Ο Γύπαρης στον Χανιά Sport Fm 90,5

Ο Γύπαρης ένα από τα αποκτήματα του ΑΟ Χανιά στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου βρέθηκε στον σταθμό του Χανιά Sport Fm 90,5 και στην ραδιοφωνική εκπομπή Let’s Bet με τον Κώστα Νίτσε.

Ο Κώστας Γύπαρης είναι 25 χρονών, αγωνίζεται στην θέση του τερματοφύλακα, με αρκετή εμπειρία στο χώρο του ποδοσφαίρου μιας και στα 14 του έπιασε… για πρώτη φορά μπάλα. Από την αρχή της καριέρας του μέχρι και τώρα είναι κοντά με την οικογένεια του ΑΟ Χανιά, έτσι μπορούμε να πούμε πως η επιστροφή του αυτή στους “μπλε” είναι μίας επιστροφή στις ποδοσφαιρικές του ρίζες.

Η επαγγελματική του καριέρα, 02/03 ΑΕ ΧΑΝΙΩΝ, 03/04 ΑΕ ΧΑΝΙΩΝ, 04/05 ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ Μ., 05/06 Α.Ε ΧΑΝΙΩΝ, 06/07 ΑΟ ΧΑΝΙΑ, 07/08 ΙΚΑΡΟΣ ΜΟΥΡΝΙΩΝ, 08/09 ΑΕ ΑΦΑΝΤΟΥ, 09/10 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, 10/11 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, 11/12 ΣΠΑΘΑ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ.

Ο 25χρονος τερματοφύλακας αρχικά χαρακτήρισε τον ΑΟ Χανιά «Κοιμώμενος γίγαντας» και όπως είπε χαρακτηριστικά ήρθε η ώρα να ξυπνήσει και συνέχυσε… «πιστεύω όσοι έχουν μείνει στον  ΑΟΧ, τόσο η διοίκηση όσο και οι ποδοσφαιριστές μαζί με τον προπονητικό τιμ αλλά και τους φροντιστές, θα δώσουν τα πάντα για να πετύχουν τους στόχους της ομάδας».

Ο Γύπαρης θέλησε να δώσει συγχαρητήρια για τον Πλατανιά και για όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα και για όσα συνεχίζει να πετυχαίνει … όμως τόνισε πως ο ΑΟ Χανιά είναι η ιστορία στο χανιώτικο ποδόσφαιρο και πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη από την κοινωνία των Χανίων.

Για το πώς κατέληξε το καλοκαίρι στην Σπάθα.

«Το καλοκαίρι είχα μιλήσει τόσο με τον κ. Νότη Ψυλλάκη όσο και με τον κ. Γιάννη Ντερμανάκη ώστε να πάω στην ομάδα του ΑΟ Χανιά, ωστόσο, δεν υπήρχε ακόμα προπονητής, ενώ, μίλησα και με τον κ. Γιάννη Πετράκη και είχε έρθει μία προφορική συμφωνία… όμως όταν ήρθε ο νέος προπονητής της ομάδας δεν τα βρίσκαμε και έτσι δεν πήγα στην ομάδα. Μίλησα και με τον Κισσαμικό αλλά είχαν βρει τερματοφύλακες μιας και είχε περάσει ο καιρός και έτσι… έμεινε μόνο το τοπικό, είχα φίλους στην Σπάθα και πήγα εκεί. Ενώ, θέλω να ευχαριστήσω τον Παπαδάκη Στέλιο που με βοήθησε να φύγω από την Σπάθα αλλά και τον προπονητή Γιανναράκη Πέτρο.

Η θέση του τερματοφύλακα στην ομάδα του ΑΟΧ, είναι μία θέση που «πονάει» μιας και όπως έχουμε δει δεν υπάρχει σταθερότητα στην επιλογή του παίκτη που βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Εσύ ήρθες στην ομάδα πρόσφατα και έχεις μείνει λίγο πίσω πως βλέπεις την συνέχεια;

«Καταρχήν στην ομάδα μας υπάρχει ένας από τους καλύτερους προπονητές τερματοφυλάκων, ο Γιάννης Μπακόπουλος, όπου υπό τις οδηγίες του μπορούμε να μάθουμε όλοι πολλά και να βελτιωθούμε γρήγορα. Μάλιστα ο κ. Μπακόπουλος, μπορώ να πω, πως είναι ο καλύτερος προπονητής τερματοφυλάκων απ όσους έχω συνεργαστεί μέχρι τώρα και πιστέψτε με είναι πολλοί.»

