Με τη σφραγίδα ενός Ολυμπιονίκη

ΓΣ Χανίων, ΕΑΧ Χανιά, Ωρίωνας Χανίων, Ιδομενέας Χανίων και τώρα «Platanias Handball Academy».

Το Κρητικό χάντμπολ αναγεννιέται μετά από μία δύσκολη περίοδο που πέρασε και πλέον με πέντε σωματεία για το χάντμπολ μπορεί να γίνει μια σοβαρή αναπτυξιακή δουλειά στο άθλημα στηριζόμενη σε στέρεες βάσεις.

Τελευταίος ιδρύθηκε ο σύλλογος «Platanias Handball Academy» του Ολυμπιονίκη, Νίκου Κοκολοδημητράκη, ο οποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε σε υψηλό επίπεδο, φτάνοντας έως την Μπουντεσλίγκα (Ντίσελντορφ) και την Ελβετία (Βίντετουρ).

Στην Ελλάδα ο δίμετρος πίβοτ έπαιξε σε Περιστέρι Χανίων, Ιωνικό ΝΦ, ΑΣΕ Δούκα, Κύδων Χανίων, ΑΕΚ, Φθία Λαμίας και Πανελλήνιο.

«Nα μάθουν το άθλημα από την αρχή, σε σωστές βάσεις»

Ο ίδιος μίλησε στο e-handball.gr για τον νέο σύλλογο: «Έχω ξεκινήσει κάτι οργανωμένο. Ο Σύλλογος είναι μόνο για ακαδημίες χάντμπολ. Έχει έδρα τον Δήμο Πλατανιά, αλλά η φιλοσοφία του είναι η ανάπτυξη των μικρών ηλικιών σε όλο το Νομό Χανίων. Έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές και έχουμε ήδη μαζί μας 15 παιδάκια. Μας ενδιαφέρει η σωστή εκγύμναση και να μάθουν το άθλημα από την αρχή, σε σωστές βάσεις. Βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειακό Προπονητή Νοτίου Αιγαίου Ηλία Κιναλόπουλο, με βοηθάει ο αδερφός μου Στέφανος Κοκολοδημητράκης που έπαιζε για πολλά χρόνια χάντμπολ, ενώ έχουμε στο τιμ τον φυσιοθεραπευτή Νίκο Καπαρουδάκη -παλιό παίκτη του Κύδωνα- και την διατροφολόγο Χαρούλα Τελειοπούλου.

Νομικός σύμβουλος της ομάδας είναι ο Δημήτρης Μιχελογιάννης, ο οποίος είναι Αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης- πολιτισμού- τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης».

«Δωρεάν ασφάλιση για τα παιδιά»

Αναφορικά με τις παροχές και τους χώρους προπόνησης ο 37χρονος –πλέον- προπονητής ανέφερε: «Σημαντικό επίσης για εμάς είναι η ασφάλεια των παιδιών και για αυτό τον λόγο την παρέχουμε δωρεάν μέσα από την συνεργασία που έχουμε με την ING. Παράλληλα μας στηρίζει Horeca Club ΕΠΕ, ενώ συνεργαζόμαστε με την Biomed στα Χανιά για ιατρικά και ορθοπεδικά είδη. Οι προπονήσεις γίνονται στο Δημοτικό Σχολείο του Πλατανιά και θέλω να ευχαριστήσω για αυτό τους υπευθύνους, ενώ στο μέλλον θα μεταφερθούμε στο κλειστό γυμναστήριο του Ταυρωνίτη».

Καταλήγοντας ο Νίκος Κοκολοδημητράκης προανήγγειλε μία μεγάλη εκδήλωση, ώστε «να μάθει ο κόσμος για το άθλημα και γιατί αποφασίσαμε να φτιάξουμε ακαδημίες στον Πλατανιά».