«Πλήρης αδιαφορία και απαξίωση των αθλητικών χώρων»

nor

Ανοικτή επιστολή καταγγελίας προς το Δήμο Χανίων από τους αθλητές που συμμετέχουν στο εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ, για ελλιπή συντήρηση και αδιαφορία για τις εγκαταστάσεις που του ανήκουν.

Στην επιστολή τονίζεται ότι ο Δήμος Χανίων από εκεί που κάλυπτε ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού  του Εργασιακού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης, σήμερα έχει φτάσει στο σημείο να συμμετέχει οικονομικά στην κάλυψη μόνο του 10% του κόστους του πρωταθλήματος, ενώ το υπόλοιπο 90% του κόστους το έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου οι αθλητές.

Αφορμή για την επιστολή στάθηκε το πρόσφατο περιστατικό στο κλειστό γυμναστήριο στο Καμπάνι, όταν εξερράγη μία λάμπα και παρ’ ολίγο να τραυματιστεί μία αθλήτρια του βόλεϊ (δείτε εδώ).

Αναλυτικά η επιστολή:

Το εργασιακό μπάσκετ δεν γίνεται μόνο για τη μέρα της απονομής

Το εργασιακό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης του Δήμου Χανίων είναι μια από τις μεγαλύτερες εστίες μαζικού αθλητισμού.

Εξακόσιοι (600) αθλητές όλων των ηλικιών βρίσκονται στα κλειστά γυμναστήρια που προσφέρει ο Δήμος Χανίων, για να κρατήσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο τη ψυχοσωματική τους υγεία και να αναπτύξουν ανθρώπινη επικοινωνία.

Με την πάροδο των ετών, ο Δήμος Χανίων από εκεί που κάλυπτε ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού της διοργάνωσης, σήμερα έχει φτάσει στο σημείο να συμμετέχει οικονομικά στην κάλυψη περίπου μόνο του 10% του κόστους του πρωταθλήματος.

Το υπόλοιπο 90% του κόστους το έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου οι αθλητές. Αυτό που δεν μπορούν να αναλάβουν οι αθλητές είναι τη συντήρηση των γηπέδων.

Ούτε την προβληματική στεγανότητα μιας οροφής μπορούν να φτιάξουν, ούτε τα καμμένα φώτα και τους απορυθμισμένους ηλεκτρονικούς πίνακες μπορούν να διορθώσουν.

Στο κλειστό γυμναστήριο του Καμπανίου διεξάγονταν οι αγώνες και οι προπονήσεις των ομάδων με υποτυπώδη φωτισμό για σχεδόν πέντε (5) μήνες και μόλις πριν λίγες μέρες αντικαταστάθηκαν οι λάμπες.

Εξαιτίας της εισροής υδάτων,λόγω βροχής, από την σκεπή τόσο στο κλειστό της Σούδας όσο και του Καμπανίου έχουν αναβληθεί και θα αναβάλλονται,όσο δε διορθώνεται το πρόβλημα, αγώνες για να διαφυλαχθεί η σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Τελευταίο συμβάν ο χαλασμένος εδώ και δύο εβδομάδες ηλεκτρονικός πίνακας στο κλειστό γυμναστήριο της Σούδας. Οποιοσδήποτε έχει παρακολουθήσει αγώνα καλαθοσφαίρισης μπορεί εύκολα να αντιληφθεί πόσο σημαντική είναι η παρουσία του ηλεκτρονικού πίνακα.

Ο Δήμος Χανίων έχει υποχρέωση να συντηρεί τα κλειστά γυμναστήρια, πολλώ δε μάλλον εφόσον επιθυμεί να έχει υπό τη σκέπη του και το εργασιακό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης.

Ευλόγως λοιπόν και απολύτως δικαιολογημένα όσοι συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού δυσανασχετούν με την καθυστερημένη αντίδραση ή ακόμη και με την αδιαφορία που δείχνει πολλές φορές ο Δήμος Χανίων στην επίλυση απλών προβλημάτων.

Επιτροπή Αθλητών Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Δήμου Χανίων