“Πετύχαμε άθλο” θεωρεί ο Πουλινάκης

Τον απολογισμό της αγωνιστικής σεζόν 2012-13 έκανε ο Μάνθος Πουλινάκης με γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Σε αυτή ο πρόεδρος της κρητικής ομάδας κάνει τον απολογισμό της σεζόν που τέλειωσε και παράλληλα, γνωστές τις σκέψεις του για τα επόμενα χρόνια.

«Η περίοδος που πέρασε ήταν εξαιρετικά δύσκολη σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα για μένα που για πρώτη χρονιά είχα την μέγιστη τιμή να ηγούμαι του διοικητικού συμβουλίου», αναφέρει ο κ. Πουλινάκης και προσθέτει:

«Αυτό που πετύχαμε ήταν ένας πραγματικός άθλος, αν συνυπολογίζουμε το γεγονός το χρόνο και κυρίως την κατάσταση που βρήκα όταν ανέλαβα».

Ο Μάνθος Πουλινάκης επισημαίνει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ, που θέτει ως στόχο την οικονομική εξυγίανση της ομάδας μέσα από ένα πλάνο τριετίας.

Αυτό συμπεριλαμβάνει τη μείωση του μπάτζετ κατά 60% σε σχέση με την περσινή σεζόν και τον περιορισμό κατά 80% των λειτουργικών δαπανών της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μάνθου Πουλίνάκη:

«Φίλες και φίλοι καλό μήνα. Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της αγωνιστικής περιόδου 2012-13 που ολοκληρώθηκε και βρήκε την αγαπημένη μας ομάδα στην κατηγορία που της αξίζει, στην Σούπερ Λιγκ, νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και μέσα από μια γραπτή δήλωση να κάνω σε γενικές γραμμές τον απολογισμό της ΠΑΕ. Ταυτόχρονα δε να αναφέρω επιγραμματικά τους στόχους, σε όλα τα επίπεδα, για τη νέα χρονιά.

Η περίοδος που πέρασε ήταν εξαιρετικά δύσκολη σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα για μένα που για πρώτη χρονιά είχα την μέγιστη τιμή να ηγούμαι του διοικητικού συμβουλίου. Αυτό που πετύχαμε ήταν ένας πραγματικός άθλος, αν συνυπολογίζουμε το γεγονός το χρόνο και κυρίως την κατάσταση που βρήκα όταν ανέλαβα.

Μάλιστα τότε αρκετοί ήταν αυτοί που με απέτρεπαν λέγοντας μου χαρακτηριστικά ότι “η ομάδα θα σκάσει στα χέρια σου”, ενώ υπήρχαν και ορισμένοι που με παρότρυναν να αναλάβω αλλά στην πορεία εξαφανίστηκαν. Γενικά έγινε μια τιτάνια προσπάθεια σε μια στιγμή που δεν ήταν δεδομένη ούτε καν η παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Μέσα λοιπόν σε αυτόν τον χρόνο έγιναν πάρα πολλά που επιγραμματικά θα αναφέρω παρακάτω, αλλά το πιο σημαντικό γεγονός για μένα είναι ότι ο ΟΦΗ εκεί που ήταν στην άκρη του γκρεμού, πλέον βρίσκεται στα πρώτα μέτρα ενός δρόμου που με ανάλογη συνέχεια θα τον οδηγήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην αγωνιστική αλλά κυρίως στην οικονομική του Ανάσταση. Και επειδή ο βασικός μας στόχος είναι η οικονομική εξυγίανση μέσα από ένα πλάνο 3ετιας που έχουμε καταρτίσει, θα ξεκινήσω την αναφορά μου από τα οικονομικά θέματα.

Oικονομικά φετινής περιόδου

Μείωση του μπάτζετ κατά 60% (!!) σε σχέση με πέρυσι. Η μείωση αυτή μεγαλώνει αν συνυπολογίσουμε την ταυτόχρονη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών στα συμβόλαια των παικτών.

