«Πλατανιάς κι άλλοι πέντε προσέφυγαν για να μην παίξει η ΑΕΚ στην Ευρώπη»

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση (και με βίντεο) ότι έξι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ανάμεσα από αυτές και ο Πλατανιάς, προσπαθούν να μπλοκάρουν τη συμμετοχή της ΑΕΚ στην Ευρώπη ούτως ώστε να επωφεληθούν οι ίδιες.

Ο υπεύθυνος Τύπου της χανιώτικης ΠΑΕ πάντως με post του στο facebook πήρε θέση ενάντια σε όσους αναδημοσιεύουν την είδηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε ο Γιώργος Παναγόπουλος στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5», οι Λεβαδειακός, Πλατανιάς και άλλοι τέσσερις ελληνικοί σύλλογοι έχουν κάνει καταγγελία στην ΕΠΟ για να μην επανέλθει η «Ένωση» στα ευρωπαϊκά κύπελλα και στη θέση της να αγωνιστεί μια εξ αυτών.

Πιο συγκεκριμένα οι δηλώσεις του έγκριτου νομικού έχουν ως εξής:

«Η ΑΕΚ, μετά τη Λάρισα, ήρθε με μία μυστηριώδη ανακοίνωση για τη FIFA και πανηγυρίζει κι αυτή. Και σαν παλιός δημοσιογράφος και τώρα έγκριτος νομικός, ξέρω ότι η ΑΕΚ είναι αποκλεισμένη για τρία χρόνια λόγω των χρεών λόγω που έπεσε. Το Financial Fair play αρχίζει από τη στιγμή που δικαιούσαι να βγαίνεις. Η ΑΕΚ από φέτος θα δικαιούται να βγαίνει.

Η δική μου άποψη είναι πως η ΑΕΚ δεν δικαιούται να παίξει. Γι’ αυτό έμαθα χθες ότι έξι ομάδες της Σούπερ Λίγκα έχουν κάνει καταγγελία στην ΕΠΟ που δεν τις γνωρίζαμε μέχρι χθες -γι’ αυτό και η ΑΕΚ έτρεξε να βγάλει ανακοίνωση και να πει ότι “καθάρισε η αδειοδότηση”. Ενώ η αόριστη ανακοίνωσή της λέει ότι ένας μάνατζερ και δυο ποδοσφαιριστές έχασαν την προσφυγή τους στην επιτροπή της FIFA. Πιασε το αυγό και κούρευ’ το».

«Έμαθα ο Πλατανιάς, ο Λεβαδειακός. Έξι λέει. Έμαθα για Λεβαδειακό και Πλατανιά. Δεν μπορώ να το διασταυρώσω, ας γίνει ρεπορτάζ. Έτρεχα στην ΕΠΟ για άλλα θέματα χθες».