Το Drop caffe στον Κορυδαλλό,το μοναστήρι Αγνούντας και οι κόρες του Σούλη!

Άχαστο είναι το Drop Caffe για τον ΑΟ Χανιά καθώς η αποστολή πάντα περνάει απο εκεί για το πρωινό της στα εκτός έδρας ματς  και μέχρι τώρα όπως όλα δείχνουν είναι γούρικο καθώς η ομάδα των “μπλε” δεν έχει ηττηθεί μετρώντας και μια πρόκριση στο κύπελλο. Το Dropp caffe ανήκει στην οικογένεια του Σούλη Παπαδόπουλου και οι κόρες του πάντα χαμογελαστές είναι έτοιμες να σερβίρουν έναν από τους καλύτερους καφέδες που δοκιμάσαμε. Εδώ μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι η μία απο τις δύο έφτασε μια ανάσα και από την γυναικεία ομάδα του ΑΟ Χανιά όμως οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις δεν το επέτρεψαν. Φώτο τους θα βρείτε στο τέλος του κειμένου.

Αν νομίζετε ότι αυτό είναι το μοναδικό γούρι τότε θα πρέπει να συνεχίσετε να διαβάζετε. Στον δρόμο για το Κρανίδι η ομάδα έκανε στάση στην  Μονή της Παναγίας Αγνούντας είναι ένα κυριολεκτικά πανέμορφο και γραφικότατο μοναστηράκι πάνω σε έναν κατάφυτο λοφίσκο δίπλα στο δρόμο από την Κόρινθο στην Επίδαυρο. Η επίσκεψη σε τούτο το μικρό στολίδι της Ορθοδοξίας είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία.  Η αρχιτεκτονική της εκκλησίας της μονής, που είναι αφιερωμένη στην Παναγία, είναι κάτι το μοναδικό. Η υψηλή, σε σύγκριση με το μήκος και το πλάτος της, οροφή της είναι κάτι που δεν το συναντάς συχνά. Το εσωτερικό του ναού, με τις εκπληκτικές μεταβυζαντινές τοιχογραφίες του, χαρακτηρίζεται από ένα κλίμα υπερβατικό και μυστηριακό. Επίσης αναφέρουμε πως στην μονή φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Αγνούντας, μέσω της οποίας επιτελούνται πάμπολλα θαύματα.

Πολλές φορές υπάρχουν συγκυρίες που σε κάνουν να πιστεύεις μια απο αυτές ήταν και στην επιστροφή με το λεωφορείο όταν σε δυο περιπτώσεις αποφεύχθηκε το κακό, την πρώτη ένας οδηγός που μιλούσε στο κινητό σε μια στροφή πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και πέρασε σύριζα απο το λεωφορείο και την δεύτερη όταν ένα απότομο φρενάρισμα του μπροστινού οχήματος δοκίμασε τα αντανακλαστικά του οδηγού. Όλα πήγαν καλά πάντως, επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό είναι από τα αγαπημένα μοναστήρια του τεχνικού του ΑΟ Χανιά καθώς οι πιο παλιοί θα θυμούνται και αναφορά από την εφημερίδα “ΦΩΣ” πάλι σε επίσκεψη του Σούλη Παπαδόπουλου.

Η διαμονή στο Πόρτο Χέλι επίσης ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, εξαιρετικό μέρος που το έβλεπαν όμως απο μακριά οι ποδοσφαιριστές καθώς το ματς με την Ερμιονίδα αλλά και η εθνική ομάδα ήταν τα σημεία αναφοράς, όλα αυτά καθώς μετά την προπόνηση και το δείπνο υπήρχε ομιλία για την τακτική που θα ακολουθούσε η ομάδα. Τον αγώνα παρακολουθήσαμε μαζί με τον γνωστό δημοσιογράφο Λευτέρη Σαρελάκο ενώ λίγο πριν το γκολ για μια ακόμα φορά ο τεχνικός του ΑΟΧ είπε “τώρα θα το βάλουμε” Την παρέα συμπλήρωναν ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Παπαδόπουλου ο Σταύρος Παπανδρέου όπως και ο Γενικός Αρχηγός Ευτύχης Σκουλούδης.

 Ο Λευτέρης Σαρελάκος με τον Γιάννη Γκούμα

Η είσοδος στο γήπεδο του Κρανιδίου μας έφερε αντιμέτωπους με ένα πανέμορφο γήπεδο με τρομερό φόντο την πόλη φυσικά όμως έναν άθλιο πραγματικά τάπητα κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι θα γίνει στις πολλές βροχές, αργότερα μάθαμε ότι …δεν βρέχει συχνά. Η φιλοξενία των ανθρώπων προς το μέρος μας ΆΨΟΓΗ ενώ ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε ο τρόπος που μας μιλούσαν και η εξυπηρέτηση σε όλα, ένα προβληματάκι με το ίντερνετ είναι απλό πταίσμα το οποίο θα το διορθώσουν γρήγορα τα παιδιά.

Η πίσω όψη του γηπέδου.

Η επιστροφή ήταν δύσκολη και αυτό γιατί ο ειδυλλιακός δρόμος όταν πηγαίναμε ξεκούραστοι είχε μετατραπεί σε εφιάλτη λόγω φυσικά των αμέτρητων στροφών που σε συνδυασμό με την ταλαιπωρία ήταν οδυνηρό.

Αργά το βράδυ φτάσαμε στην Αθήνα και η προτελευταία στάση μας ήταν στον Κορυδαλλό όπου και διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι την αγάπη προς το πρόσωπο του Σούλη Παπαδόπουλου από τους Κορυδαλλιώτες. Η αποστολή έφαγε στα “ΨΗΤΑ..ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ” ενώ την ίδια ώρα Σιλιγαρδάκης και Σούλης Παπαδόπουλος σαν επαγγελματίες άφησαν κατά μέρους το φαγητό για να μιλήσουν τηλεφωνικά στα κανάλια της Κρήτης. Επίσης όπως θα διαπιστώσετε και από τις φώτο αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τον Σούλη Παπαδόπουλο αλλά και να φωτογραφίσουν την αποστολή η οποία δέχθηκε εγκωμιαστικά σχόλια από όλους.