Μείωση σε ποσοστό 80% (!!!) σε λειτουργικές δαπάνες της ΠΑΕ και τεράστια μείωση σε μπόνους, αυτοκίνητα, ξενοδοχεία και ενοίκια παικτών. Ταυτόχρονα έγινε δραστική μείωση στα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας, ενώ ίσως αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι μετακινήσεις μελών του Δ.Σ., είτε για αποστολές αγώνων είτε για εκπροσώπηση του ΟΦΗ στην Αθήνα έγιναν με δικά μας έξοδα και το ταμείο της ΠΑΕ δεν επιβαρύνθηκε ποτέ ούτε ένα ευρώ. Μάλιστα χαρακτηριστικά να σας αναφέρω ότι μόνο εγώ ως πρόεδρος ταξίδεψα πάνω από 50 φορές, για ζητήματα της ομάδας.

Καταβλήθηκαν πάνω από 300 χιλιάδες Ευρώ σε ΙΚΑ και Εφορία για ρυθμίσεις οφειλών προηγούμενων ετών. Έχουν εξοφληθεί σε ποσοστό περίπου 70% όλες οι φετινές υποχρεώσεις ενώ το μικρό υπόλοιπο που απομένει θα καλυφθεί μέχρι και τα τέλη Ιουλίου, οπότε και τελειώνει ουσιαστικά η αγωνιστική περίοδος.

Και όλα αυτά την στιγμή που υπήρχε σημαντική μείωση από πλευράς εισιτηρίων. Αναφέρω επιγραμματικά ότι μόνο στα διαρκείας η διαφορά σε σχέση με πέρυσι ήταν της τάξεως των 460 χιλιάδων ευρώ, ενώ η γενικότερη μείωση εσόδων, πάντα σε σχέση με πέρυσι, από εισιτήρια, διαρκείας, τηλεοπτικά κ.α. ήταν 515.975,35 ευρώ, ποσό που αν το είχαμε θα μπορούσε να ήμασταν ακόμα σε καλύτερη κατάσταση.

Είναι ίσως σημαντικό να αναφέρω και το γεγονός ότι στην τελευταία δόση από τον ΟΠΑΠ περιμέναμε να πάρουμε 400 χιλιάδες ευρώ, τελικά στο ταμείο της ΠΑΕ μπήκαν μόνο 90 χιλιάδες ! Και αυτό γιατί υπήρχε ένα κατασχετήριο από πλευράς του Φανούρη Βατσινά που πήρε 150.000 ευρώ, 120.000 ευρώ παρακρατήθηκαν για πρόστιμα προηγούμενων ετών, ενώ περίπου 40.000 δόθηκαν σε παλιές οφειλές προς την εφορία και ένα ποσό πήγε στον πρώην προπονητή Νίκο Γκουλή.

Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ότι φέτος δύο μέλη τα οποία δεν θέλω να κατονομάσω, έβαλαν στο ταμείο της ΠΑΕ το συνολικό ποσό των 210.000 ευρώ.

Παλιά χρέη

Με πρόταση του ΟΦΗ μέσω της οποίας ωφελήθηκαν και πάνω από 12 ΠΑΕ, αποφασίστηκε η δοσοποίηση των παλαιών οφειλών. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σαρρή και τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ κ. Μώραλη που αντιλήφθηκαν το μέγεθος του προβλήματος και συνέβαλαν τε μέγιστα έτσι ώστε να περάσει η ευεργετική τροπολογία για όλες τις ομάδες.

Μέσα από το λεγόμενο μνημόνιο, ο ΟΦΗ ήρθε σε διακανονισμό με τους Ζόρντι Λόπεζ, Χόρχε Λόπεζ, Σαχσανίδη, Γεωργίου, Ρόβα, Γαλανόπουλο, Κάλαϊτζιτς, Μποντόρ, Ταυλαρίδη, Μπαρτζώκα, Σταυρακάκη, Ουκάρ, Ξενοδόχοφ, Μάντζιο, Παπουλή, Αγρίτη, Μπερτίν, Ρούσεφ, Κατσικογιάννη, Κιάσσο, Ψωμά, Σφακιανάκη, Πίτσο και Καμπάνταη. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι δόσεις φτάνουν μέχρι και το 2016 !! (άρα τα ποσά που θα δίνονται σε μηνιαία βάση είναι σχετικά μικρά και θα μπορεί ο ΟΦΗ να ανταποκρίνεται και να μην δημιουργηθούν άλλα προβλήματα.

