ΝΟΧ: Μετάλλια και ατομικά ρεκόρ για τους Παμπαίδες / Παγκορασίδες Α’, Β’

Με την κατάκτηση οκτώ μεταλλίων (έξι χρυσών, ενός ασημένιου και ενός χάλκινου) ολοκλήρωσε ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων την παρουσία του στο πανελλήνιο χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης Νοτίου Ελλάδος κατηγοριών Παμπαίδων / Παγκορασίδων Α’, Β’ το οποίο διεξήχθη από την περασμένη Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στο κολυμβητήριο Νίκαιας.
Η ομάδα του Κώστα Τζιλιβάκη κατάφερε να έχει μία πολύ επιτυχημένη συμμετοχή συλλέγοντας πολλά μετάλλια, με τους αθλητές του να πραγματοποιούν εξαιρετικές επιδόσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 90% των παιδιών σημείωσαν ατομικά ρεκόρ και μάλιστα το 70% από αυτά το πέτυχαν δύο φορές!

Οι αθλητές που ξεχώρισαν, ήταν αναμφίβολα ο Αλέξανδρος Κάχρης που κατάφερε να κερδίσει τρία χρυσά στα αγωνίσματα των 50, 100 και 200μ. ύπτιο! Επίσης, ο Θανάσης Δημουλιός είχε δύο χρυσά μετάλλια στα 50 και τα 100μ. ελεύθερο και ένα χάλκινο στα 50μ. πεταλούδα, ενώ τέλος η Ευαγγελία Δρουμπάκη κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο και το ασημένιο στα 100μ. ύπτιο.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΛΙΒΑΚΗΣ

Σύμφωνα με τον προπονητή του Ν.Ο. Χανίων, Κώστα Τζιλιβάκη: «Φιλοσοφία της ομάδας μας είναι να μην δουλεύουμε σε ορίζοντα ενός χρόνου. Γνωρίζουν και οι ίδιοι οι αθλητές ότι ένα πρωτάθλημα αποτελεί ένα πέρασμα προκειμένου να συνεχίσουν πιο δυναμικά στην πορεία. Σίγουρα, ψυχολογικά νιώθουν πάρα πολύ καλά με τα μετάλλια που κέρδισαν. Τα παιδιά αυτά έχουν ταλέντο σωματομετρικά αλλά και στο συγκεκριμένο άθλημα. Αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι να συνεχίσουν και να δουλέψουν περισσότερο έτσι ώστε να έχουν στην πορεία ανάλογα αποτελέσματα και μια συνέχεια γενικώς στο άθλημα».

Σχετικά με το σχόλιο του προπονητή του ΝΟΧ, για την παρουσία των αθλητών του στο πρωτάθλημα σημείωσε: «Με μια προσεκτική προσέγγιση στα αποτελέσματα, το 90% των παιδιών πραγματοποίησαν ατομικά ρεκόρ και εκ των οποίων το 70% έκαναν δύο ατομικά ρεκόρ! Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε σαν ομάδα είναι να έχουμε περισσότερες συμμετοχές σε 8άδες. Αν θέλουμε να αλλάξουμε πραγματικά επίπεδο και να έχουμε ακόμα καλύτερη παρουσία το καλοκαίρι σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα θα πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα. Δεν έχουμε παιδιά σε τελικούς σε αυτά τα πρωταθλήματα. Εχω μιλήσει με τα παιδιά και τους έχω εξηγήσει πώς πρέπει να δουλέψουμε από εδώ και στο εξής και πού να επικεντρωθούμε, ποια είναι τα λάθη και οι ατέλειές μας και θα προσπαθήσουμε στους επόμενους 5 μήνες που απομένουν μέχρι το καλοκαιρινό πρωτάθλημα να βελτιωθούμε, ευελπιστώντας ότι θα έχουμε και την 50άρα πισίνα, άρα θα δουλέψουμε και πιο άνετα», κατέληξε ο τεχνικός του ΝΟΧ.

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

Από την πλευρά τους οι αθλητές που κατάφεραν να πάρουν μετάλλια τόνισαν τα εξής:

Ο Αλέξανδρος Κάχρης: «Είχα προετοιμαστεί κατάλληλα γι’ αυτές τις επιδόσεις. Φυσικά όταν τερμάτισα πρώτος ένιωσα πολύ χαρούμενος. Σίγουρα ήταν μια καλή εμπειρία για μένα, ένα σημαντικό κατόρθωμα, αλλά αυτές οι επιδόσεις ήρθαν μέσα από σκληρή δουλειά στο κολυμβητήριο. Για το μέλλον, θα ήθελα να συνεχίσω το ίδιο».

Ο Θανάσης Δημουλιός: «Πιστεύω ότι τα πήγα αρκετά καλά αλλά θα μπορούσα να τα είχα πάει και καλύτερα. Πρέπει να διορθώσω κάποια τεχνικά λάθη στην πεταλούδα και στο ελεύθερο για να τα πάω ακόμα καλύτερα. Κάνω αρκετή προπόνηση πιστεύω και γι’ αυτό μπόρεσα να κάνω αυτούς τους χρόνους. Όσο για του χρόνου θα προσπαθήσω να βρεθώ στην 8άδα και γιατί όχι σε κάποιο αγώνισμα στην τριάδα».

Η Ευαγγελία Δρουμπάκη: «Είμαι ευχαριστημένη από τις επιδόσεις μου. Θέλω να συνεχίσω ανάλογα και το επόμενο διάστημα, κάνοντας ακόμα περισσότερες προπονήσεις. Ελπίζω κιόλας οι συνθήκες στο κολυμβητήριο να μπορέσουν να είναι καλύτερες για μας».

Και η Αννα Νταουντάκη που ήταν η 9η συμμετοχή εκ μέρους του ΝΟΧ σε τελικό: «Ηταν μια πολύ ωραία εμπειρία η συμμετοχή μου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και στον τελικό. Μου άρεσε πολύ. Στόχοι μου να μπορέσω να κάνω ακόμα καλύτερους χρόνους για να ευχαριστήσω τον προπονητή μου».

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΧ

ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Αλέξανδρος Κάχρης – 50μ. ύπτιο Παμπαίδων Β – 00:31.51 Αλέξανδρος Κάχρης – 100μ. ύπτιο Παμπαίδων Β – 01:06.77 Αλέξανδρος Κάχρης – 200μ. ύπτιο Παμπαίδων Β – 02:21.13 Αθανάσιος Δημουλιός – 50μ. ελεύθερο Παμπαίδων Α – 00:25.86 Αθανάσιος Δημουλιός – 100μ. ελεύθερο Παμπαίδων Α – 00:56.97

Ευαγγελία Δρουμπάκη – 50μ. ύπτιο Παγκορασίδων Α – 00:31.88