Οι δηλώσεις των προπονητών (Μπαξεβάνος-Παναγόπουλος)

Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του, που κοίταξαν ξανά στα… μάτια ακόμα έναν διεκδικητή της ανόδου, έδωσε στις δηλώσεις του ο προπονητής της ομάδας του Κισσαμικού, Σπύρος Μπαξεβάνος.

Αναλυτικά όσα είπε: «Να ευχαριστήσω τον κόουτς (σ.σ. Παναγόπουλο) για τα καλά του λόγια και να τους ευχηθώ κι εγώ στο τέλος να μπορέσουν να πανηγυρίσουνε και να μπορέσουν να πετύχουν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από το να βγουν στην επόμενη κατηγορία.

Ξέραμε ότι θα παίξουμε απέναντι σε μία ομάδα η οποία θα έρθει να παίξει εδώ πέρα με πίεση και είπαμε ότι εμείς αυτή την πίεση πάλι πρέπει να μπορέσουμε να την εκμεταλλευτούμε και να μπορέσουμε να κερδίσουμε και μία τέτοια ομάδα, η οποία πρωταγωνιστεί, πράγμα που δεν το είχαμε καταφέρει, αλλά ούτε και το καταφέραμε σήμερα. Ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο όντως ο Απόλλων είχε την κυκλοφορία και την υπεροχή, δημιούργησε κάποιες καταστάσεις στην περιοχή τη δική μας, αλλά κι εμείς δημιουργήσαμε κάποιες αξιόλογες στιγμές για να μπορέσουμε να πετύχουμε κάποιο τέρμα. Νομίζω φάνηκε μέσα στο παιχνίδι ότι όποιος πετύχαινε το γκολ θα ήταν και ο νικητής.

Δεν ήρθε από κανέναν το γκολ και νομίζω ότι ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δίκαια ήρθε το 0-0. Εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε την καλή εικόνα. Νομίζω ότι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό έχουμε καταφέρει τον στόχο της ομάδας, ο οποίος είναι να μείνει στην κατηγορία. Έχουμε μία καλή παρουσία, μία καλή εικόνα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και αυτή την εικόνα πρέπει να τη διατηρήσουμε μέχρι το τέλος. Αυτό είναι το κίνητρο που έχουμε σε όλα τα παιχνίδια από εδώ και πέρα και ειδικά στα τελευταία παιχνίδια, να διατηρήσουμε αυτή την εικόνα γιατί συνήθως η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μετράει. Να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθειά τους. Κοίταξαν πάλι στα μάτια μία πάρα πολύ καλή ομάδα όπως ο Απόλλων, με την όποια πίεση υπήρχε στο μέρος τους. Να ευχηθώ πάλι καλή συνέχεια και να πετύχουν τον στόχο τους».

Προηγουμένως ο προπονητής του Απόλλωνα, Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, είχε αναφέρει τα εξής: «Πριν ξεκινήσω για το παιχνίδι να ευχαριστήσω την ομάδα του Κισσαμικού για τη φιλοξενία, να ευχηθώ τα καλύτερα για τη συνέχεια και να πετύχουν τους στόχους τους. Σχετικά με το παιχνίδι νομίζω ότι είναι αυτό που πολλές φορές ακούγεται ότι «έγινε ένα παιχνίδι Β’ Εθνικής», μόνο που αυτός ο όρος αδικεί την ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης και δεν ξέρω αν αδικεί και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μετά το σοκ της Ελευσίνας έπρεπε σήμερα να βγάλουν πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο και δεν μιλάω με αγωνιστικά κριτήρια, μιλάω κυρίως για το ψυχολογικό κομμάτι και για το εσωτερικό του καθένα ξεχωριστά από αυτά τα παιδιά. Είχαμε την κυκλοφορία, προσπαθούσαμε να αναπτυχθούμε ορθολογικά και δημιουργήσαμε τρεις πολύ κλασικές ευκαιρίες με τον Τζιώρα, αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα τέρμα. Απειληθήκαμε μόνο από στατικές φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο εγώ προσωπικά είδα ένα παιχνίδι χωρίς ρυθμό, χωρίς ένταση, χωρίς ιδιαίτερο πάθος. Νομίζω ότι σε αυτή την ομάδα προέχει πάνω απ’ όλα η εσωτερική ηρεμία, να αντιληφθούμε όλοι ότι κάτι που μόλις έφυγε και δεν ξανάρχεται και το σπουδαιότερο απ’ όλα είναι ότι εμείς οι ίδιοι, μόνοι μας, πρέπει πρώτα απ’ όλα να σεβόμαστε τους ίδιους μας τους εαυτούς, για να μπορούμε μετά να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό μας. Θα συζητήσουμε με τα παιδιά, γιατί είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα, που μας δυσαρεστεί όλους.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Φεύγουμε χωρίς να πάρουμε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς για διάφορους λόγους. Και πάλι τα καλύτερα στον συνάδελφο, κάνει εξαιρετική δουλειά, εξαιρετική χρονιά και καλή συνέχεια στην ομάδα του Κισσαμικού».