Πέρα από την διευθέτηση όλων αυτών των περιπτώσεων, έχουν σε γενικές γραμμές δοθεί περίπου 1,7 εκ. ευρώ σε παλιά χρέη, (222.648 ευρώ σε προσφυγές, 535.072 ευρώ σε εκχωρήσεις, 377.953 σε δημόσιες υπηρεσίες, 150.000 σε πρόσφατο κατασχετήριο του κ. Βατσινά, 120.000 σε παλιά πρόστιμα, ενώ υπάρχει και ένα ποσό περίπου 300.000 ευρώ το οποίο θα δοθεί με βάση το “μνημόνιο” που έχουμε ήδη υπογράψει μέχρι τις 30/6 σε διάφορες περιπτώσεις πρώην ποδοσφαιριστών της ομάδας).

Έγινε εκχώρηση μέχρι το 2015 και διευθετήθηκε ένα πολύ μεγάλο ποσό για τα δεδομένα του ΟΦΗ σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο που είχε αναλάβει τις μετακινήσεις της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια. Για την φετινή περίοδο έχουν πληρωθεί όλες οι μετακινήσεις και απομένει ένα μικρό ποσό της τάξεως των 10.000 ευρώ το οποίο θα αποπληρωθεί άμεσα.

Για τις οφειλές προς τον Ερασιτέχνη είμαστε σε επαφή με τη νέα διοίκηση και πολύ σύντομα πιστεύω ότι θα εξαλειφθούν και στην περίπτωση αυτή οι εκκρεμότητες που υπήρχαν από παλαιότερες περιόδους.

Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί ότι στην ΠΑΕ οφείλεται ένα ποσό της τάξεως των 54.950 ευρώ από μια εταιρεία που τα προηγούμενα χρόνια είχε αναλάβει τις διαφημιστικές πινακίδες στο γήπεδο, ενώ για την φετινή περίοδο, παρόλο που υπήρχε σχετικό συμβόλαιο, δεν μας έδινε το ποσό που είχε συμφωνηθεί. Η συμφωνία που υπήρχε ήταν 170.000 ευρώ το χρόνο, αλλά πέρυσι λόγω της κρίσης τα κατέβασαν στις 120.000 ευρώ, ενώ για την φετινή περίοδο ήθελαν να μας δώσουν μόνο 80.000 ευρώ.

Εμείς κινηθήκαμε νομικά και καταφέραμε αφενός μεν να κερδίσουμε τα χρήματα που μας οφείλονται, τα οποία δεν τα έχουμε εισπράξει ακόμα και αφετέρου να “απελευθερώσουμε” το γήπεδο μας. Το εμπορικό τμήμα που δημιουργήθηκε παρά το πολύ σύντομο χρονικό διάστημα που συστάθηκε και παρόλο που οι περισσότερες εταιρείες είχαν κλείσει το διαφημιστικό τους μπάτζετ για την φετινή χρονιά, κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ποσό περίπου 80.000 ευρώ για ταμπέλες, ενώ συνολικά τα έσοδα από χορηγίες είναι περίπου 700.000 ευρώ.

Αγωνιστικά θέματα

Το μεγαλύτερο αβαντάζ για την ομάδα μας ήταν ότι ενώ αναλάβαμε πολύ αργά, ήξερα το τι ανάγκες υπήρχαν σε οικονομικά και αγωνιστικά θέματα, με αποτέλεσμα το πλάνο που είχα ήδη εκπονήσει να μας βοηθήσει έτσι ώστε να κάνουμε γρήγορα κάποια πράγματα και να προλάβουμε ορισμένες καταστάσεις που θα δημιουργούσαν προβλήματα.

Έτσι, ο μεγάλος στόχος της παραμονής επιτεύχθηκε και μόνο με αυτό το σκεπτικό η χρονιά κρίνεται άκρως επιτυχημένη. Ειδικότερα δε αν συνυπολογίσουμε αρκετά πράγματα που θα αναφέρω επιγραμματικά:

1. Ελάχιστος χρόνος το καλοκαίρι για το «χτίσιμο» της ομάδας, σε συνδυασμό με την μη αδειοδότηση της ομάδας και την απόφαση της διοίκησης για δραστική μείωση του μπάτζετ.

