«Σπάνε» οι ομάδες Κρήτης, Αττικής και Κυκλάδων στη νέα Γ’ Εθνική

Τέλος στα σενάρια σχετικά με τον 5ο και τον 6ο όμιλο της νέας Γ’ Εθνικής μπήκαν την Πέμπτη (22/8). Η ΕΠΟ δημοσιοποίησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της την προκήρυξη του πρωταθλήματος της σεζόν 2013-2014 και σε αυτή αναφέρεται ότι οι ομάδες που προέρχονται από την Κρήτη θα κατανεμηθούν, μετά από κλήρωση, στους δύο ομίλους (το ίδιο θα συμβεί και με αυτές των Κυκλάδων και της Αττικής).

Με άλλα λόγια, ο 5ος όμιλος θα έχει τέσσερις ομάδες από την Κρήτη, μία από τις Κυκλάδες και έντεκα από την Αττική. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τον 6ο.

«Οι όµιλοι του πρωταθλήµατος θα συγκροτηθούν µε γεωγραφικά κριτήρια όπου αυτό είναι εφικτό. Αν ο αριθµός των οµάδων µιας Ένωσης είναι µεγαλύτερος από τέσσερις αυτές θα κατανεµηθούν, µε κλήρωση, σε περισσότερους του ενός οµίλους. Οι όµιλοι 5ος και 6ος θα συγκροτηθούν από τις οµάδες των Ε.Π.Σ. της Κρήτης, των Κυκλάδων και της Αττικής ως εξής: Οι οµάδες των ΕΠΣ της Κρήτης (Χανίων, Ρεθύµνου, Ηρακλείου, Λασιθίου) θα κατανεµηθούν, κατόπιν κλήρωσης, ανά τέσσερις σε κάθε όµιλο. Οι οµάδες της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, µε την ίδια ως άνω διαδικασία, θα κατανεµηθούν ανά µια σε κάθε όµιλο. Οι οµάδες των ΕΠΣ της Αττικής ( Αθήνα, Πειραιάς, ΕΠΣ∆Α, ΕΠΣΑΝΑ) θα κατανεµηθούν, επίσης, µετά από ενιαία κλήρωση, στους δύο οµίλους», αναφέρει χαρακτηριστικά το Άρθρο 8 της προκήρυξης.

Αναλυτικά η προκήρυξη του πρωταθλήματος ΕΔΩ.