Στη Βουλή η αναδιάρθρωση.Ναι στον ΑΟΧ για Περιβόλια

Θέμα χρόνου και νομοθετικής ρύθμισης είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΣΧ και αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Βούρβαχη η αναδιάρθρωση των κατηγοριών με την συγχώνευση της Football League 2 και Δ΄Εθνικής η οποία θα ισχύσει από την ερχόμενη ποδοσφαιρική σεζόν.

Καλεσμένος στην αθλητική εκπομπή της Nέας Tηλεόρασης ΝΕΑ SPORT LIVE τη Δευτέρα,ο κ. Βούρβαχης αποκάλυψε ότι η ρύθμιση έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή από τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας και αναμένεται να ψηφισθεί-πιθανότατα- μετά τις γιορτές.Σύμφωνα με αυτό, η Football Legue θα διεξαχθεί από την ερχόμενη περίοδο 2013-14 σε δυο ομίλους των είκοσι ομάδων γεωγραφικά χωρισμένοι σε Βορρά και Νότο.

Η συγκρότηση των ομίλων θα προκύψει από την άνοδο των πέντε+πέντε (άφησε πάντως το ενδεχόμενο να είναι και έξι) ομάδων των δυο ομίλων της Football League 2 ενώ οι υπόλοιπες θα υποβιβαστούν στην ενοποιημένη πια νέα κατηγορία.Σε αυτήν όπως τόνισε ο κ. Βούρβαχης θα ανέλθει μόνο η πρωταθλήτρια ομάδα των τεσσάρων κρητικών ΕΠΣ ενώ θα καταργηθεί η αυτοτέλεια του αμιγώς Κρητικού Ομίλου.

Ο ΑΟΧ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ

Όσον αφορά το ζήτημα της χρήσης του γηπέδου των Περιβολίων και από τον ΑΟΧ ο κ. Βούρβαχης ήταν κατηγορηματικός υπέρ ενώ αναρωτήθηκε γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα μιας και όπως τόνισε είχε την εντύπωση ότι η λύση είχε ήδη δρομολογηθεί.

Αποκάλυψε,μάλιστα, ότι σε συζήτηση που είχε,στο περιθώριο συμβουλίου της ΕΠΟ,με τον πρόεδρο της Superleague,ο κ. Μώραλης του είχε δηλώσει την θετική διάθεση της Λίγκας στο αίτημα του ΑΟΧ για τη χρήση του γηπέδου εφόσον η επιβάρυνση του χλοοτάπητα δεν θα ήταν τέτοια ώστε να θέσει σε κίνδυνο την εύρυθμη διεξαγωγή αγώνων του Πλατανιά.