2. Ελλιπέστατη προετοιμασία, τόσο χρονικά όσο και σε ποιότητα από την στιγμή που έγινε για πρώτη φορά στο ΒΑΚ χωρίς την δυνατότητα δυνατών φιλικών αγώνων.

3. Φοβερές δυσκολίες, πάσης φύσεων, όλη την χρονιά που έντεχνα δεν έβγαιναν προς τα έξω, καθώς αυτή ήταν η επικοινωνιακή τακτική της ΠΑΕ. Και επιλέξαμε αυτή την τακτική γιατί τα προηγούμενα χρόνια έβγαιναν πολλά στην φόρα με αποτέλεσμα να γίνεται ανεπανόρθωτη ζημιά στην ομάδα. Φέτος τα περιορίσαμε όλα αυτά, αν και έχω την αίσθηση ότι από ορισμένους δεν αναγνωρίστηκε η προσπάθεια μας, τουλάχιστον στον βαθμό που θα έπρεπε. Αλλά και πάλι τους δικαιολογώ γιατί προφανώς δεν γνώριζαν το τι γινόταν στην ομάδα.

4. Αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά ομάδων στα τελευταία παιχνίδια που ανέβασαν αισθητά το όριο παραμονής. Εμείς ως ΟΦΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΜΕ κανένα αντίπαλο που να ήταν αδιάφορος βαθμολογικά και αγωνιστικά.

5. Ένα άλλο σημαντικό γεγονός, ίσως και από τα πιο σπουδαία για μένα, ήταν η ενεργή συμμετοχή δέκα παικτών από την Κρήτη, από τους οποίους οι δύο προήλθαν φέτος από τα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ και αρκετοί άλλοι από μικρότερες ομάδες του νησιού. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς και έπαιξαν και διακρίθηκαν στο πρωτάθλημα και ουσιαστικά αναδείχθηκαν μέσα από το πλάνο μας που δίνει βαρύτητα στο τοπικό στοιχείο.

6. Ένα εξίσου σπουδαίο στοιχείο είναι ότι οι ακαδημίες για πρώτη φορά πέρασαν στον έλεγχο της ΠΑΕ με εμένα προσωπικά να έχω την πλήρη ευθύνη και τα πρώτα δείγματα γραφής είναι πολύ ελπιδοφόρα και αισιόδοξα για το μέλλον. Με τον τρόπο αυτό έγινε πιο άμεση η σχέση ΠΑΕ και ακαδημιών για να συνεχίσουμε σε καλύτερη βάση τη καλή λειτουργία που προϋπήρχε.

7. Τέλος θεωρώ σημαντικό και το γεγονός ότι ο ΟΦΗ για πρώτη φορά εκπροσωπήθηκε στην ΕΠΟ με την δική μου συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας και μάλιστα με σημαντικές παρεμβάσεις σε πολλά σημαντικά ζητήματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Λειτουργικά θέματα και άλλα

Έγινε μερική ανακαίνιση στο ΒΑΚ, όπως στα γήπεδα και στις κτηριακές εγκαταστάσεις με σημαντικές βελτιώσεις στο χώρο των αποδυτηρίων.

Διευθέτηση του μεγάλου προβλήματος με τον φωτισμό στο κεντρικό γήπεδο, με το κόστος να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ποσό το οποίο έχει καλυφθεί στο μεγαλύτερο του μέρος.

Προσπαθήσαμε και αναδείξαμε σε μεγάλο βαθμό το κοινωνικό πρόσωπο της ΠΑΕ ΟΦΗ με επισκέψεις σε ιδρύματα, ενεργή συμμετοχή σε προσπάθειες για την συλλογή χρημάτων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε τόσο τις επισκέψεις μας σε αρκετά σχόλια, όσο και τις βραβεύσεις που κάναμε σε παλιούς παίκτες που έχουν βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα μας. Κινήσεις που δεδομένα θα αυξηθούν αριθμητικά και ποιοτικά την επόμενη περίοδο.

