«Ο ΠΑΟ απέκτησε τον ισχυρό σύμμαχο που δεν είχε»

Ο Γιάννης Αλαφούζος παρέδωσε τα οικονομικά στοιχεία στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στην οποία υπογράμμισε πως στο πρόσωπο του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η ΠΑΕ βρήκε τον ισχυρό σύμμαχο που δεν είχε τόσο καιρό. Παράλληλα αναφέρθηκε στον ξένο επενδυτή λέγοντας πως ξέρει περισσότερα από όσα είπε στους δημοσιογράφους αλλά και στο ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης τον Ιανουάριο. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος στην συνέντευξη Τύπου «Οι ξένοι θα πάρουν με απόλυτη μυστικότητα όσα στοιχεία θέλουν για να αποφασίσουν αν θα κάνουν την επένδυση. Είμαι ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη γιατί εμφανίζεται η πιθανότητα να επενδύσει μία σημαντική οικογένεια που έχει προσφέρει πολλά. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία είναι θεματοφύλακας και ανέλαβε να διασώσει τον Παναθηναϊκό, κάτι που έχει καταφέρει. Πρέπει πρώτα να δούμε αν θα γίνει η επένδυση. Τα στοιχεία θα ελεγχθούν και θα εξεταστούν από ξένο επενδυτή που θα αποφασίσει αν κρίνει σκόπιμο να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να το αποφασίσει. Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί, η οικογένεια Γιαννακόπουλου μας στηρίζει και εμείς θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε».

Η επόμενη μέρα θα σας περιλαμβάνει στην ΠΑΕ; «Υπάρχει ένας ξένος επενδυτής, για να τον έχει επιλέξει ο κύριος Γιαννακόπουλος θα είναι καλός. Γνωρίζω περισσότερα απ’ όσα σας λέω».

Για το αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την απόφαση:

«Οχι, τα πράγματα θα ακολουθήσουν μια φυσιολογική πορεία. Δεν είναι κάτι που θα τελειώσει σε μερικές εβδομάδες. Τα πράγματα συνεχίζονται ακριβώς όπως είχαν πριν, μέχρι να έχουμε κάποια άλλη εξέλιξη».
Για το αν υπάρχει προείσπραξη από το συνδρομητικό κανάλι: «Να σας υπενθυμίσω ότι με τη Nova ολοκληρώσαμε τη νέα συμφωνία πριν από 2 εβδομάδες. Οπότε δεν μπορούσαμε να έχουμε προεισπράξει. Είστε στο χώρο των μίντια και ξέρετε ότι συμβαίνει να προεισπράτονται έσοδα. Εμείς είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι από την κατάσταση του Παναθηναϊκού. Έχουμε τη Γενική Συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και θεωρώ σωστό να ενημερώσουμε πρώτα τα μέλη της ΓΣ και μετά τους υπόλοιπους. Είμαστε πια πιο φειδωλοί γιατί η δημοσιοποίηση των οικονομικών μας στοιχείων κάνει κακό γιατί τα αξιοποιούν οι εχθροί μας».
Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τη συνέντευξη Τύπου: «Ρώτησα τον κύριο Γιαννακόπουλο εάν ήθελε να παραστεί στη συνέντευξη Τύπου, αρνήθηκε ευγενικά. Ήταν συμπαθέστατος και έχω την αίσθηση ότι η ΠΑΕ απέκτησε ένα ισχυρό σύμμαχο που δεν είχε τόσο καιρό».
Για τον οικονομικό έλεγχο: «Είναι λογικό ο ξένος επενδυτής να θελήσει να έχει τον έλεγχο της ομάδας, εφόσον θα βάλει τα χρήματα του. Πάντως, δεν πρόκειται να αποκαλύψω κάτι άλλο.
Αυτή τη στιγμή δεν αισθανόμαστε ότι η ομάδα έχει ανάγκη από μεταγραφή. Ακολουθούμε το μοντέλο να προωθούμε νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές με τη βοήθεια κάποιον έμπειρων. Βέβαια, εάν θελήσει ο νέος επενδυτής με τον κύριο Γιαννακόπουλο να συνδράμουν σε μία μεταγραφή, θα το δούμε. Συζητήθηκε κάτι τέτοιο. Τώρα εάν αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και θελήσουν μία νέα μεταγραφική πολιτική είναι άλλο θέμα. Ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα, όλοι είμαστε περαστικοί από αυτόν και τον υπηρετούμε. Εκτός από 2-3 ανθρώπους και τα 9.000 μέλη, κανένας άλλος δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό. Και είμαι χαρούμενος γιατί αυτή είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται σοβαρό ενδιαφέρον για τις μετοχές».