Στον πάγκο του ΟΦΗ ο Γκατούζο

Ο Τζενάρο Γκατούζο θα είναι ο νέος προπονητής του ΟΦΗ. Ο Μάνθος Πουλινάκης μετά το αρχικό όχι του Ιταλού όχι απλά δεν κατέθεσε τα όπλα, αλλά συνέχιζε να πιέζει για να έρθει η συμφωνία και τελικά τα κατάφερε, με τους Ηρακλειώτες να ανακοινώνουν τον νέο τους προπονητή για τον επόμενο χρόνο.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ ΟΦΗ ανακοινώνει ότι νέος προπονητής της ομάδας για την περίοδο 2014-15 είναι ο Τζενάρο Γκατούζο».

«Δεν αποτελούσαν προτεραιότητα τα χρήματα για τον Γκατούζο»

Αρχικά, ο Τζενάρο Γκατούζο είχε έρθει στην Ελλάδα και συνομίλησε με τον πρόεδρο του ΟΦΗ, Μάνθο Πουλινάκη και του φαινόταν ότι εύκολα ή δύσκολα θα τα βρουν. Όμως, άλλαξε στάση με την επιστροφή του στην Ιταλία. Ζήτησε 600.000 ευρώ για τον ίδιο και το τιμ του, ενώ ο σύλλογος του Ηρακλείου δεν μπορούσε να ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ. Καθοριστικό ήταν το ταξίδι που πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΟΦΗ στο Μιλάνο την περασμένη Κυριακή, αλλάζοντας τα δεδομένα και πάλι, καθώς έδωσε τα χέρια με τον 36χρονο προπονητή και τους συνεργάτες του. Ουσιαστικά ο Γκατούζο ήταν ο νέος τεχνικός της ομάδας από τότε, αλλά επέλεξε να τον ανακοινώσει την Πέμπτη.

«Από την πρώτη στιγμή ο Γκατούζο μας έδειξε ότι ήθελε να αναλάβει την ομάδα. Μου είπε ότι τα χρήματα δεν ήταν προτεραιότητα του όσο το να βρει μια ομάδα που τον εκφράζει σαν προπονητή και μπορεί να τον εμπνεύσει. Είναι ένας προπονητής και χαρακτήρας στο στιλ που ψάχναμε», δήλωσε στη «SportDay» ο κ. Πουλινάκης και πρόσθεσε: «Μου εξήγησε ότι την πρώτη φορά είχε προσωπικό θέμα με κάποιον από τους συνεργάτες του, τον οποίο ήθελε πάση θυσία μαζί του. Το πρόβλημα λύθηκε και καταλήξαμε σε συμφωνία».