Σέλουκ: Θα πετύχει ο Χριστόπουλος

Ο Ντιμίτρι Σέλουκ μίλησε στο Sport24.gr και για το πέρασμα του Γιάννη Χριστόπουλου για τον οποίο έσταζε μέλι. Αντίθετα η άποψη του για την πλειονότητα των Ελλήνων τεχνικών δεν είναι και η καλύτερη.

“Ο Γιάννης ήταν άτυχος στην Τάβριγια. Δεν ήταν θέμα αποτελεσμάτων αλλά της κατάστασης και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Διαβάζει πολύ, ενημερώνεται ακόμα και στις διακοπές του παρακολουθεί τον τρόπο λειτουργίας μεγάλων προπονητών και βελτιώνεται συνεχώς.

Πιστεύω στον Πλατανιά θα πετύχει και προβλέπω πως θα τερματίσει στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Βήμα-βήμα θα φτάσει ψηλά.

Το πρόβλημα είναι πως οι Έλληνες προπονητές δεν διαβάζουν, ούτε έχουν φιλοδοξίες για να εργαστούν στο εξωτερικό.

Απλά θα πάνε από τον Εργοτέλη στον Πλατανιά και από εκεί στον Πανιώνιο δίχως να ενημερώνονται για όσα συμβαίνουν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Για αυτό και δεν βλέπεις Έλληνες προπονητές πέρα από το κυπριακό πρωτάθλημα. Απλά αλλάζουν πάγκους στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν συντελείται καμιά πρόοδος. Ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι ανήσυχος προπονητής και γνωρίζει ποδόσφαιρο.

Αν δεις στην Αγγλία, όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι εμπιστεύονται ξένους προπονητές. Μουρίνιο, Φαν Γκάαλ, Πελεγκρίνι, Βενγκέρ”.