Δημιουργήσαμε νέα ιστοσελίδα μέσω της οποίας ο κάθε φίλαθλος μπορεί να ενημερώνεται για τα πάντα. Ήρθαμε σε συμφωνία με την εταιρεία ένδυσης LEGEA με αποτέλεσμα όλος ο ρουχισμός να μην επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ το ταμείο της ΠΑΕ.

Μετά την αποχώρηση του κ. Ψωμά από το λογιστήριο της ομάδας, λόγω συνταξιοδότησης, κινηθήκαμε γρήγορα και από το καλοκαίρι, η ΠΑΕ ΟΦΗ συνεργάζεται με το λογιστικό γραφείο του γνωστού Ομιλήτη κ. Μανόλη Βασιλάκη, με σημαντική μείωση στις δαπάνες για τις λογιστικές ανάγκες της εταιρείας, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Την στιγμή που πλέον υπάρχει σαφέστατη πρόοδο σε θέματα τεχνογνωσίας και εκσυγχρονισμού στις παροχές υπηρεσίας μέσω λογιστηρίου.

Στόχοι για τη νέα περίοδο

Με “φάρο” την φετινή αγωνιστική περίοδο, βρισκόμαστε ήδη στην διαδικασία εκπόνησης ενός σχεδίου, έτσι ώστε την επόμενη χρονιά ο ΟΦΗ να παρουσιαστεί ακόμα πιο ισχυρός και έτοιμος σε όλα τα επίπεδα. Επιγραμματικά θα αναφέρω την δεδομένη επιθυμία όλων μας για την δημιουργία ενός ποδοσφαιρικού τμήματος που σε όλα τα πόστα θα είναι πιο δυνατό, προκειμένου να κάνουμε κάποια βήματα ή ακόμα και άλματα σε αγωνιστική και κατ επέκταση σε βαθμολογικό επίπεδο. Χωρίς ωστόσο να λοξοδρομήσουμε έστω και λίγο από το οικονομικό πλαίσιο που θέσαμε πέρυσι και το οποίο όχι μόνο ακολουθήσαμε πιστά αλλά φάνηκαν άμεσα και τα θετικά του ευεργετήματα.

Και όλα αυτά θα υλοποιηθούν στο σπίτι μας και εννοώ στο Γεντί Κουλέ, στο οποίο θα προσπαθήσουμε να γίνουν όλες αυτές οι απαραίτητες κινήσεις και εργασίες έτσι ώστε να παρέχει ασφάλεια και την στοιχειώδη ποιότητα στους φιλάθλους μας.

Μεταφορά των γραφείων της ΠΑΕ στο κεντρικό γήπεδο για λιγότερα λειτουργικά έξοδα και πιο εύρυθμη λειτουργία αλλά και συνάμα πλάνο για αξιοποίηση των γραφείων στον ΒΑΚ με ξενώνες, αίθουσα προβολής κ.λπ.

Δημιουργήθηκαν τα γραφεία του ΟΦΗ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, ενώ γενικά προγραμματίζουμε και άλλα πράγματα που θα φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στον ΟΦΗ και τον ΟΦΗ πιο κοντά στον κόσμο. Ταυτόχρονα υπάρχει μια σειρά από σκέψεις, η πλειοψηφία των οποίων θα υλοποιηθούν και οι οποίες είναι:

Εμφάνιση ομάδας

Λόγω του ότι τη χρονιά 2013-2014 συμπληρώνονται 45 χρόνια από το 1968 όπου ο ΟΦΗ έπαιξε για πρώτη φορά στην Α Εθνική, φέτος θα γίνει μια προσπάθεια να σχεδιάσουμε σε συνεργασία με την LEGEA την επίσημη εμφάνιση της ομάδας αποκλειστικά για τον ΟΦΗ. Θα είναι μια εμφάνιση που θα μοιάζει όσο τον δυνατόν περισσότερο στην εμφάνιση του 68? αλλά θα τηρεί τις προδιαγραφές που θέτει η διοργανώτρια αρχή.

