Πάει για ρεκόρ η Κορακάκη

Μπορεί να χρειάστηκαν 96 χρόνια για να ξαναπάρει η Ελλάδα Ολυμπιακό μετάλλιο στη σκοποβολή τώρα, όμως μπορεί να χρειαστεί μερικές μέρες για το δεύτερο…

Έχοντας ήδη πάρει το χάλκινο στα 10 μέτρα αεροβόλου, η Άννα Κορακάκη δείχνει έτοιμη για ακόμα ένα, στα 25 μέτρα, αυτή τη φορά!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βγήκε πρώτη -ανάμεσα σε 40 αθλήτριες- στο πρώτο σκέλος του προκριματικού (στην ακρίβεια) και ετοιμάζεται πλέον για το δεύτερο σκέλος (βολές ταχείας βολής), που είναι προγραμματισμένο για τις 18:00 το απόγευμα.

Εφόσον όλα πάνε κατ΄ευχήν κι εκεί, θα βρεθεί στα ημιτελικά (21:30), με στόχο μετά την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, προκειμένου να τυλίξει ακόμη ένα μετάλλιο γύρω από τον λαιμό της.

Η Κορακάκη ήταν εντυπωσιακή στις 30 βολές που έριξε (οι 27 ήταν δεκάρια!), συγκεντρώνοντας 297/300 βαθμούς! Επίδοση που ήταν η κορυφαία στο πρώτο σκέλος των προκριματικών, με τη Σέρβα Βελίτσκοβιτς να μένει στη δεύτερη θέση με 295/300 και την Αφάφ Ελχοντόντ από την Αίγυπτο να ακολουθεί (293/300).

Αναμονή λίγο ακόμα, λοιπόν, για να «κλειδώσει» σε πρώτη φάση η παρουσία της 20χρονης στα ημιτελικά (χρειάζεται απλώς να είναι μέσα στην οκτάδα των προκριματικών) και μετά να δούμε πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει!

sport-fm.gr