Τουρνουά 3χ3 από τον Δήμο Χανίων

«Τουρνουά Street Basketball 3 με 3» πρόκειται να διοργανώσει – για δεύτερη συνεχή χρονιά – ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, στις 11 Μαΐου 2013, στην πλατεία Μαρκοπούλου (Προαύλιος χώρος 1ου Γυμνασίου Χανίων), σε μία ημέρα όπου αναμένεται να κυριαρχήσουν τα τρίποντα,  οι ασίστ  τα ριμπάουντ και η χαρά του αθλήματος!

Χαρά και άθληση παίζοντας μπάσκετ!

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Λειψάκη: «το  τουρνουά θα προσφέρει μοναδικές στιγμές παιχνιδιού, χαράς και άθλησης στα εκατοντάδες νέα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή από τα Χανιά αλλά και ολόκληρη την Κρήτη και τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν και να δείξουν τις ικανότητές τους σε ένα άθλημα που αγαπούν» ενώ όπως προσθέτει «η πρωτοβουλία διοργάνωσης αυτού από τη Δημοτική Αρχή των Χανίων αποτελεί συνέχεια παρόμοιων πρωτοβουλιών που έχουν ως στόχο να φέρουν πιο κοντά την άθληση στην καθημερινότητα των νέων των Χανίων με προαγωγή του ευ αγωνίζεσθαι».

Δελτία συμμετοχής μπορούν να προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι μέχρι την Πέμπτη 9 Μαϊου  από το Δημαρχείο Χανίων (Κυδωνίας 29, τηλ. 28213/41606) ή από το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου, που λειτουργεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού (τηλ. 28210/72238 και 28210/99236).

Οι κανονισμοί του «3 με 3»

1. Η επαναφορά της μπάλας γίνεται από τις πλάγιες γραμμές του γηπέδου.

2. Μετά από καλάθι ή μετά από πετυχημένη ελεύθερη βολή, αλλάζει η κατοχή της μπάλας

3. Μετά τη συμπλήρωση 7 φάουλ από την ομάδα, δίνεται μια ελεύθερη βολή για να εκτελεστεί από την ομάδα που κερδίζει το φάουλ.

4. Το παιχνίδι τελειώνει στα 20 λεπτά ή στους 16 πόντους.

5. Τα σουτ μέσα από την καμπύλη γραμμή και n ελεύθερη βολή, μετρούν για ένα πόντο, ενώ τα σουτ έξω από την καμπύλη γραμμή μετρούν για 2 πόντους.

6. Απαγορεύεται n άμυνα ζώνης.

7. Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με μία ελεύθερη βολή.

8. Οι ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ενός αναπληρωματικού παίκτη, ο οποίος δηλώνεται εξαρχής στο δελτίο συμμετοχής της ομάδας.

9. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για ένα TIME OUT 45″.

10. Σε περίπτωση ισοπαλίας των δύο ομάδων, θα εκτελεστούν 3 ελεύθερες βολές για κάθε ομάδα.