Πουλήθηκε το 33% του ΟΠΑΠ

Αποδέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ τη βελτιωμένη προσφορά της Emma Delta για το 33% του ΟΠΑΠ. Με την εξέλιξη αυτή, ουσιαστικά κλείδωσε η μεγαλύτερη αποκρατικοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες βρισκόταν στην Αθήνα ο Τσέχος Γίρι Σμετς, επικεφαλής του fund PPF, το οποίο κατέχει και το μεγαλύτερο ποσοστό της κοινοπραξίας Emma Delta. Στην κοινοπραξία συμμετέχουν επίσης ο Χρήστος Κοπελούζος και η ιταλική Lottomatica.

Όπως έχει μεταδώσει το newmoney.gr, το τσέχικο fund  PPF ανέβασε το προσφερόμενο τίμημα για τον ΟΠΑΠ κατά 30 εκατ. ευρώ, στα 652 εκατ. ευρώ, έναντι της αρχικής προσφοράς που ανερχόταν στα 622 εκατ. ευρώ από πλευράς της Emma Delta.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποτίμηση ανά μετοχή θα είναι γύρω στα 6,5 ευρώ, καθώς οι νέοι μέτοχοι του Οργανισμού δεν θα έχουν δικαίωμα στο μέρισμα του 2012. Εφόσον κοπεί το μέρισμα από την τρέχουσα τιμή της μετοχής, τότε φέρνει την τιμή της χαμηλότερα από αυτά τα επίπεδα. Εάν δε, το μέρισμα προστεθεί στην τιμή των 6,5 ευρώ, τότε φέρνει τη μετοχή πάνω από τα 7 ευρώ που σημαίνει ότι αντιστοιχεί σε μια κεφαλαιοποίηση άνω των 700 εκατ. ευρώ για το 33% – νούμερτο που εκτιμάται στα 712 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, από χθες το Reuters επεσήμαινε την αισιοδοξία που επικρατούσε, τόσο στο ΤΑΙΠΕΔ όσο και στην αγορά, για επιτυχή τελική έκβαση στο διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ. Όπως  σημείωναν αναλυτές, η Αθήνα θα έβρισκε τελικά έναν τρόπο να κλείσει τη συμφωνία, προκειμένου να μην χαλάσει το θετικό κλίμα που δημιουργεί και η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης των δανείων.
Πηγή:newmoney.gr