Στα χαρακώματα ΑΕΚ και Παναχαϊκή

Με επιστολή της, ωστόσο, στους Αχαιούς, η »Ένωση» ξεκαθάρισε ότι αρνείται τη βράβευση, εξαιτίας »των ενεργειών του Κούγια σε βάρος της ΑΕΚ».

Η επιστολή της ΑΕΚ που δημοσιοποίησε η Παναχαϊκή έχει ως εξής:

Η ομάδα της Πάτρας απάντησε:

«H Π.Α.Ε. Παναχαϊκή και ο πρόεδρος της Αλέξιος Κούγιας , οι οπαδοί της και όλη η Αχαΐα προσκαλούμε με τα πλέον φιλόξενα συναισθήματα τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τους οπαδούς της ΑΕΚ σε όλη την Ελλάδα να έλθουν την Κυριακή 23/11/2014 στην Πάτρα και στο ασφαλέστερο στάδιο στην Ελλάδα για να μετάσχουμε όλοι μαζί σε μια αληθινή ποδοσφαιρική γιορτή.

Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή πριν από αυτή την γιορτή όπως είχε προαναγγείλει θα βραβεύσει τον πλέον πετυχημένο προπονητή που έχει αγωνισθεί στα Ελληνικά γήπεδα τον Dusan Bajevic.

O Dusan Bajevic θα βραβευτεί όχι μόνο για την προπονητική του καριέρα στην Ελλάδα αλλά και για τα όσα προσέφερε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο σαν ποδοσφαιριστής της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας αλλά και για τα όσα διδάσκει στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ελλάδα , στους προπονητές που αγωνίζονται στην Ελλάδα αλλά και στους ασχολούμενους με το ποδόσφαιρο με το ήθος του και την συμπεριφορά του.

Αυτή η πρόσκληση μας είναι η μοναδική απάντηση στα κατευθυνόμενα σημερινά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε πιθανότητα εχθρικής συμπεριφοράς μας εις βάρος των οπαδών της Π.Α.Ε. ΑΕΚ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ

Επειδή κατευθυνόμενοι φραγκοφονιάδες κονδυλοφόροι, δήθεν δημοσιογράφοι έχουν αλλοιώσει τις τελευταίες ημέρες, για να χαϊδέψουν τα αυτιά του τελευταίου αφεντικού τους ,τις δηλώσεις και τις ενέργειες μου

ΔΗΛΩΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΤΑ ΕΞΉΣ

1.Ουδέποτε έχω υποβάλλει μήνυση και έχω προβεί σε καμία δικαστική ενέργεια εις βάρος της νέας Π.Α.Ε. ΑΕΚ και του ιδιοκτήτη της. Στην Εισαγγελία Αθηνών υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά η οποία δεν στρέφεται κατά ουδενός προσώπου ή κατά ουδεμίας Π.Α.Ε. και το μόνο το οποίο ζητώ, για να ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΩ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ της ΠΑΕ Παναχαϊκή, της οποίας είμαι ιδιοκτήτης και πρόεδρος, ήταν αντί να κληθούν από τον Αθλητικό Εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου οι κ.κ. Σαρρής , Μαρινάκης , Μελισανίδης για συστάσεις !!!!, να κληθούν να δώσουν ένορκες καταθέσεις αφού προηγουμένως διαταχθεί προκαταρτική εξέταση για τα όσα καταγγέλλουν Μαρινάκης , Σαρρής και τα οποία αφορούν απολύτως την ιστορική ομάδα μου που έχω υποχρέωση να προστατέψω. Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα και για την ΠΑΕ Παναχαϊκή ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελέας Αθηνών κ. Ζαγοραίος είχε ακριβώς την ίδια νομική άποψη και η απλή πρόσκληση για συστάσεις μετετράπη σε προκαταρτική εξέταση και ένορκες καταθέσεις.

Εάν αυτές μου οι ενέργειες ωφέλησαν η έβλαψαν κάποιους άλλους αυτό μου είναι προσωπικά αδιάφορο γιατί εμένα με ενδιαφέρει μόνο το συμφέρον της Παναχαϊκής.

2.Ουδέποτε υιοθέτησα τα όσα καταγγέλθηκαν και για αυτό τον λόγο το αίτημα μου ήταν να διερευνηθεί η αλήθεια των όσων αναφέρθηκαν.

