Το “Χ” της ικανοποίησης και όχι της διαγραφής

Συνήθως το “Χ” συμβολίζει τη διαγραφή και το ακατάλληλο, ωστόσο, στην περίπτωση του Πλατανιά στο ματς με τον Πανθρακικό συμβολίζει επακριβώς την εικόνα του αγώνα, με δύο ομάδες που γνώριζαν καλά πως τυχόν κακό αποτέλεσμα, είτε για τη μία, είτε για την άλλη, ίσως άλλαζε τις συνθήκες της επόμενης ημέρας. Είναι δηλαδή αυτό που λέμε… μύριζε “Χ” από την αρχή.

Το πάλεψαν από ‘δω, το προσπάθησαν από ‘κει, τελικά αυτό που έμεινε και στις δύο ομάδες είναι ο βαθμός της ισοπαλίας, η δίκαια μοιρασιά και το… προχωράμε παρακάτω. Λες και το ήθελε και η Παναγιά, που λέει και ο Άγγελος, αφού οι ευκαιρίες που χάθηκαν εκατέρωθεν, ειδικά μετά το 0-1 από τον Πλατανιά, αλλά και μετά το 1-1 από τον Πανθρακικό, το έδειχαν ξεκάθαρα… Θα έρθει “Χ” θέλετε δε θέλετε!

Περίεργο ήταν το παιχνίδι που έγινε στην Κομοτηνή. Και λέω περίεργο γιατί μετά από ένα μετριότατο πρώτο ημίχρονο, κανείς δεν περίμενε τόσες συγκινήσεις στο δεύτερο. Ουσιαστικά, στο πρώτο 45λεπτο οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, η μπάλα κυκλοφορούσε συνεχώς στο κέντρο του γηπέδου και οι ευκαιρίες περιορίστηκαν στη μία του Σερφά στο 35′. Προσωπικά, βαρέθηκα απερίγραπτα και δεν περίμενα αυτό που είδα στο β’ ημίχρονο.

Και ίσως για τη μεγάλη αλλαγή στην επανάληψη να έπαιξε το γρήγορο γκολ του Ναζλίδη. Γιατί, μπορεί οι Θρακιώτες να μην έχαναν ευκαιρίες, αλλά έδειχναν στον αγωνιστικό χώρο ότι κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα. Όσο για το γκολ; Επειδή πολλά έχει ακούσει ο Αναστασάκος, αν δεν είχε την οξυδέρκεια και την εμπειρία να βγάλει αυτή την εξαιρετική μπαλιά στο Ναζλίδη, γκολ δε θα βλέπαμε ούτε με το κυάλι, αφού η “πόρνη”, όπως τη λέει ο Όσιμ, γύρισε την πλάτη της στον Ουντότζι στην αμέσως επόμενη φάση, αλλιώς θα καθάριζε το παιχνίδι.

Η ισοπαλία αυτή δεν βόλεψε, αλλά δεν χάλασε κιόλας κάποια από τις ομάδες, παρότι αμφότερες έψαχναν την επιστροφή στις νίκες για να μην μπουν σε περιπέτειες. Ο μεν Πανθρακικός ήταν ανώτερος, αλλά δεδομένου ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, είναι σημαντικό που η αντίδρασή του έπιασε τόπο. Ο δε Πλατανιάς, πήρε πόντο σε μια δύσκολη έδρα έχοντας λίγες αξιόλογες επιθετικές προσπάθειες. Οπότε… τέλος καλό, όλα καλά, άπαντες ικανοποιημένοι!

Θα ήθελα να σταθώ τέλος για μία ακόμη φορά σε αυτό το παλικαράκι, τον Τετέ, ο οποίος θα μας δείξει πολλά πράγματα. Καλά τα έλεγε τις προάλλες ο προπονητής του Φωκικού. Ίσως αυτός ο πιτσιρικάς να είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των γραμμών που έψαχνε ο Αναστασιάδης. Δεν έχω την κακή συνήθεια να κρίνω και να αναλύω -εξάλλου αυτό το κάνουν άλλοι πιο ειδικοί- αλλά ο παίκτης αυτός κάτι μου βγάζει.