13-13 και ρεπό στην football league

Τα οικονομικά μονοπώλησαν το Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής το μεσημέρι της Τρίτης (2/9). Εκεί λοιπόν, ο πρόεδρος της διοργανώτριας ενημέρωσε τις ομάδες ότι η τελική προσφορά του ΟΠΑΠ για τη χορηγία του πρωταθλήματος είναι 4,5 εκατ. ευρώ μικτά, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι χωρίς τους φόρους το ποσό ανέρχεται στα 3,8 εκατ. ευρώ. Και αυτή είναι η μικρότερη χορηγία όλων των εποχών! Πέρσι επί παραδείγματι τα μικτά έσοδα ήταν στα 5,2 εκατ. ευρώ.

Παρόλα αυτά και ελλείψει κάποιας άλλης πρότασης οι ομάδες θα πορευτούν με αυτή την προσφορά (το ποσό θεωρητικά θα ήταν περίπου 146.000 ευρώ για κάθε μία αλλά αν υπολογιστούν και τα έξοδα των λειτουργικών αναγκών της διοργανώτριας το εν λόγω νούμερο μειώνεται ακόμα περισσότερο). Έτσι δεν υπάρχει περίπτωση αναβολής ή άλλης καθυστέρησης και η εναρκτήρια σέντρα του πρωταθλήματος θα ξεκινήσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, ενώ η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (9/9).

Από εκεί και πέρα, στο συμβούλιο έγινε μεγάλη συζήτηση και για τις ομάδες που αποχωρούν… Μάλιστα, εφόσον αποχωρήσει και ο Άρης (αν αποφασίσουν κάτι τέτοιο τελικά οι «κίτρινοι» ακολουθώντας τη Δόξα Δράμας στη λύση της Γ’ Εθνικής) αποφασίσθηκε οι δύο όμιλοι να έχουν από 13 ομάδες.

Δηλαδή θα υπάρχει ένα ρεπό και μία ομάδα από τον Νότιο όμιλο θα πάει αναγκαστικά στο Βόρειο, αφού εκεί υπάρχει το πρόβλημα… Η λογική αναφέρει ότι η πρώτη υποψήφια για να ανέβει στον 2ο όμιλο από τις περσινές ομάδες του 1ου είναι ο Φωκικός, ενώ μετά από τις τελευταίες εξελίξεις δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να φύγει από τον Bόρειο όμιλο η Ζάκυνθος.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Β’ Εθνικής αναφέρονται τα εξής: «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ συζήτησε λεπτομέρειες της σύμβασης με την ΟΠΑΠ ΑΕ και ενέκρινε την οικονομική εγκύκλιο αγωνιστικής περιόδου 2014-2015.

Παράλληλα πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Να υπάρξει συνάντηση της Διοργανώτριας με την ΕΠΟ για ενημέρωση επί θεσμικών θεμάτων.

Δημιουργία τμήματος Marketing.

Δημιουργία Οικονομικής Επιτροπής .

Δημιουργία μικτής ομάδας Football League για φιλανθρωπικούς σκοπούς».

a-sports.gr