«Να δω τι θα γινόταν αν τρώγαμε εμείς 5»

Ο Λουκάς Βύντρα και ο Παναγιώτης Γλύκος ήταν οι δύο παίκτες που έδωσαν το παρών στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με τον αμυντικό της Λεβάντε να κλέβει την παράσταση με την τελευταία του απάντηση. Όταν ρωτήθηκε, επειδή παίζει στην Primera Division, για την ήττα της Ισπανίας από την Ολλανδία, απάντησε: «Να δω τί θα γινόταν αν τρώγαμε εμείς 5».

Σε τί κατάσταση νιώθεις οτι είναι η ομάδα, μετά το πρώτο παιχνίδι και τρεις μέρες πριν το παιχνίδι με την Ιαπωνία;
Λουκάς Βύντρα: Δεν υπάρχει λόγος να μην είμαστε καλά. Το παιχνίδι δεν πήγε όπως θέλαμε. Κοιτάμε το επόμενο ματς και πιστεύω οτι θα είμαστε πολύ καλά.

Πως είναι η κατάσταση με την υγεία σου;
Παναγιώτης Γλύκος: Δεν είναι και ότι καλύτερο αυτό που περνάω. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Η ατυχία αυτή δεν ήταν στο πρόγραμμα. Θέλω να βρίσκομαι κοντά στην ομάδα. Βλέπω κάθε μέρα την προπόνηση για να νιώσω καλύτερα. Θα κάνω αυτό που ζήτησε ο γιατρός και ελπίζω να πάνε όλα καλύτερα.

Ποιος παίκτης της Ιαπωνίας σε εντυπωσιάζει περισσότερο; Η Εθνική σας ομάδα θα αλλάξει τον τρόπο που αγωνίζεται;
Λουκάς Βύντρα: Δεν θα σταθώ σε κάποιον παίκτη συγκεκριμένα. Νομίζω οτι είναι πολύ καλή ομάδα και θα παίξουμε σύμφωνα με τα όσα μας πει ο προπονητής μας.

Θα αλλάξει το στιλ παιχνιδιού της Εθνικής Παναγιώτης Γλύκος: Είναι θέμα προπονητή… Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Δεν ακολουθούμε πάντα την ίδια τακτική. Δεδομένα θα αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας.

Λουκάς Βύντρα: Έχω την ίδια άποψη.

Πως αντιδρά η ομάδα μετά τα τρία γκολ που δεχθήκατε, παρά το γεγονός οτι φημίζεστε για την αμυντική σας λειτουργία.
Λουκάς Βύντρα: Συνεχίζουμε να έχουμε καλή αμυντική λειτουργία. Τα γκολ μπαίνουν από λάθη και θα κοιτάξουμε να μην τα επαναλάβουμε.

Ποιος νομίζετε οτι είναι ο τρόπος για να κερδίσετε την Ιαπωνία. Έχετε αυτοπεποίθηση; Παναγιώτης Γλύκος: Η αυτοπεποίθηση έρχεται μέσα από τα θετικά αποτελέσματα και θα δουλέψουμε για αυτό. Πρέπει να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί και όχι τόσο φοβισμένοι όπως στο ξεκίνημα με την Κολομβία.

Λουκάς Βύντρα: Δεν βρίσκω λόγο να μην έχουμε αυτοπεποίθηση, στο Μουντιάλ είμαστε. Ελπίζω αυτό να βγει και στο γήπεδο.

Τι μπορούμε να κρατήσουμε και τί να αφήσουμε από το παιχνίδι με την Κολομβία; Λουκάς Βύντρα: Να κρατήσουμε τα θετικά και να αφήσουμε τα αρνητικά.

Παναγιώτης Γλύκος: Να ξεχάσουμε τα τρία γκολ, γιατί αμυντικά δεν δεχόμαστε εύκολα γκολ. Επιθετικά πρέπει να φανούμε πιο επικίνδυνοι και να κάνουμε τις ευκαιρίες που δημιουργούμε γκολ. Θέλω να κρατήσω, μετά το γκολ που δεχθήκαμε, την καλή μας λειτουργεία.

Στο μυαλό σας περνάει το γεγονός οτι δεν έχουμε καλή παράδοση με τις ασιατικές ομάδες; Λουκάς Βύντρα: Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε

Παναγιώτης Γλύκος: Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει παράδοση. Το θέμα είναι η ετοιμότητα.

Μετά την ήττα στην πρεμιέρα δεν ευνοούμαστε με ισοβαθμίες. Πρέπει δύο νίκες. Νιώθετε ικανοί. Λουκάς Βύντρα: Ξέρουμε οτι δυσκόλεψαν τα πράγματα και το μόνο που σκεφτόμαστε είναι οι νίκες στο επόμενο παιχνίδι.

Παναγιώτης Γλύκος: Θεωρώ οτι το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο καθοριστικό, γιατί αν δεν κερδίσουμε την Ιαπωνία με την Ακτή Ελεφαντοστού θα είναι αδιάφορο το παιχνίδι.

Η Ιαπωνία διαθέτει ταχύτητα. Κόντρα στην Κολομβία ήταν και σαν να έβλεπες τις δύο ομάδες σε slow motion… Ήταν θέμα προσαρμογής; Μπορούμε να τρέξουμε περισσότερο με την Ιαπωνία ή η ομάδα δεν το έχει; Παναγιώτης Γλύκος: Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, υπήρχε διαφορά ώρας… Άλλη η ώρα εμείς, άλλη η ώρα το ματς της Ακτής με την Ιαπωνία. Κάθε ομάδα το δικό της στιλ, δεν γίνεται να έχουμε όλοι το ίδιο. Κάθε μία προσπαθεί να πετύχει το δικό της στιλ.

Λουκάς Βύντρα: Εγώ κατάλαβα οτι θέλεις να σου πούμε οτι είμαστε αργή ομάδα. Δεν είμαστε αργή ομάδα. Πιστεύω οτι μπορεί να τρέξει η ομάδα και οτι θα τρέξει.

Επειδή παίζεις στην Ισπανία, θα μας πεις κάτι για την ήττα με 5-1 από την Ολλανδία;
Λουκάς Βύντρα: Αν τρώγαμε εμείς 5 να δω τι θα γινόταν;

* Στους δύο παίκτες της Εθνικής ομάδας, έγιναν δύο ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν… Η πρώτη είχε να κάνει με το πως περνάνε την ώρα τους στο ξενοδοχείο, η οποία είχε να κάνει με προσωπικά τους δεδομένα! Η δεύτερη ήταν σχετικά με τις κακές διαιτητές και όπως τονίστηκε, κανείς δεν σχολιάζει ποτέ τις διαιτητικές αποφάσεις.

Κισσαμικός Πλατανιάς Video Κύπελλο