«Όσο γι’ αυτό που είπατε για την αστάθεια που υπάρχει κάτω από τα δοκάρια της ομάδας μπορώ να πω ότι και τα δύο παιδιά (Χωραφάκης, Μαρκαντωνάκης)  που βρήκα εγώ στην ομάδα όταν ήρθα στην θέση του τερματοφύλακα είναι καλοί και μπορούν να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο και σίγουρα με τις οδηγίες από τον κ. Μπακόπουλου μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν ανοδική πορεία στην απόδοσή τους.»

Έχει ακουστεί πως έρχεται ακόμα ένας τερματοφύλακας στην ομάδα και με εμπειρία από μεγαλύτερες κατηγορίες, πως το βλέπεις σε σχέση με την δική σου θέση; Πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να παίξεις βασικός;

«Το ότι έρχεται ακόμα ένα τερματοφύλακας και με εμπειρία θα βοηθήσει και μένα και την ομάδα. Θα με κάνει να δουλέψω ακόμα περισσότερο ώστε να είμαι έτοιμος όταν μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ.»

«Όσο αφορά για το αν πιστεύω ότι θα παίξω βασικός, εννοείτε πως το πιστεύω γι’ αυτό άλλωστε και ήρθα στην ομάδα, πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω και αυτό θα κάνω όταν μου δοθεί η ευκαιρία.»

Οι σχέσεις σου με τους συμπαίκτες σου (τερματοφύλακες) πως είναι;

«Στις προηγούμενες ομάδες που αγωνιζόμουν, συνήθως, δεν τα έβρισκα με τους συμπαίκτες μου (τερματοφύλακες) αλλά στον ΑΟΧ είναι δύο πολύ καλά παιδιά και τα πάμε καλά.»

Τι εννοείς δεν τα βρίσκατε;

«Εεε συνήθως αυτοί θα κάπνιζαν στις αποστολές, θα έκαναν καταχρήσεις… και εγώ αυτά δε τα μπορώ.»

Έχουν ακουστεί διάφορα για τσακωμούς μέσα στην ομάδα, πως το έχει βιώσει εσύ όλο αυτό;

«Από τότε που έχω έρθει στην ομάδα τα παιδιά είναι μια οικογένεια, όσα έχουν ακουστεί εγώ δεν τα έχω δει.»

Σε επηρεάζουν τα αρνητικά σχόλια για σένα?

«Έχω διαβάσει και έχω ακούσει πολλά αλλά μου κάνουν καλό γιατί όσο τα ακούω δουλεύω περισσότερο. Σεβαστή η άποψη του καθενός αρκεί να μην είναι προσβλητική, εμένα μου βγαίνει σε καλό.»

Μέχρι τώρα πάντως, όπως έχουμε δει εμείς, δεν έχει η ομάδα την απόδοση που θα έπρεπε, με βάση και απ’ όσα βλέπουμε στις προπονήσεις. Συμφωνείς;

«Έχουν βγει κάποια πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις αλλά σίγουρα μπορούμε πολλά περισσότερα με βάση και τις δουλειάς που κάνουμε καθημερινά.»

Ζήσαμε και στιγμές που φίλοι της ομάδας φώναζαν στον Χωραφάκη, μέσα στον αγώνα, πως θα πέσουν τα δοκάρια να τον πλακώσουν, πως το είδες αυτό εσύ;

«Είναι σίγουρα μία δύσκολη στιγμή αυτή και αρκετά άσχημη για τον τερματοφύλακα, όμως, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κλείσεις τα αυτιά σου και να κοιτάξεις να κάνεις την δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς ώστε να βοηθήσεις την ομάδα σου.»

«Δεν πρέπει να ακούς τον καθένα που δεν ξέρει τι πάει να πει γήπεδο… πολύ τσακώνονται στο σπίτι τους και έρχονται στο γήπεδο να μας βρίσουν και να ξεσπάσουν, δεν θα ασχοληθώ με αυτούς θα κοιτάξω την δουλειά μου.»