Εισιτήρια διαρκείας

Γίνεται μια προσπάθεια και ένας προγραμματισμός έτσι ώστε τα εισιτήρια διαρκείας να προσφερθούν στους φιλάθλους του ΟΦΗ σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές. Φέτος θα υπάρχουν τουλάχιστον 2 παραπάνω αγώνες (λόγω των 18 ΠΑΕ της κατηγορίας). Επίσης, ξεκινάμε επαφές με τον επιχειρηματικό κόσμο του Ηράκλειου έτσι ώστε να συνδέσουμε την κατοχή εισιτήριου διαρκείας με την λεγόμενη “αληθινή οικονομία”, δηλαδή να έχουν οι κάτοχοι εισιτήριων ορισμένα προνόμια (προσφορές εκπτώσεις κλπ) σε συμβεβλημένα με τον ΟΦΗ καταστήματα και επιχειρήσεις.

Χορηγοί

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ, την ΝΟVA, την Vodafone, την CYTA, την Minoan Lines και την Cyprus Airways για την στήριξη που μας πρόσφεραν. Για την επόμενη χρονιά σκοπεύουμε να μεγιστοποιήσουμε τις εν λόγω συνεργασίες και να προσφέρουμε επιπλέον παροχές προς τους φιλάθλους μας.

Τοπικοί Χορηγοί

Φέτος θα δώσουμε μεγάλη έμφαση και προσοχή στο να επιστρέψουν στον ΟΦΗ οι Κρητικές επιχειρήσεις και να προβληθούν με ανταποδοτικά προγράμματα μέσω του ΟΦΗ.

Δεν νοείται να υπάρχει ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο και να εκπροσωπεί το Κρητικό ποδόσφαιρο και να μην υπάρχει η στήριξη (πάντα με γνώμονα την οικονομική κρίση και την κατάσταση της χώρας) από την τοπική αγορά.

Προϊόντα ΟΦΗ

Σχεδιάζουμε μια σειρά από προϊόντα με το σήμα του ΟΦΗ τα οποία θα υπάρχουν σε πολλά σημεία πώλησης σε όλο το νομό. Στόχος μας είναι να μπορούν οι φίλαθλοι του ΟΦΗ αλλά και οι επισκέπτες/τουρίστες να προμηθεύονται προϊόντα με το σήμα της ομάδας μας.

Μουσείο

Έχουμε ξεκινήσει επαφές με σκοπό να καταφέρουμε να εγκαινιάσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα το μουσείο του ΟΦΗ, ένα έργο “ζωής” για τον σύλλογο αλλά και τον νομό. Το πολυδάπανο αυτό έργο θα χρηματοδοτηθεί από την ΠΑΕ ΟΦΗ σε συνδυασμό με πιθανά υπάρχοντα κονδύλια για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ενώ θα γίνουν επαφές με πιθανούς ευεργέτες και δωρητές.

Θα είναι ένας πολυχώρος δημιουργίας και διαδραστικής επικοινωνίας με το κοινό και θα παρουσιάζει την ιστορία του συλλόγου και όχι μόνο της ΠΑΕ. Έχουμε επιλέξει πιθανούς χώρους όπου θα γίνει η ανέγερση του μουσείου και είμαστε σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς από την Κρήτη αλλά και ειδικούς σε θέματα αθλητικών μουσείων από το εξωτερικό.

Διεθνείς συνεργασίες με ομάδες και φιλάθλους

Από φέτος το καλοκαίρι ξεκινά μια “εκστρατεία” του ΟΦΗ με στόχο να δημιουργήσει ένα δίκτυο διεθνών συνεργασιών με ποδοσφαιρικές ομάδες από όλο τον κόσμο. Στόχος είναι να υπενθυμίσουμε στο διεθνές ποδόσφαιρο την δυναμική του ΟΦΗ και να αποκομίσουμε οφέλη όσον αφορά σε θέματα οργάνωσης και μάρκετινγκ, αλλά και σε καθαρά αθλητικά θέματα που αφορούν στην επαγγελματική ομάδα αλλά και στις ακαδημίες.

Επίσης έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα το οποίο το έχουμε ονομάσει Black and White net.Έχουμε ξεκινήσει επαφές με ομάδες από όλο τον κόσμο οι οποίες έχουν ως βασικά χρώματα το άσπρο/μαύρο και ζητάμε να συμμετέχουν, μέσω των αναγνωρισμένων και επίσημων σωματείων των φιλάθλων τους, στο εν λόγω πρόγραμμα.

