Με εννέα βαθμούς -μαθηματικά- στην Γ΄ Εθνική

Τέσσερις αγωνιστές απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και τον 10ο όμιλο όπου βρίσκεται ο Κισσαμικός, με την ομάδα από το Καστέλι να χρειάζεται εννέα βαθμούς ακόμα, κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους, ώστε να μπει και μαθηματικά στην εξάδα που οδηγεί στην Γ΄ Εθνική.

Από σήμερα στην Γ΄ Εθνική βρίσκεται ο ΠΟΑ με 31 βαθμούς, ενώ ο Κισσαμικός ισοβαθμεί με τον Γιούχτα στην 4η θέση με 23 βαθμούς, δηλαδή, η ομάδα από το Καστέλι χρειάζεται 9 βαθμούς σε τέσσερις αγωνιστικές ώστε να είναι και μαθηματικά στην Γ΄ Εθνική, ανεξαρτήτως τι θα κάνει η Αναγέννηση Ιεράπετρας που είναι στην 7η θέση με 19 βαθμούς και «καραδοκεί» να μπει αυτή στην εξάδα.

Εμείς συγκρίναμε τους αντίπαλους των δύο ομάδων τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές και με εμφανή διαφορά ο Κισσαμικό έχει αρκετά πιο δύσκολο έργο, μιας και θα αντιμετωπίσει την 15η αγωνιστική τον Γιούχτα στο Καστέλι, μετά θα παίξει εκτός έδρας με Ηρόδοτο (16η αγωνιστική) και ΠΟΑ (17η αγωνιστική) ενώ την τελευταία 18η αγωνιστική θα υποδεχτεί τον Ερμή Ζωνιανών. Αν εξαιρέσουμε τον ΠΟΑ που έχει εξασφαλίσει την άνοδο και δεν ξέρεις πως θα παραταχθεί στο παιχνίδι με τον Κισσαμικό, οι υπόλοιπες τρεις ομάδες διεκδικούν μία θέση στην εξάδα… που σημαίνει πως κάθε παιχνίδι είναι πλέον και ένας τελικός.

Η Αναγέννηση Ιεράπετρας, από την άλλη, την 15η αγωνιστική έχει το Ιεραπετρίτικο ντέρμπι με τον ΟΦΙ, ενώ την 16η θα ταξιδέψει στο Ηράκλειο να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, μετά έχει τον Ερμή Ζωνιανών (17η αγωνιστική) εντός έδρας, όπως και ο Κισσαμικός και τελευταία 18η αγωνιστική θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την ΑΕΚ. Ο ΟΦΙ με 9 βαθμούς που έχει τώρα, 10 πίσω από την Αναγέννηση και η ΑΕΚ με 8, σίγουρα είναι ποιο εύκολοι αντίπαλοι…

Θεωρητικά πάντα, αν η Αναγέννηση πάρει 6 βαθμούς από ΟΦΙ και ΑΕΚ στα τελευταία τέσσερα ματς φτάνει τους 25, με τον Κισσαμικό τότε να θέλει τρις μόλις βαθμούς ώστε να φτάσει τους 26 και να είναι με έναν βαθμό περισσότερο αυτός στην εξάδα.

Στα μεταξύ τους παιχνίδια σε περίπτωση ισοβαθμίας ο Κισσαμικός υπερέχει μιας και είχε νικήσει με 3-0 στο Καστέλι ενώ είχε χάσει με 1-0 στην Ιεράπετρα.

Θυμηθείτε τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής και την βαθμολογία