Να αναλάβουν τα χρέη ή να παραδώσουν τις μέτοχες

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η έκτακτη άτυπη Γ.Σ. των μετόχων της Π.Α.Ε του Αθλητικού Ομίλου Χανιά. Αυτή όπως είπε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΑΟΧ Νίκος Κατσιγιάννης είχε περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα για πολύ σημαντικά θέματα όμως όπως είναι το ΙΚΑ και η υπόθεση του Ολλανδού ποδοσφαιριστή Φαν Ντερ Χουφτ. Στην Γενική Συνέλευση ο Νίκος Κατσιγιάννης κάλεσε όλους τους προηγούμενους που γέννησαν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερ,ε να αναλάβουν το χρέος τους προς την ομάδα ή αν δεν είναι σε θέση να παραδώσουν εν λευκώ και χωρίς κανένα όρο τις μετοχές τους. Στην συνέχεια ξεκίνησε η ανάλυση για το πώς προέκυψαν και προς ποιους τα χρέη.

Πριν από αυτά ανέφερε πως η ομάδα έχει κάνει ήδη ρύθμιση η οποία δεν μπορούσε όμως να είναι, βάση νόμου, κάτω από 12 δόσεις που όμως αυτό μεταφράζεται σε ένα πολύ μεγάλο ποσό καθώς τα χρέη μόνο από το ΙΚΑ είναι 301.000 ευρώ. Με ενέργειες που έγιναν υπάρχει η πεποίθηση ότι αυτό θα μειωθεί κατά 50-60.000 περίπου. Τα πρόστιμα προέκυψαν από συμβόλαια ανασφάλιστων ποδοσφαιριστών τα προηγούμενα χρόνια. Τον λόγο πήρε ο γενικός διευθυντής Μιχάλης Μαλαξιανάκης ο οποίος ενημέρωσε σχετικά τον κόσμο που παρευρέθηκε στο εργατικό κέντρο. Το πρόστιμό ουσιαστικά μεγιστοποιήθηκε καθώς το ΙΚΑ σε όλες τις ΠΑΕ (SuperLegue-FootballLeague) έκανε έλεγχο για τα τελευταία 10 χρόνια κάτι που σημαίνει ότι προέκυψαν αρκετές περιπτώσεις.

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε πάλι ο Νίκος Κατσιγιάννης ο οποίος ανέφερε ότι για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις είχε και αυτός πέρυσι δημιουργήσει ένα  χρέος της τάξεως των 50.000 ευρώ κυρίως γιατί λόγω της προσωρινής διοίκησης και μετά τα ένσημα ξεκίνησαν να πληρώνονται από τον Νοέμβριο του 2013 όμως έχει ήδη πληρώσει το μισό και  έχει διακανονίσει το υπόλοιπο.

Ο λόγος που ζητάνε κυρίως να διευθετήσουν αυτά τα χρέη οι προηγούμενοι εμπλεκόμενοι είναι για να μπορέσει η ομάδα να κάνει το επόμενο βήμα και δεν γίνεται ο ίδιος και ο Μιχάλης Τζουγκαράκης να πληρώνουν χρέη προηγούμενων οι οποίοι φυσικά εξακολουθούν να είναι μέτοχοι.

Στην συνέχεια ήρθε στην επιφάνεια το θέμα Φαν Ντερ Χουφτ για το οποίο οι περισσότεροι ενημερώθηκαν εκ των υστέρων όταν ουσιαστικά είχε γίνει η ζημιά και ο παίκτης αγωνίστηκε σε επίσημο αγώνα με συνέπεια να δημιουργηθεί μια οφειλή του ύψους των 300.000 ευρώ προς την Ολλανδική ομοσπονδία.

