Aναβολή των εκλογών της ΕΠΣΧ ζητούν πέντε σωματεία και ο Γιάννης Γιαννουλάκης

Η είδηση που αποκάλυψε από την Τετάρτη το πρωί η ιστοσελίδα paraktirika.gr επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΠΣΧ κ. Γιώργο Βούρβαχη

Ο Γιώργος Βούρβαχης με δηλώσεις του στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ», αποκάλυψε ότι η αντίπαλη παράταξη του Στέλιου Βαρουξάκη κατέθεσε προσφυγή ζητώντας την αναβολή των εκλογών στην ΕΠΣ Χανίων, που είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή (12/8)!

Ο κ. Βούρβαχης εκτός από την αποκάλυψη ότι η παράταξη Βαρουξάκη κατέθεσε προσφυγή για αναβολή των εκλογών στην ΕΠΣ Χανιών, κατήγγειλε επίσης την αντίπαλη παράταξη για πρακτικές εκβιασμού: «Είναι σε πανικό και τώρα έχουν επιδοθεί σε απειλές. Βάζουν διάφορους, που λένε αν δεν στηρίξεις αυτόν δεν σου φέρνω ψωμί…»

Σε ό,τι αφορά στην ανάμιξη του μουσικού καλλιτέχνη Μανώλη Κονταρού, ο κ. Βούρβαχης είπε: «Εχει γίνει ένα πολύ μεγάλο πανηγύρι από εξωθεσμικούς παράγοντες. Καλός μουσικός αλλά κακός παράγοντας. Είναι εξωθεσμικός, είναι απλά φίλος του αντιπάλου, δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο».

Για το γεγονός ότι οι εκλογές της ΕΠΣ Χανίων έχουν βρεθεί στο επίκεντρο ολόκληρης της Ελλάδας: «Όλοι ασχολούνται με την ΕΠΣ Χανίων γιατί ακολουθούν οι εκλογές στην ΕΠΟ. Έχουν πέσει όλοι πάνω μας να μας κατασπαράξουν. Αν δεν υπήρχαν οι εκλογές της ΕΠΟ τον Οκτώβριο δεν θα μας ενοχλούσε κανένας. Η άλλη πλευρά έστειλε αντίπαλο για να «φάει» τον Βούρβαχη με κάθε κόστος. Δεν θα κάτσω όμως με σταυρωμένα χέρια γιατί υπηρετώ ανιδιοτελώς το ποδόσφαιρο. Το μόνο που μου προσάπτουν είναι ότι είμαι πολλά χρόνια στη διοίκηση. Ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ είναι στην ομοσπονδία 30 χρόνια!».

Για το σοβαρό ενδεχόμενο οι πίνακες των διαιτητών να καταρτιστούν από την υπάρχουσα σύνθεση της ΚΕΔ: «Το σωστό και το εντιμότερο θα ήταν να αλλάξει η Επιτροπή Διαιτησίας και μετά να γίνουν οι κλήσεις των διαιτητών. Θα δούμε και ρεβανσισμό και απειλές. Είναι γνωστές αυτές οι πρακτικές, θα βάλω τον διαιτητή σου αλλά πρέπει να με ψηφίσεις… Αυτά πρέπει να εκλείψουν».

Για ποιον λόγο άλλαξε παράταξη και πλέον υποστηρίζει την αντιπολίτευση της ΕΠΟ: «Είχα πει σαν σκέψη στην πίσω μεριά του μυαλού μου ότι μπορεί να είμαι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ και από εκεί άρχισε ο πόλεμος. Έπρεπε ο Βούρβαχης να καταδικαστεί. Δέχθηκα σωρεία τηλεφωνημάτων, γιατί το λες αυτό. Εγώ άλλαξα παράταξη όταν μου έβαλαν απέναντί μου τον κ. Βαρουξάκη».

Για τις εκλογές στην ΕΠΣ Χανίων, που το αποτέλεσμά τους εν πολλοίς θα κρίνει και το αποτέλεσμα στις εκλογές της ΕΠΟ: «Είμαι απόλυτα αισιόδοξος ως προς το αποτέλεσμα».

Τέλος, για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την επιστολή Κοντονή στη FIFA: «Ο υπουργός δρα σύμφωνα με τα δικαιώματά του. Η ΕΠΟ και το… κονκλάβιο που τη διοικεί πρέπει να σκύψει στο πρόβλημα και δώσει λύση. Θεωρώ αν όχι παράτυπη, αδικαιολόγητη την αναδιάρθρωση στα πειθαρχικά της όργανα».

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Διαιτητικό Δικαστήριο για την προσφυγή της παράταξης Βαρουξάκη

Οι ισχυρισμοί του κ. Βούρβαχη ότι σωματεία και παράγοντες, που πρόσκεινται στο συνδυασμό του Στέλιου Βαρουξάκη προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ζητώντας την αναβολή της εκλογικής αναμέτρησης της Παρασκευής, επιβεβαιώθηκαν απόλυτα, αφού την Πέμπτη 11/8/2016 και ώρα 12:00 θα συνεδριάσει το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και θα ασχοληθεί με την παρακάτω υπόθεση:

«Προσφυγή των Σωματείων: 1.ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, 2.ΛΕΟΝΤΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ,3.ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΑ ΚΥΔΩΝΙΑΣ,4.ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ,5.Α.Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΝΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ και 6) του ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ κατοίκου Χανίων, κατά της 1.της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ, 2. Της με αριθμό Πρωτ. 1742/03.08.2016 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Χανίων και της μ’ αυτήν καθοριζόμενης ημερησίας διάταξης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Σ Χανίων που ορίστηκε για τις 12.08.2016 3. Της με αριθμ. πρωτ. 7693/03.08.2016 Πρόσκλησης προς τα σωματεία – μέλη της Ε.Π.Σ. Χανίων για σύγκληση Έκτακτης

Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Σ. Χανίων που ορίστηκε για τις 12.08.2016».