Μπαξεβάνος: «Κάθε γειτονικό ντέρμπι έχει τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του» (video)

Στο περιθώριο της απογευματινής προπόνησης της Παρασκευής ο Σπύρος Μπαξεβάνος έκανε δηλώσεις για το παιχνίδι της ομάδας με τον Εργοτέλη (23/11, 18:00).

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Κισσαμικού:

«Κάθε γειτονικό ντέρμπι έχει τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του και μάλιστα απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως είναι ο Εργοτέλης, που έχει ιδιαίτερη δυναμική, με γρήγορους παίκτες, ειδικά στο κέντρο. Είναι μία ομάδα πολύ επικίνδυνη. Εμείς παίζουμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας, το οποίο θέλουμε να κερδίσουμε. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και ειδικά όταν παίζεις στην έδρα σου  να μπορείς να παίρνεις τους τρεις βαθμούς της νίκης. Θέλουμε να δώσουμε και μία… απάντηση πιο πολύ στους εαυτούς μας για το προηγούμενο κακό παιχνίδι που κάναμε στην έδρα του Παναιγιάλειου, που έφερε και την πρώτη ήττα για εμάς».

Για το πώς θα διαχειριστεί η ομάδα την πρώτη ήττα: «Κάποια στιγμή η ήττα θα ερχόταν. Σίγουρα υπήρχε κάποιος ενθουσιασμός πριν από το παιχνίδι που ηττηθήκαμε. Αυτό είπαμε, ότι δεν χρειάζεται μεγάλος ενθουσιασμός από τις νίκες και την πορεία της ομάδας και δεν υπάρχει εκ διαμέτρου αντίθετη ψυχολογία μετά την ήττα. Αυτό πρέπει να δείξουμε… Είμαστε σε καλή κατάσταση και τα παιδιά το έχουν καταλάβει ότι δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε να ήμασταν στο προηγούμενο παιχνίδι. Σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να δείξουμε τις πραγματικές δυνατότητές μας, να μπορέσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μία καλή ομάδα και να πάρουμε τη νίκη».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι: «Όλα τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ακόμα και στο προχθεσινό που ηττηθήκαμε, που θεωρητικά ήταν καλύτερη η αντίπαλη ομάδα από εμάς… Είναι ένα κλασικό παιχνίδι Β’ Εθνικής. Πολλή προσοχή ειδικά στην άμυνα, νομίζω ότι θα είναι κλειστό παιχνίδι. Είναι μία ομάδα ο Εργοτέλης, που μπορεί να φύγει γρήγορα στον χώρο, με ποιοτικούς και γρήγορους ποδοσφαιριστές. Εκεί πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία, από τη μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα και νομίζω ότι και οι στημένες φάσεις είναι ένα κομμάτι στο οποίο πάλι μπορεί να κριθεί ένα τέτοιο παιχνίδι».

Για το αν παίζει ρόλο το γεγονός ότι με βάση τα δημοσιεύματα υπάρχει αποχή από τις προπονήσεις στον Εργοτέλη: «Όχι, ίσα-ίσα τις περισσότερες φορές μία τέτοια κατάσταση συγκεντρώνει πιο πολύ τους ποδοσφαιριστές και στην προκειμένη περίπτωση του Εργοτέλη. Θέλουν να δείξουν κάποια πράγματα. Είναι δύσκολο το παιχνίδι και για εμάς και γι’ αυτούς. Εμείς δεν πρέπει να αποπροσανατολιζόμαστε. Δεν έχει σημασία αν ο Εργοτέλης κάνει προπόνηση ή δεν κάνει. Εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αν δεν είμαστε τότε νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα για εμάς».