγάλη η διαφορά στο καιρό, είναι μικρότερη πόλη είναι πολύ πιο όμορφη, στην μια βέβαια έχω τους φίλους μου τους γονείς μου που είναι πολύ σημαντικοί για μένα δεν συγκρίνονται όμως αυτά μεταξύ τους.

Από πολύ μικρή ηλικία αγωνίζεσαι επαγγελματικά δεν σου λείπουν κάποια πράγματα όπως τα ξενύχτια και η διασκέδαση καθώς είσαι σε ένα μέρος που φημίζεται γι’ αυτά τα πράγματα.

Σε όλους λείπουν αυτά αλλά πρέπει να διαλέξεις ή θα παίζεις ποδόσφαιρο ή θα ξενυχτάς με φίλους.

Κώστας Νίτσε