Θα είναι καταρχήν ένα site κοινωνικής δικτύωσης όπου φίλαθλοι από όλο τον κόσμο που υποστηρίζουν “ασπρόμαυρες” ομάδες θα μπορούν να συνομιλούν και να ανταλλάσουν απόψεις για τις ομάδες τους. Μελλοντικά σκοπεύουμε να το αναπτύξουμε με ταξίδια για παρακολούθηση αγώνων, και φιλοξενία φιλάθλων άλλων ομάδων στο Ηράκλειο.

Ως “εικόνα” έχουμε στο μυαλό μας, σε κάποιον επόμενο εντός έδρας αγώνα στο Γεντι Κουλε, δίπλα στα πανό των φιλάθλων μας να υπάρχουν πανό της Γιουβέντους και τιφοζι στις εξέδρες οι οποίοι θα φοράνε τις φανέλες της ομάδας τους, και αντίστοιχα φίλαθλοι του ΟΦΗ να μπουν στο πέταλο στο Μεστάγια, έδρα της Βαλένθια με τη φανέλα του ΟΦΗ.

Φιλικός αγώνας/βράβευση ομάδας ’87

Εντός του 2012, όπου συμπληρώνονταν 25 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, είχαμε σκοπό να βραβεύσουμε την ένδοξη ομάδα του 87. Δυστυχώς λόγω των δυσκολιών που όλοι ξέρετε δε προλάβαμε να το κάνουμε. Ελπίζουμε ότι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουμε να οργανώσουμε την διεξαγωγή ενός αγώνα μεταξύ της σημερινής ομάδας και της ομάδας του ’87.

ΟΦΗ και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ)

Πιστεύουμε ότι εκτός από αθλητικός όμιλος, ο ΟΦΗ είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο αναπόσπαστα συνδεδεμένο με την Κρήτη. Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και έχουμε ευθύνη έναντι στην κοινωνία. Σε συνεργασία με τους χορηγούς μας, αλλά και σαν ΟΦΗ, θα πραγματοποιήσουμε μια σειρά από ενέργειες με στόχο να προσφέρουμε βοήθεια εκεί που χρειάζεται, (υγεία, παιδεία, πολιτισμός, αθλητισμός, περιβάλλον και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες).

Το βασικό συμπέρασμα που βγαίνει μέσα από την χρονιά που πέρασε είναι ότι η ομάδα πέτυχε τον στόχο της παραμονής, διευθετήθηκαν ή διακανονίστηκαν δεκάδες περιπτώσεις από το παρελθόν που ήταν μεγάλα αγκάθια και το κυριότερο ότι φέτος ξεκινάμε από μια καλύτερη βάση για να δημιουργήσουμε ένα ΟΦΗ αντάξιο της ιστορίας του.

Και δεδομένα την επόμενη χρονιά θα είμαστε πιο έτοιμοι, πιο έμπειροι και πιο αποφασιστικοί έτσι ώστε να συνεχίσουμε το πλάνο μας και να φέρουμε την ομάδα σε ένα σημείο που να είναι και πάλι ελκυστική για τον οποιοδήποτε υγιή επενδυτή θελήσει να ασχοληθεί με τον ΟΦΗ.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας για την ειλικρινή σχέση που είχαμε αλλά φυσικά και για την τεράστια συμπαράσταση του όλη την χρονιά.

Αναφορικά με το δικό μου μέλλον στον ΟΦΗ, έχω να πω το εξής. Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι πρώτα φίλαθλος της ομάδας και μετά διοικητικός παράγοντας. Η προεδρία για μένα είναι το μέσον για να βοηθήσω πιο πολύ την ομάδα που αγαπώ. Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα και ούτε θα κάθομαι σε αυτή δια παντός.

Αν υπάρχει ακόμη και σήμερα κάποιος που μπορεί να προσφέρει περισσότερα, τον καλώ να έρθει κοντά στην ομάδα, να καταθέσει τις προτάσεις του στο Δ.Σ. και μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες του καταστατικού μας να αναλάβει την ομάδα. Εγώ θα είμαι δίπλα του, όχι ως απλός σύμβουλος, αλλά ως απλός φίλαθλος.

Καλό Πάσχα σε όλους”.