3. Μηνύσεις και καταγγελίες στην ΕΠΟ και στα αρμόδια όργανα θα καταθέσω για λογαριασμό της ΠΑΕ Παναχαϊκή εάν αποδειχθεί ότι όσα ελέχθησαν είναι αλήθεια και ασκηθούν ποινικές διώξεις για αδικήματα τα οποία διεπράχθησαν και έβλαψαν την Π.Α.Ε. Παναχαϊκή.

4.Ουδέποτε κατέθεσα πρόταση μομφής κατά του Σπύρου Καλογιάννη όπως ψευδώς αναφέρει σήμερα η εφημερίδα GOAL(σε όλους εμάς που γνωρίζουμε το ποδοσφαιρικό παρασκήνιο είναι γνωστή η σχέση των κ.κ. Δημάτου , Μπραουδάκη με την σημερινή ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΑΕΚ και όλοι έχουν αντιληφθεί την προσπάθεια απαξιώσεως της προσωπικότητας μου την οποία κάνει η συγκεκριμένη εφημερίδα σε συνεργασία με την Δίκη στον ΣΚΑΙ από την ημέρα που τόλμησα να πουλήσω στην ΠΑΕ Ολυμπιακός τον ποδοσφαιριστή Κώστα Πλέγα αντί να τον παραχωρήσω άνευ ανταλλάγματος στην ΠΑΕ Παναθηναικός.) και ουδέποτε διεξήχθη καμία ψηφοφορία σε πρόταση μομφής αλλά μόνος του ο κ. Καλογιάννης , χωρίς κανείς να τον αμφισβητήσει ζήτησε, χωρίς να προβλέπεται από το καταστατικό της FOOTBALL LEAGUE ψήφο εμπιστοσύνης διαδικασία η οποία διεξήχθη χωρίς η ΠΑΕ Παναχαϊκή να είναι παρούσα.
Εάν και όταν αποφασίσω να καταθέσω πρόταση μομφής και να διεκδικήσω την προεδρία της FOOTBALL LEAGUE θα το πράξω με τις νομικές διαδικασίες, ζητώντας ειδική Γ. Σ. και τότε θα μπορεί ο κάθε κατευθυνόμενος δημοσιογράφος να αναφέρει ψήφους υπέρ της πρότασης μομφής και ψήφους κατά της πρότασης μομφής.

5.Μέχρι τη Παρασκευή 21/11/2014 λόγω των ανειλημμένων επαγγελματικών μου υποχρεώσεων εις βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας «ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ» θα καταθέσω μήνυση και αγωγή για τα ακραία συκοφαντικά κατευθυνόμενα δημοσιεύματα της εις βάρος μου.

Υ.Γ. Μια υπενθύμιση σε όλους: αυτός τον οποίο συκοφαντούν και προσπαθούν να εμφανίσουν ως εχθρό της ΑΕΚ, τον Μάιο του 1997, κατόπιν παρακλήσεως του και σήμερα παράγοντα της ΑΕΚ , Νίκου Στράτου , έδωσε 120.000.000 δραχμές για μα μην καταθέσουν προσφυγή οι Νικολαίδης , Σαβέφσκι , Μπατίστα , Κασάπης , Κοπιτσής , Μαλαδένης και μείνουν ελεύθεροι , έδωσε ακόμα και τα χρήματα για να έρθει από την Ρουμανία ο προπονητής Ντουμιτρίου , κέρδισε στα δικαστήρια τον Κατσαβό , απέκτησε τους ποδοσφαιριστές Καλιτζάκη , Ντόμπος , ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ και την οδήγησε μέχρι τον Φεβρουάριο του 1998 σε αήττητη πορεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη , αρνήθηκε να πουλήσει τον Κωστή αντί 500.000.000 δραχμών στην Barcelona και εξυγίανε οικονομικά μέσα σε αυτούς τους λίγους μήνες την ΠΑΕ ΑΕΚ , η οποία διαφορετικά θα κατέρρεε.

ΤΙΜΟΥΜΕΝΟΣ από όλους τους συνδέσμους της ως ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ της ,ενώ κάποιοι που εμφανίζονται σαν σημερινοί ευεργέτες της και κατευθύνουν τους συκοφάντες μου λίγους μήνες πριν είχαν πουλήσει και εγκαταλείψει την ΠΑΕ ΑΕΚ στην τύχη της αφού την πώλησαν στον εξαίρετο επιχειρηματία αλλά άσχετο ποδοσφαιρικά κ. Τροχανά, εισπράττοντας το πρωτοφανές για εκείνη την εποχή ποσό του 1.200.000.000 δραχμών.

Τα χρήματα που έδωσα ουδέποτε ζήτησα να μου επιστραφούν».

sport24.gr