Υπερκόσμια…

Η σκηνή της λήξης ενός ιστορικού αγώνα με όλους τους παίκτες του θριαμβευτή Πλατανιά να πηγαίνουν και να ασπάζονται, ένας προς έναν, την φωτογραφία του αδικοχαμένου Ζαχαρία Καραντωνάκη, ενός παιδιού που πιθανότατα ελάχιστοι γνώρισαν, ήταν το επιστέγασμα μιας συγκλονιστικής βραδιάς με τα συναισθήματα αναμεμιγμένα στις καρδιές όλων των παρισταμένων στο γήπεδο των Περιβολίων.

Ξέρετε,καμία φορά τη διαφορά στα γεγονότα την κάνουν μικρά, ανεπαίσθητα πράγματα. Τα λόγια του Άγγελου Αναστασιάδη και η αναφορά του στον αδικοχαμένο μικρό,που όπως ο ίδιος είπε μετέφερε υπό μορφήν “ιεράς υποχρέωσης” προς τους παίκτες του στα αποδυτήρια πριν την έναρξη του αγώνα,μπορεί να ακούγονται υπερβολικά.Υπάρχουν,όμως στιγμές που το “υπερβολικό δεν είναι και αδύνατον”.Η βαβυλωνία του Πλατανιά δεν μιλά Ελληνικά.Ούτε καν σκέφτεται. Είμαι, όμως, σίγουρος ότι και στην Ισημερινή Γουϊνέα,όπως και στην Ισπανία ή τη Σερβία, ο χαμός ενός νεαρού παιδιού συγκλονίζει στον ίδιο βαθμό.

Η υπερκόσμια δύναμη στην οποία δεν πιστεύει μόνον ο Αναστασιάδης αλλά και πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό,μπορεί πολλές φορές να αποδειχτεί καθοριστική.

Ο υπερβολικός ζήλος τον οποίον επέδειξαν από το πρώτο λεπτό μέχρι που άντεξαν οι παίκτες του Πλατανιά,πέραν από το δέλεαρ που δημιουργεί το μεγάλο όνομα του αντιπάλου, δεν μπορεί να είναι αποκομμένος από την συγκινησιακή υπερφόρτωση.

Αγωνιστικά τώρα, ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος από έναν κουρασμένο και ελλειπή ποιοτικά Παναθηναϊκό. Τα εύσημα στον Χατζηνικολάου αλλά και στους παίκτες του απέδωσε ο Αναστασιάδης στην συνέντευξη Τύπου.

Για τους πράσινους συγκρατώ μόνον τα λόγια του Ρότσα που υποσχέθηκε εμφατικά ότι ο Παναθηναϊκός πολύ γρήγορα θα επιστρέψει στα επίπεδα που πρέπει να βρίσκεται.

Για τους διαιτητές δεν υπάρχει άλλοθι.Θέλει “μαγκιά” να αφήνεις και τους δυο αντιπάλους δυσαρεστημένους.Αν ο Αρετόπουλος και οι βοηθοί του είναι αυτοί που είδαμε,τότε καλό θα είναι να τους στείλουν γρήγορα σπίτι τους.Αν  δεν είναι, τότε εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα.

Τελευταίο.Οι κίτρινες που ζητούσαν μετ΄επιτάσεως παίκτες των γηπεδούχων ακόμα και από τον πάγκο (!) δυσαρέστησαν τον Αναστασιάδη.

Πολύ γρήγορα ΟΛΟΙ θα καταλάβουν ότι το “αφεντικό” άλλαξε και τα “νταούλια” παίζουν άλλους ρυθμούς…

ΥΓ. Καλό σου ταξίδι,μικρέ…

Μάνος Σπυριδάκης