Ο κίνδυνος πια είναι ορατός

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι διαβάζοντας τον τίτλο θα απορήσουν καθώς τα δυο τελευταία μου κείμενα ήταν αισιόδοξα για την πορεία του Πλατανιά.

Εξηγούμαι. Η αλλαγή της θέσης μου δεν έχει να κάνει με την ήττα στο Περιστέρι αλλά αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στα εσωτερικά της ομάδα και που δείχνουν να επηρεάζουν και το αγωνιστικό-και κυρίως ψυχολογικό- προφίλ του Πλατανιά.

Καταρχάς.Το “τσουνάμι” των αφίξεων των υπο δοκιμή παικτών σε συνδυασμό με την χρονίζον νεφελώδες τοπίο σχετικά με τις αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών έχει δημιουργήσει κλίμα αβεβαιότητας σε πολλούς του υπάρχοντος ρόστερ.

Με τον μεταγραφικό χρόνο να τρέχει οι παίκτες αντιλαμβάνονται ότι τα περιθώρια διαπραγματεύσεων με την όποια επόμενη ομάδα τους συρρικνούται δραματικά.

Δεύτερον.

Το επεισόδιο με τον Ουντότζι και η -απόλυτα σεβαστή-απόφαση  του Αναστασιάδη να τον αφήσει εκτός αποστολής μπορεί μεν να υποδεικνύεται από όλα τα εγχειρίδια των σοβαρών προπονητών που θέλουν να διατηρήσουν την απόλυτη πειθαρχία,όμως, αφενός στερεί την ομάδα από τον,κατά τεκμήριο, πιο επικίνδυνο ποδοσφαιριστή της  και αφετέρουν δείχνει ότι υπάρχει “κάτι σάπιο στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας”.Ο ταυτόχρονος,μάλιστα, αποκλεισμός από την οκτάδα του εξαιρετικού-αμυντικά-κεφαλοσφαιριστή Ντόε (που σύμφωνα με πληροφορίες εμπλέκεται εμμέσως στο περιστατικό με τον Ουντότζι), σε αγώνα με αντίπαλο που διαθέτει ψηλά κορμιά, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά σχετικά με την ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων.Προς επίρρωση, απλά να θυμίσω ότι ο Ντόε είχε επιλεγεί από τον Αναστασιάδη σαν μοναδικός στόπερ στους αγώνες με ΠΑΣ και Παναθηναϊκό με εξαιρετική,μάλιστα,απόδοση.

Τρίτον.

Η εικόνα του Πλατανιά στο Περιστέρι ήταν -πιθανότατα-η χειρότερη συνολικά τη φετινή σεζόν και μεγάλο πισωγύρισμα σε σχέση με τα καλά διαστήματα που είδαμε στα τελευταία παιχνίδια. Με αντίπαλο μια ομάδα που μετά βίας μπορούσε να αλλάξει τρεις πάσες σωστά, ο Πλατανιάς όφειλε να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα.Για το έως και αποκρουστικό δε τελευταίο τέταρτο που οκτώ,σχεδόν, παίκτες της Χανιώτικης ομάδας κυριολεκτικά βολόδερναν χωρίς -ή έστω με ελλειπές-επιθετικό πλάνο γύρω από την περιοχή του Ατρομήτου,πραγματικά  δεν θα ήθελα να αναφερθώ.

Τέταρτον.

Η ομάδα πια έχει μείνει πίσω.Η βαθμολογία-μοναδικός αντικειμενικός κριτής- δείχνει τον Πλατανιά να χάνει έδαφος κάθε σχεδόν αγωνιστική και ενόψει ενός προγράμματος-μαμούθ κόντρα σε ομάδες που για διαφόρους λόγους δεν θα είναι αδιάφορες.Η Τρίπολη,η Ξάνθη,ο Άρης,ο ΟΦΗ και η ΑΕΚ “διψούν” για “αίμα” και δεν θα “λυπηθούν” κανέναν Πλατανιά και κανέναν Αναστασιάδη.

Τελειώνοντας.

Είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσων αποφάσεων ώστε να τελειώσει η αβεβαιότητα και η ομάδα να αποκτήσει επιτέλους ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο με τους παίκτες που θα έχει επιλέξει πια ο Αναστασιάδης.Καλοί,κακοί να είναι δικοί του που θα έχουν επιλεγεί με συγκεκριμένη φιλοσοφία.

ΥΓ. Όσο δελεαστική-σε όλα τα επίπεδα- κι αν φαντάζει η πρόκριση στους “8¨του Κυπέλλου αποκλείοντας,μάλιστα, τον Παναθηναϊκό, η υπερφόρτωση της ομάδας με δυο επιπλέον αγώνες και πιθανά ενός ακόμη μακρινού ταξιδιού, στην παρούσα χρονική στιγμή φαντάζει σαν πολυτέλεια…