Μπλάζιτς: «Eπιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου…»

Επιστολή με την οποία εκφράζει την αγανάκτηση, του έστειλε ο Σρτζιάν Μπλάζιτς με αφορμή δημοσιεύματα που ήθελαν το όνομα του να εμπλέκεται σε παράνομη δραστηριότητα στον αγώνα του ΑΟ Χανιά με την Ελευσίνα εκτός έδρας.

«Με αγανάκτηση απορρίπτω όλες τις κατηγορίες ότι έχω σε οποιαδήποτε, ακόμα και στον αγώνα Πανελευσινιακός – ΑΟ Χανιά εμπλακεί σε οποιαδήποτε παροχή ή άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Πιστεύω ότι οι ισχυρισμοί που κατακλύζουν τα Μέσα Ενημέρωσης και της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ τις τελευταίες ημέρες είναι εν λόγω αποτέλεσμα κατ ‘αποκοπήν βιαστικών παρατηρήσεων, οι οποίες καθόλου δεν βασίζονται σε γεγονότα, επιχειρήματα και την αλήθεια.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής 16 χρόνια (ενδεικτικά έχω παίξει στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Βέλγιο) και μάλιστα υπήρξα και διεθνής και όσοι τυγχάνει να με γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά ότι όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζομαι τίμια και δίνω πάντα των καλύτερο εαυτό μου. Ουδέποτε συμμετείχα σε χειραγωγημένους αγώνες για στοιχηματικούς σκοπούς ούτε μου προτάθηκε ποτέ κάτι τέτοιο, καθώς το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να προετοιμάζομαι όσο καλύτερα μπορώ ώστε να είμαι ο καλύτερος!

Όλοι γνωρίζουν τον επαγγελματισμό που με διακρίνει και την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο. Δεν θα διακινδύνευα ουδέποτε το όνομα και την καριέρα, που έχτισα με κόπους και θυσίες, συμμετέχοντας σε χειραγωγημένους αγώνες.

Επειδή ως αθλητής που ασχολείται με το ποδόσφαιρο άνω της 20ετίας, αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες για συμμετοχή μου σε χειραγωγημένο αγώνα προκειμένου να προσποριστούν σε ομάδες ή σε τρίτους περιουσιακά οφέλη μέσω χρηματικών αποδόσεων από στοιχηματισμό και θεωρώ απαράδεκτο και κακόβουλο να εμπλέκεται το όνομά μου σε τέτοιου είδους παράνομες δραστηριότητες. Προκειμένου να προστατεύσω το όνομα και την υπόληψή μου, θα χρησιμοποιήσω δε όλα τα νόμιμα μέσα και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. Eπιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου και κατά παντός υπευθύνου για την προσβολή που έχω υποστεί, αλλά και για τη ζημιά που προκάλεσαν στην επαγγελματική μου πορεία όσοι με ενέπλεξαν σε αυτήν την περιπέτεια δίχως να έχω την παραμικρή ευθύνη.

Με εκτίμηση, Σρτζιάν Μπλάζιτς».