Παραιτήθηκε ο Γιώργος Στράτος.Άνω κάτω το ποδόσφαιρο…

Εν αναμονή της απόφασης για αναβολή επ’ αόριστον της έναρξης του πρωταθλήματος, ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του.

Ο λόγος της παραίτησής του έχει να κάνει με τη μη καθολική στήριξη από πλευράς των ΠΑΕ-μελών του συνεταιρισμού στους χειρισμούς του στο θέμα με την ΕΠΟ για το ζήτημα της επιλογής του επιδιαιτητή που θα έχει διαιτητικό ρόλο μεταξύ του εκπροσώπου της Super League και της ΕΠΟ στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, αλλά και κατ’ επέκταση στον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας.

Λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη του ΣΠΟΡ FM 94.6 ο Γιώργος Στράτος μέσω του επίσημου site της Σούπερ Λίγκας τόνισε τα εξής:

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλατε τις λίγες αυτές μέρες που διετέλεσα πρόεδρος της SUPER LEAGUE.

Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις, σ’ ένα πολύ δυσμενές όπως γνωρίζετε περιβάλλον, να φανώ αντάξιός της.

Η ομόφωνη εκλογή μου προέκυψε με την ανάληψη συγκεκριμένης δέσμευσης από μέρους της ομάδας την οποία έχω την τιμή να εκπροσωπώ και εμού προσωπικώς. Από τη στιγμή που ένα μέλος ήρε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, είμαι ηθικά υποχρεωμένος να τηρήσω τη δέσμευσή μας αυτή και να σας υποβάλλω την παραίτησή μου.

Πανόπουλος:Ο Ολυμπιακός ήρε την εμπιστοσύνη στον Στράτο

Με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης, ο Χρήστος Πανόπουλος αποκαλύπτει το παρασκήνιο που έφερε την παραίτηση του Γιώργου Στράτου από την προεδρία της Σούπερ Λίγκας.

Όπως τονίζει ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος αποφάσισε να παραιτηθεί μετά την άρση της εμπιστοσύνης του Ολυμπιακού στο πρόσωπό του.

Ολόκληρη η δήλωση του Χρήστου Πανόπουλου στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης

«Σε μία προσπάθεια να υπάρξει ομοφωνία στην εκλογή του Προέδρου της SUPERLEAGUE και για να βελτιώσουμε την εικόνα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με τις προσπάθειες που γινόντουσαν εκείνην την εποχή και που όσο με αφορά συνεχίζουν να γίνονται, ήρθα σε επικοινωνία με εκπροσώπους της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ (προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως οι ομάδες αναφέρονται με αλφαβητική σειρά), με τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού δεν κατέστη δυνατή αυτή η επικοινωνία σε εκείνο το συγκεκριμένο timing, και τους εξέφρασα τη σκέψη μου για το Γιώργο Στράτο.

Η θέση μου αυτή έγινε αποδεκτή και εγώ παράλληλα με τη σειρά μου, χωρίς κανένας από τους τρεις να μου το ζητήσει, δεσμεύτηκα ότι αν ένας από αυτούς άρει σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής του Γιώργου Στράτου την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του, τότε ο Γιώργος Στράτος θα παραιτείτο από Πρόεδρος της SUPERLEAGUE.

sport-fm.gr