Το νέο Ελληνικό ποδόσφαιρο

Σε νέα εποχή μπαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΕΠΟ η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών.

Το πλάνο, που θα συνοδευτεί προσεχώς από τις σχετικές συμπληρωματικές προκηρύξεις, περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές στα πρωταθλήματα. Η Football League θα έχει πλέον δύο ομίλους των 14 ομάδων, ενώ η Γ’ και Δ’ Εθνική θα συγχωνευτούν σε μία νέα κατηγορία, που θα ονομάζεται Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική και θα περιλαμβάνει έξι ομίλους των 16 ομάδων, αλλά σταδιακά θα μειωθεί κατά δύο ομίλους και θα απομείνουν τέσσερις των 16 ομάδων.

Σημειώνεται πως αναδιάρθρωση θα γίνει και στη Σούπερ Λίγκα με αύξηση των συμμετεχουσών ομάδων από 16 σε 18, καθώς θα υποβιβαστούν δύο και θα προβιβαστούν τέσσερις.

Αναλυτικά το σχέδιο της αναδιάρθρωσης:

Γ΄ Εθνική 2012-13: Διεξάγεται με 25 ομάδες (δύο όμιλοι)

–Ανεβαίνουν στην Β΄ Εθνική 11 ομάδες. Έξι από τον Nότιο όμιλο-έχει μεγαλύτερο αριθμό ομάδων-και πέντε από τον Βόρειο. -Από τη Γ’ Εθνική προς το τα πρωταθλήματα των ΕΠΣ δεν θα γίνει κανένας υποβιβασμός -Υποβιβάζονται από την Β΄ στην Γ’ Εθνική δύο ομάδες -Παραμένουν από την Δ’ Εθνική 66 ομάδες

– Ανεβαίνουν από τις ΕΠΣ 14 ομάδες

Γ΄ Εθνική (+Δ΄Εθνική) 2013-2014: Οι δύο κατηγορίες ενοποιούνται και θα απαρτίζονται από 96 ομάδες και 6 ομίλους

– Εξι ομάδες θα ανέβουν στην Β΄ Εθνική – Έξι ομάδες από την Β΄ Εθνική θα υποβιβαστούν – Από την Γ΄ Ερασιτεχνική (όπως πιθανότερο θα λέγεται η νέα κατηγορία) θα υποβιβαστούν 46 στις ΕΠΣ

– 14 ομάδες από τις ΕΠΣ θα πάρουν το εισιτήριο της ανόδου

Γ’ Εθνική 2014-2015: Απαρτίζεται από 64 ομάδες (4 όμιλοι)

-Στην Β΄ Εθνική θα προβιβάζονται τέσσερις ομάδες – Από την Β΄ θα υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες – Από την Γ΄ θα υποβιβαστούν 28 ομάδες στις ΕΠΣ – Από τις ΕΠΣ θα ανέβουν 28 ομάδες

Το ίδιο σύστημα θα ισχύσει και την περίοδο 2015-2016 δηλαδή ένα πρωτάθλημα με 4 ομίλους των 16 ομάδων.

Σούπερ Λίγκα

Την περίοδο 2012 – 13 υποβιβάζονται δύο ομάδες στην Football League και ανεβαίνουν τέσσερις. Το πρωτάθλημα της σεζόν 2013 – 14 θα γίνει με 18 ομάδες.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη καμία περαιτέρω πρόβλεψη.

Football League 2012-2013

– 21 ομάδες στο πρωτάθλημα – Υποβιβάζονται δυο ομάδες από την Σούπερ Λίγκα -Τέσσερις ομάδες ανεβαίνουν στην Σούπερ Λίγκα -Υποβιβάζονται δύο ομάδες στην Γ’ Εθνική

– Από την Γ΄ Εθνική ανεβαίνουν 11 ομάδες.

Την περίοδο 2013-2014 η B’ Εθνική θα έχει 28 ομάδες και θα απαρτίζεται από 2 ομίλους των 14 ομάδων.

ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ-ΠΣΑΤ

‘Οπως αναμενόταν η ΕΠΟ επικύρωσε και τη συμφωνία της Σούπερ Λιγκ με τον ΠΣΑΠ για τα χρέη προς ποδοσφαιριστές που θα εξοφλούνται με κλιμακούμενες δόσεις έως 45 τον αριθμό. Εκτός ρύθμισης έχει μείνει μόνο ο ‘Αρης, με τη συνάντηση με τη Σούπερ Λίγκ να είναι προγραμματισμένη για σήμερα και από την ΕΠΟ να εκφράζεται αισιοδοξία για εξεύρεση λύσης και για τους κίτρινους της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων ΕΠΟ-Λίγκας-ΠΣΑΠ και ‘Αρη και όλες οι πλευρές πιστεύουν πως ίσως άμεσα βρεθεί λύση και στο θέμα αυτό.