«Ο ΑΟΧ είναι μεγάλη ομάδα και έχει τον περισσότερο κόσμο σαν ομάδα στα Χανιά οπότε είναι λογικό πως θα υπάρχουν πολλοί που θα μας φωνάζουν και θα μας βρίζουν και άλλοι που θα μας υποστηρίζουν, εμείς πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας και να προχοράμε μπροστά.»

Η δουλειά που γίνεται από τον τεχνικό, Μουράτ Σεροπιάν, τον γυμναστή, Θεόδωρο Γκάτζιο, και τον προπονητή τερματοφυλάκων, Γιάννη Μπακόπουλο, πιστεύεις ότι μπορεί να αποδοθεί από τους παίκτες σε ένα τόσο κακό προπονητικό κέντρο όπως είναι αυτό της Μοναχής Ελιάς; Ένα γήπεδο γεμάτο λάσπη και πολλές φορές χωρίς ζεστό νερό για μπάνιο, όπως ξέρουμε εμείς…

«Καταρχήν η δουλειά που γίνεται απ’ όλο το προπονητικό τιμ είναι τεραστία, αλλά και από τους ποδοσφαιριστές γίνεται μεγάλη προσπάθεια… ωστόσο, χρειάζεται και λίγη τύχη, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει η ομάδα αφού οι ατυχίες της είναι πολλές και επίσης και τα προβλήματα είναι πολλά, όμως το ότι βρίσκεται εδώ που βρίσκεται  χρειάζονται πολλά μπράβο τόσο στον κ. Ντερμανάκη όσο και στον κ. Ψυλλάκη, αφού αν σκεφτεί κανείς η ομάδα αυτή θα μπορούσε να μην υπήρχε το καλοκαίρι αν δεν ήταν άνθρωποι σαν αυτούς να την κρατήσουν ζωντανή. Πλέον φτάσαμε σε σημείο, μαζί με τις συγκυρίες, να είναι αποτυχία αν δεν βγούμε Β΄ Εθνική.»

«Όσο για το προπονητικό κέντρο σίγουρα είναι σε πολύ κακή κατάσταση και μας δυσκολεύει αρκετά, αλλά πρέπει να δουλέψουμε… ακόμα και όταν είναι μία λάσπη το φυσικό χόρτο είναι πολύ κακό για μας που πάμε στο πλαστικό, αφού υπάρχουν μεγάλες περιπτώσεις τραυματισμού όταν αλλάζουμε από φυσικό σε πλαστικό, αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι, τι να κάνεις να πας για καφέ? Απλά πρέπει να κάνεις προπόνηση όπως μπορείς.»

Να πάμε στο γήπεδο που παίζετε τους αγώνες, το Εθνικό Στάδιο Χανίων. Εγώ προσωπικά πιστεύω πως φταίει και το γήπεδο για τις απώλειες βαθμών που έχει η ομάδα εντός έδρας. Μπορεί να είναι ιστορικό  το Στάδιο και να ξυπνάει σε πολλούς αναμνήσεις παλιές καλές όμως έχει προβλήματα. Τι πιστεύεις εσύ γι’ αυτό;

«Τραγικά τα πράγματα στο Στάδιο Χανίων, άθλιες συνθήκες στις κερκίδες με λακκούβες…  στο τέλος θα πέσει κανένα παιδάκι μέσα και θα βρούμε τον μπελά μας. Ο ΑΟΧ θα έπρεπε κατά την άποψή μου να αγωνίζεται στα Περιβόλια, πάντα με την δικιά μου άποψη αυτά που λέγονται για τον χλοοτάπητα και όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες για να μας τραβάνε μακριά από το γήπεδο. Δεν με νοιάζει τα λάθη της διοίκησης του ΑΟΧ και αν έχουν γίνει η όχι με νοιάζει και είναι κρίμα η αντιμετώπιση των φορέων της πόλης και όλων τον άλλων απέναντι στην ομάδα μας .»

Έχουν γίνει όμως λάθη πάνω στο θέμα του γηπέδου και από την διοίκηση του ΑΟΧ.

«Άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε από εκεί και πέρα το καλό για το χανιώτικο ποδόσφαιρο είναι να παίζουμε και εμείς σαν ΑΟΧ στα Περιβόλια. Και πάλι μπράβο σε όλους στον Πλατανιά αλλά και στο ΑΟΧ γίνεται μια τεράστια προσπάθεια που πρέπει να στηρίζεται. Ο ΑΟΧ είναι η σημαία του χανιώτικου ποδοσφαίρου και πρέπει να υποστηριχτεί από την κοινωνία των Χανίων.»

Όλες οι ομάδες είναι δύσκολα οικονομικά, δεν είναι πλέον αυτή η Γ΄ Εθνική όπως ήταν η παλιά, συμφωνείς;

«Όντως έχει πέσει η ποιότητα της κατηγορίας αλλά αυτό ίσως να βοηθήσει αργότερα μιας και παίρνουν ευκαιρίες νεαροί έλληνες ποδοσφαιριστές.»

Οι περισσότερες ομάδες όμως έχουν πρόβλημα για τα μεταγραφικά.

«Εγώ προσωπικά έχω πληρωθεί σε δύο ομάδες μόνο όλα μου τα λεφτά από τον κ. Πάτερο στον ΑΟΧ και από τον κ. Βαρουξάκη στον Πλατανιά.»

Έχεις μείνει λίγο πίσω σε προπονήσεις, ο στόχος σου φέτος;

«Δουλεύω ένα μήνα με τον ΑΟΧ με είδαν με ήθελαν και υπέγραψα, πλέον δουλεύω για να παίξω, πιστεύω στα πόδια μου και στα χέρια μου αλλά είναι απόφαση του προπονητή μου για το αν θα παίξω η όχι φέτος ή του χρόνου και είναι αποδεκτή. Είμαι έτοιμος και δουλεύω καθημερινά ώστε να βελτιώνομαι όλο και περισσότερο ώστε να είμαι ακόμα πιο έτοιμος όταν μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω.»

Πρότυπο τερματοφύλακα;

Κασίγιας από το εξωτερικό και μου αρέσει και πολύ ο Φεγκρούς του ΠΑΣ.

Καλύτερη απόκρουση που έχεις κάνει και χειρότερο γκολ που έχεις δεχτεί;

«Η καλύτερη απόκρουση έγινε σήμερα στην προπόνηση, σε ένα σουτ του Γωνιωτάκη στο γάμα της εστίας.» (είπε χαμογελώντας και μας έκλεισε το μάτι)

«Το χειρότερο γκολ που έχω δεχτεί ήταν όταν αγωνιζόμουν με την ομάδα της Αφάντου στη Ρόδο όταν μου έφυγε μέσα από τα χέρια η μπάλα σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για την παραμονή στην κατηγορία.»

«Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα, άλλοτε θα σου φύγει η μπάλα μέσα από τα χέρια και άλλοτε θα κάνεις απόκρουση στο γάμα της εστίας.»

Είναι από τα καλά παιδιά ή από τα κακά στις αποστολές των ομάδων; Έχεις φύγει ποτέ από αποστολή να βρεις καμία γυναίκα?

«Από αποστολή όχι μου αρέσει η νύχτα αλλά όταν δεν έχω υποχρεώσεις, όταν έχω υποχρεώσεις σταματώ να βγαίνω. Έχω χαθεί και από τη νύχτα των Χανίων πλέον λόγο των υποχρεώσεων μου για την ομάδα και έτσι θα συνεχίσω μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας.»

Αν βγει κάνεις κρυφά θα το πεις ?

«Όχι θα συνεχίσω να κοιμάμαι δεν θα γίνει ρουφιάνος και πίστεψέ με θα τον καταλάβουν από μόνοι τους οι άνθρωποι που είναι στην ομάδας, μιας και είναι πολύ ικανοί.»

«Τέλος, θέλω να πω ότι ο ΑΟ Χανιά θέλει την στήριξη του κόσμου τόσο στα παιχνίδια όσο και στην καθημερινή προσπάθεια που κάνουμε.»

«Κάνω κάλεσμα σε όλο το φίλαθλο κοινό των Χανίων να δώσει το παρών στο παιχνίδι της Τέταρτης (16/1) με την Καλαμάτα ώστε να γεμίσει το γήπεδο και να μας βοηθήσει σε αυτό το κρίσιμο ματς και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να ανταποδώσουμε μέσα στο γήπεδο την αγάπη τους.»