Τον λόγο σε αυτό το σημείο πήρε ο επίτιμος πρόεδρος του ΑΟΧ Νότης Ψυλλάκης ο οποίος και αυτός με την σειρά του είπε ότι δεν γνώριζε το θέμα και μόλις πέρυσι ενημερώθηκε γιαυτό εκφράζοντας την εύλογη ερώτηση γιατί δεν ενημέρωσε ο υπεύθυνος μεταγραφών. Μάλιστα είπε ότι στο παρελθόν έχει φροντίσει σαν νομικός και έχει αναλάβει 3 υποθέσεις τις οποίες διεκπεραίωσε οι οποίες μάλιστα έβαζαν λόγω των υψηλών οικονομικών προστίμων σε κίνδυνο την βιωσιμότητα της ομάδας, επίσης είπε ότι κατά το παρελθόν όταν ήταν στην διοίκηση, τα ποσά που είχαν δοθεί όμως γράφτηκαν στο…νερό ήταν 3 φορές περισσότερα από αυτά για τα οποία μιλάνε. Παρ’ όλα αυτά όμως και αναγνωρίζοντας το έργο του Νίκου Κατσιγιάννη έθεσε στην διάθεση του τις μετοχές.

δείτε το σχετικό βίντεο

Στην συνέχεια ο Νίκος Κατσιγιάννης είπε ότι  την συγκεκριμένη περίπτωση και το πρόστιμο αυτό δεν τον γνώριζαν και ειπώθηκε μάλιστα ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα ήταν δυνατόν και να αναλάβουν την ομάδα. Μάλιστα οι επικοινωνίες είχαν γίνει από προσωπικό mailκαι όχι από το επίσημο της ομάδας με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης διευκρίνισε ότι αν δεν βρεθούν αυτά τα λεφτά η ομάδα κινδυνεύει να μείνει χωρίς φορολογική ενημερότητα κάτι που θα σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές. Μάλιστα ανέφερε και το όνομα του Νίκου Λαγομιτζή που ήταν πρόεδρος εκείνο το διάστημα λέγοντας ότι στέλνει συνεχώς εξώδικα σε μέλη του συμβουλίου. Από την άλλη αποκάλυψε και τηλεφωνική του συνομιλία με τον Γιάννη Ντερμανάκη ο οποίος όπως είπε θα δίνει ένα ποσό κάθε μήνα κάνοντας μάλιστα την αρχή και έχοντας δώσει ήδη 2000.

δείτε το σχετικό βίντεο

Ενδιαφέρον είχαν και τα όσα ειπώθηκαν από πλευράς του εκπροσώπου του Μιχάλη Τζουγκαράκη του Χρήστου Νταγκουνάκη ο οποίος σε ερώτηση που έγινε για τους παίκτες προς τον Νίκο Κατσιγιάννη πήρε τον λόγο να απαντήσει καθώς ουσιαστικά με αυτόν έγινε η συζήτηση.

Μάλιστα ο Χρήστος Νταγκουνάκης δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλο του και μίλησε με ονόματα λέγοντας ότι ο Τσάτσος ήταν αυτός που ουσιαστικά δημιούργησε το όλο θέμα παίρνοντας τους υπόλοιπους παίκτες στο λαιμό του.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Νωρίτερα πάντως ο Χρ. Νταγουνάκης αφού ζήτησε συγνώμη για την απουσία του κ. Τζουγκαράκη έδωσε συγχαρητήρια για την περσινή προσπάθεια στον Νίκο Κατσιγιάννη στην συνέχεια όμως του είπε πως δεν κάνει για πρόεδρος ομάδας καθώς είναι …πολύ καλός άνθρωπος. Φυσικά αυτό ειπώθηκε όχι προσβλητικά κάτι που έγινε φυσικά κατανοητό και από το κοινό. Ο Χρ. Νταγκουνάκης στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά και ήδη γίνονται ενέργειες καθώς σε καμία ομάδα FootballLeagueκαι σε ελάχιστες SuperLeagueοι παίκτες δεν έχουν πάρει προκαταβολές, δεν έχουν πληρωμένα τα ενοίκια τους και τους μισθούς τους. Για να προχωρήσουν όμως όλα αυτά η ομάδα δεν θα πρέπει να μείνει σε προηγούμενα χρέη καθώς αυτή την στιγμή αν δεν υπήρχε ο Τζουγαράκης η ομάδα ίσως να μην υπήρχε.