«Σάρωσαν» τα μετάλλια οι Χανιώτες στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics!

Εικοσιέξι μετάλλια είναι ο συνολικός απολογισμός για την χανιώτικη αποστολή Special Olympics στους Πανελλήνιους Αγώνες που διεξήχθησαν στο Λουτράκι από την Δευτέρα 18 έως και την Παρασκευή 22 Απριλίου.


Οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου κατά την τελετή έναρξης των Πανελλήνιων Αγώνων Special Olympics. 

Δεκαεννέα από αυτά τα μετάλλια που «μεταφράζονται» σε 4 χρυσά, 5 ασημένια και 9 χάλκινα προήλθαν από τους αθλητές που ανήκουν στο προπονητικό πρόγραμμα Κολύμβησης Special Olympics Hellas του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και τα υπόλοιπα επτά (2 χρυσά, 2 ασημένια και 3 χάλκινα) από το προπονητικό πρόγραμμα Special Olympics Hellas Bowling Χανιά.


Νικολέτα Πανούση.


Εμμανουέλα Δρακάκη.

Ευαγγελία Φαραντάκη.

Ειδικότερα, ο Ν.Ο. Χανίων συμμετείχε με 12 αθλητές και η ομάδα Bowling Χανιά με 6 αθλητές, με όλους να έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό καταφέρνοντας σημαντικότατες διακρίσεις!

ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ SPECIAL OLYMPICS HELLAS ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής εθελοντή προπονητή Κωνσταντίνο Νικολαντωνάκη:
«Οι αθλητές της καρδιάς μας τα κατάφεραν και σε αυτούς τους αγώνες! Αισθάνομαι περήφανος γιατί προσπαθούν και αυτό φαίνεται. Το 2011 ήμουν επικεφαλής στην ομάδα των Special Olympics Hellas κολύμβησης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε γίνει στην Αθήνα. Μια αθλήτριά μας, η Ολγα Δασούρα είχε ότι,

Xάρη στα Special Olympics τώρα είμαι «κάποια» στην γειτονιά μου. Σήμερα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σαν κι εμένα και στη δική σας γειτονιά και σας παρακαλώ πολύ, βοηθήστε τους να βγουν από το σπίτι, καλώντας τους στην παρέα σας!! Με την δική σάς βοήθεια και συμμετοχή στις δραστηριότητες των Special Olympics θα αλλάξει η ζωή τους, όπως άλλαξε και η δική μου…

Πιστεύω ότι αυτά τα λόγια τα λένε όλα… Ευχαριστώ τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα Special Olympics Hellas και τους χορηγούς που δίνουν ζωή σε αυτούς τους ανθρώπους με τους αγώνες και τα προγράμματα. Ευχαριστώ ακόμα τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων που διατηρεί αυτό το Τμήμα από το 1992 δωρεάν για τα παιδιά με διανοητική αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες χωρίς κρατική επιχορήγηση και φυσικά την ΑΝΕΚ LINES που δείχνει πάντοτε το κοινωνικό της πρόσωπο».

Συνοδός των αθλητών Special Olympics στους Αγώνες ήταν ο προπονητής Μιχάλης Κοκολινάκης, ο οποίος δηλώνει: «Αυτά τα παιδιά δίνουν σε όλους μας μαθήματα δύναμης και θέλησης ζωής . Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά να είμαι μαζί τους σε αυτό το ταξίδι και τέτοιες διοργανώσεις πρέπει να στηρίζονται και να προβάλλονται από όλους μας».

Ακόμα, η προπονήτρια Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα που δεν μπορούσε να είναι παρούσα στους Πανελλήνιους Αγώνες λόγω υποχρεώσεων με τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Κορασίδων Α, τονίζει: «Είναι πολύ ευχάριστο να ασχολούμαι με τα παιδιά από τα Special Olympics και να συνεργαζόμαστε όλοι μαζί για ένα θετικό αποτέλεσμα. Είναι ιδιαίτερη τιμή που προπονώ και προσφέρω σε αυτά τα παιδιά ώστε να περνάνε καλά, να τα βλέπω χαρούμενα και να τα καταφέρουν στους αγώνες τους».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τους αθλητές και αθλήτριες του ΝΟΧ είναι τα εξής:

Αντωνία Μπιτσαξάκη 1η F1 50μ. ύπτιο 1η F1 100μ. ύπτιο

2η Μ1 4×25μ. ελεύθερο