Τι φταίει στον Πλατανιά;

Με κίνδυνο να φανώ προστάτης του Ουζουνίδη γράφω τις παρακάτω γραμμές αφού πρώτα σας θυμίσω ότι δεν είναι λίγες οι φορές που τα έχω βάλει με προπονητές παράγοντες και παίκτες για την κριτική- καλόπιστη πάντα- που κάνω.

Σίγουρα μετά από έξι επίσημους αγώνες η ομάδα δεν έχει δείξει τα αναμενόμενα, οι προσδοκίες σαφώς έχουν γίνει μεγαλύτερες και δεν υπάρχει πλέον το άλλοθι της ομάδας «Σταχτοπούτας» του πρωταθλήματος, όπως επίσης και το στοιχείο του αιφνιδιασμού που είχε πέρυσι η ομάδα. Αλλαγές εκ βάθρων φέτος που έχουν το κόστος τους όπως φαίνεται και μάλιστα, μεγαλύτερο απ’ ότι ήταν το αναμενόμενο.

Η αλήθεια είναι ότι μαθαίνω για μια ομάδα με δυο πρόσωπα  και έχω δει και ιδίοις όμμασι ότι αυτό είναι μια πραγματικότητα, έστω και έξω από τα συρματοπλέγματα του Μάλεμε, καθότι οι προπονήσεις είναι κλειστές. Η συμπεριφορά ΔΥΣΤΥΧΩΣ   είναι διαφορετική, ομάδα που επιτρέψτε μου την έκφραση, κάνει «παπάδες» στις προπονήσεις και που η ίδια ομάδα μπλοκάρει στα επίσημα. Τι συμβαίνει άραγε;

Προσωπική γνώμη- όχι απαραίτητα και σωστή- είναι ότι υπάρχει άγχος να παρουσιάσουν στον κόσμο αυτά που γίνονται σε καθημερινή βάση στο Μάλεμε,

ομάδα με αυτοματισμούς και σίγουρα όχι αυτή που βλέπουμε στα επίσημα. Οι παίκτες από την δική τους πλευρά πιστεύουν στον προπονητή, πιστεύουν στις δυνατότητες τους όμως μέχρι εκεί στο γήπεδο με ένα μαγικό τρόπο πέφτουν οι ασφάλειες. . Το γεγονός ότι είναι μια νέα ομάδα που θέλει χρόνο δεν το αμφισβητεί κανείς όμως εδώ ίσως να είναι και το λάθος του Ουζουνίδη, ποιο είναι αυτό; προσωπική γνώμη πάντα ότι από την στιγμή που ήξερε ότι θα έχτιζε μια ομάδα από την αρχή  θα έπρεπε να είχε παίξει περισσότερα φιλικά ώστε να μην χάσουμε χρόνο και να παρουσιαστεί η ομάδα με μεγαλύτερη συνοχή.

Από την 5η αγωνιστική και την 6η κανείς δεν πήρε πρωτάθλημα, κανείς δεν υποβιβάστηκε όμως αυτοί οι χαμένοι βαθμοί δύσκολα θα αναπληρωθούν και αυτό είναι ίσως και το κομμάτι που φέρνει ανησυχία στον κόσμο.

Ο κόσμος έχει ξεκινήσει την μουρμούρα, η μουρμούρα αυτή, δημιουργεί παραφιλολογία και η παραφιλολογία δεν είναι καλός σύμβουλος για κανένα. Δεν λέω ότι ο κόσμος δεν πρέπει να είναι απαιτητικός ίσα-ίσα, όμως επειδή στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε όλοι ότι το εύκολο θύμα είναι ο προπονητής, ο συγκεκριμένος τουλάχιστον, δεν πρέπει να γίνει βορά στις ορέξεις ανθρώπων που ανακάλυψαν τον Πλατανιά τα τελευταία δυο χρόνια.

Προσωπικά δεν τον ήξερα τον άνθρωπο και ούτε τον ξέρω πέρα από τα στενά όρια της δημοσιογραφίας όμως η φιλοσοφία του και το γεγονός ότι έχει κερδίσει τους ποδοσφαιριστές λέει πολλά, αυτοί εξάλλου είναι και οι άνθρωποι που τον ζουν καθημερινά και από κοντά οπότε κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

Ένα ακόμα γεγονός που δεν μου αρέσει είναι όταν βλέπω παιδάκια ηλικίας από 15 μέχρι 20 χρονών να γράφουν ότι θέλουν την κεφαλή του Ουζουνίδη επί  πίνακι, πραγματικά με στεναχωρεί. Παιδάκια που έμαθαν ποδόσφαιρο στο PS3 και στο football manager απέκτησαν άποψη …έλεος. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαν και τις ποδοσφαιρικές παραστάσεις που έχει ο Ουζουνίδης.

Υ.Γ. 1 Πάντα μου άρεσε να πηγαίνω κόντρα στο ρέμα και σε αυτά που αναπαράγουν οι άλλοι, έτσι και τώρα καταθέτω την γνώμη μου ίσως στο πιο δύσκολο σημείο για την ομάδα, το σημείο όπου όλοι βάλλουν κατά της. Με κίνδυνο θα επαναλάβω να θεωρηθώ προστάτης του Ουζουνίδη  θεωρώ ότι η ομάδα είναι στο σημείο «μηδέν» Η ομάδα χρειάζεται ένα καλό αποτέλεσμα να ξεμπλοκάρει και να πάρουν τα επάνω τους οι παίκτες. Μετά όπως συνήθως συμβαίνει όλοι θα εξυμνούν παίκτες προπονητές διοίκηση.

Υ.Γ.2 Για να μην παρεξηγηθώ, δεν θεωρώ ότι ο Ουζουνίδης δεν έχει κάνει λάθη, το μεγαλύτερο όμως είναι ότι δεν είχε υπολογίσει αυτό το «μπλοκάρισμα» αυτό όμως θα πρέπει να το διαχειριστεί και ανάλογα. Η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει την διαφορά και αυτή λείπει από τον Πλατανιά, αν θα την βρει δεν ξέρω όμως έχω την καλή διάθεση να περιμένω …λίγο ακόμα.

Υ.Γ. 3 Τεράστιο λάθος επίσης ότι δεν εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου ο ίδιος ο Ουζουνίδης, μπορεί να ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει ο κ. Ουσταμπασίδης όμως θα έπρεπε να το πάρει επάνω του και να αλλάξει το πρόγραμμα και να εμφανιστεί καθώς αυτό έδωσε τροφή για αρνητικά σχόλια (και από εμένα).