ΟΦΗ εν διαλύσει…(video)

Την εικόνα  μιας ομάδας που βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης παρουσίασε στην συνέντευξη τύπου ο Τζενάρο Γκατούζο.

Σε ένα εικοσάλεπτο εφ΄όλης της ύλης λόγο του ο Ιταλός τεχνικός τόνισε την απογοήτευση του για τους παίκτες που αναγκαστικά χρησιμοποίησε και που όπως είπε σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν.Μάλιστα, δεν δίστασε να δώσει και ονόματα με τα ηχηρότερα να είναι εκείνα του Πετρόπουλου, του Μεϊτε, του Ράζακ και του Απόνιο. Παράλληλα , άφησε να εννοηθεί ότι θα τους ακολουθήσουν και άλλοι καθώς όπως τόνισε «…όπως εγώ ήξερα ότι ερχόμουν στον ΟΦΗ κι όχι στην Ρεάλ Μαδρίτης έτσι το ήξεραν και εκείνοι και έπρεπε να φερθούν επαγγελματικά…» 

Οι παίκτες του ΟΦΗ θα πρέπει να πάψουν να χρησιμοποιούν τα οικονομικά προβλήματα ως άλλοθι σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός.

«Ήταν ένα παιχνίδι ισορροπημένο. Δεν θέλω να σταθώ στα ατομικά λάθη, όμως υπήρχαν αυτά και χάσαμε. Και οι δύο ομάδες θέλανε τη νίκη, το παιχνίδι παίχτηκε στα ίσια όμως ένα λάθος για πρώτη μας φορά έκρινε το αποτέλεσμα. Το να χάνεις βαθμούς από οποιαδήποτε ομάδα είναι το ίδιο. Είναι το ίδιο και λυπάμαι για τους οπαδούς που ήρθαν εδώ» επεσήμανε αρχικά.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Στην πατρίδα μου λένε το να χάσεις μια φορά εντάξει, το να χάσεις δύο εντάξει αλλά το να χάνεις παραπάνω δεν είναι τύχη. Είχαμε απουσίες αλλά αυτό δεν λέει τίποτα γιατί έχεις να κάνεις με επαγγελματίες παίκτες. Πολλοί παίχτες θέλουν να αφήσουν τον ΟΦΗ και αυτό με πειράζει. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες. Υπάρχουν κάποια προβλήματα. H πείρα μου λέει ότι θα πρέπει να ανεβάσουμε ψυχολογικά τους παίκτες. Δημιουργούνται συνέχεια προβλήματα αλλά όπως και εγώ ήξερα ότι ήρθα στον ΟΦΗ και όχι στην Ρεάλ Μαδρίτης, σε μια ομάδα με προβλήματα έτσι το ήξεραν και οι παίκτες. Το ποδόσφαιρο ακόμα και στη ζωή ο εύκολος δρόμος είναι να έχεις άλλοθι. Είναι άλλοθι να επικαλούνται όλο οικονομικά προβλήματα. Ας ελπίσουμε το 2015 να είναι μια άλλη χρονιά για τον ΟΦΗ. Μετά τα Χριστούγεννα θα υπάρχουν καλύτερα πράγματα για εμάς».

Επίσης, πρόσθεσε: «Έχουμε κάποιους παίκτες που δεν μπορούν να παίξουν ακόμα και οι επιλογές είναι μετρημένες. Αναγκάζεσαι να προσαρμοστείς σε αυτό βέβαια αλλά είναι ένα πρόβλημα. Κάποια παιδιά θέλουν να φύγουν. Ο Ραζακ, ο Πετρόπουλος και ο Μειτέ. Σήμερα η αγορά είναι περιορισμένη. Οι επιλογές είναι περιορισμένες. Κοιτάμε για Έλληνες κάτω των 24 χρονών και αν πάρουμε ξένο θα είναι και αυτός κάτω των 30 χρονών. Το ποδόσφαιρο είναι ένα πολύ σοβαρό άθλημα όταν φοράς μια φανέλα πρέπει να την σέβεσαι ανεξαρτήτως προβλημάτων. Όμως υπάρχουν κάποια βασικά λάθη που γίνονται και αυτό με στεναχωρεί. Έχω βάλει λεφτά από την τσέπη μου για τους παίκτες και δεν τους τονώνω μόνο το ηθικό. Θα γίνουν 6-7 μεταγραφές για να μπορέσει η ομάδα να σταθεί στον δεύτερο γύρο».