Με πέντε μπάλες στο φεγγάρι… δεν παίζεις ποδόσφαιρο!

Εκτός του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, τρελαίνομαι και για το μπιλιάρδο. Κι εκεί που έβλεπα ζωντανά το τουρνουά της Σαγκάη στο Eurosport, τελειώνει η παρτίδα και λέω να γυρίσω να δω το ματς του Πλατανιά.

Σα ντοκιμαντέρ του National Geographic με αφιέρωμα στη σελήνη και τα μαγικά τοπία της ήταν το γήπεδο στην Κέρκυρα. Συγγνώμη, αλλά μπαλίτσα εκεί δεν έπαιζες… και την Παναγία να είχες δίπλα σου!

Άσε που ειδικά στο τέλος οι μπάλες στον αγωνιστικό χώρο έδιναν κι έπαιρναν. Κάποια στιγμή, όπως είπε και ο Άγγελος, εμφανίστηκαν… 5. Μπιλιάρδο σου λέω… με πολλές μπάλες και πολλές τρύπες.

Θα μου πεις… προσπαθείς να δικαιολογήσεις την ήττα του Πλατανιά; Όχι, αλλά μπάλα δεν παίζεται σε τέτοια γήπεδα και συγγνώμη, αλλά η Κέρκυρα δε δικαιούται να λέει πως θέλει να σωθεί και να αγωνίζονται οι ομάδες της Super League σε αυτό το χωράφι.

Στα του αγώνα… όλα τα λεφτά ο Κυβελίδης. Όσο και αν μεγαλώσει το παλικάρι πάντα θα έχει τη στόφα του κυνηγού. Ταλαιπώρησε, την ούτως ή άλλως ταλαιπωρημένη λόγω απουσιών, άμυνα του Πλατανιά, έβαλε δύο γκολ, έχασε ευκαιρίες… τον βρήκαμε στην καλύτερη ίσως μέρα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Από την άλλη, τον Ηλία δεν τον πάει η τύχη. Εκεί που λες ότι “ξεμπουκώνει” και αρχίζει και μοιράζει τεμάχια έρχεται η γκαντεμιά και δεν έλεγε να μπει η μπάλα μέσα στην Κέρκυρα. Μήπως να κανονίσει κάτι ο Άγγελος βρε Ηλία για καμία ευχή από τον πνευματικό; Δε νομίζω να υπάρχει άλλη γιατρειά. Δε μπορώ να εξηγήσω τι συμβαίνει!

Ο Πλατανιάς λοιπόν πλήρωσε λάθη, ελλείψεις και ατυχία, αλλά και την κάκιστη κατάσταση ενός αγωνιστικού χώρου που δεν μοιάζει ούτε καν με τις αλάνες της παλιάς μας γειτονιάς.

Πάντως, το δωράκι που περίμενα από το Βαγγέλη ήρθε. Πως να το κάνουμε… ο Μάντζιος είναι από τους αγαπημένους μου κυνηγούς και πάντα θα μείνω με την απορία γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι καλοί επιθετικοί.

Πάμε γι’ άλλα, με δύο εντός έδρας με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο που δεν πρέπει να πέφτει καρφίτσα στα Περιβόλια. Οι βαθμοί που θέλουμε θα έρθουν… το ταξίδι συνεχίζεται!