Oι εμμονές,η ανεπάρκεια και τα …αυγά

Ένα ακόμα χαμένο παιχνίδι, μια ακόμα αγωνιστική χωρίς ανάσα -δυο και κάτι μήνες πια χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα- και πλέον τα περιθώρια λιγοστεύουν επικίνδυνα.

Και δεν είναι τόσο οι ήττες αλλά η γενικότερη εικόνα μιας ομάδας που σου δίνει την εντύπωση ότι δεν μπορεί.

Όπως,όμως,τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο έτσι και η καταστροφική πορεία του Πλατανιά έχει εξήγηση.

Κεφάλαιο πρώτο:Οι εμμονές

Καταρχάς, με όλο το σεβασμό, την μεγαλύτερη ευθύνη όλων έχει ο προπονητής. Έχοντας πια συμπληρώσει εννέα αγωνιστικές στον πάγκο της Χανιώτικης ομάδας είναι ηλίου φαεινότερο ότι ακόμα δεν έχει καταφέρει να βρει την-κατά τον ίδιο- ιδανική ενδεκάδα και κατ΄επέκταση ομάδα.

Αμφιβάλλω, αν υπάρχει άλλη ομάδα, που να έχει παραταχθεί με τόσο διαφορετικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο σε κάθε παιχνίδι.Έχει κάνει όλους τους πιθανούς και απίθανους συνδυασμούς με Τζανή, Ποτουρίδη, Ντόε,Κάστελς και Στόλερ καθώς και με έκτακτες συμμετοχές των Δέντσα, Κανακούδη, Δημήτρη αλλά και Αγκιλέρα ,που πλέον έχει χαθεί ο λογαριασμός και προφανώς δείχνει ότι και ο ίδιος δεν ξέρει ακόμα με σιγουριά ποιους να εμπιστευτεί σε μονιμότερη βάση.

Ο μια ο Τζανής κρίνεται ανεπαρκής για τους αγώνες με ΠΑΟ και Τρίπολη και την άλλη μπαίνει βασικός στη Ξάνθη.Ο Ντόε κρίθηκε γενικώς ανεπαρκής και εκδιώχθηκε με τα δυο τελευταία του παιχνίδια με τη φανέλα του Πλατανιά να κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, ο Κάστελς,με ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια του τοποθετείται βασικός κόντρα σε ΠΑΟ και Αστέρα και μένει εκτός στη Ξάνθη. Ο Στόλερ μπαίνει σαν αλλαγή στους δυο τελευταίους αγώνες, τη στιγμή που ο Πλατανιάς βρίσκεται πίσω στο σκορ,χωρίς να μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τη σκοπιμότητα ενώ ο Ποτουρίδης σε κάθε του παιχνίδι  δύσκολα περνά τη βάση από πλευράς ποιότητας.

Στη Ξάνθη, ο Αναστασιάδης αποφασίζει να αφήσει στην κερκίδα τον Τσιντί (εκτός και ήταν τραυματίας) ,που υπενθυμίζω και αυτόν τον είχε βάλει στο Περιστέρι λίγα εικοσιτετράωρα από την έλευση του και που στα Πηγάδια θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει.Με αυτήν του την απόφαση στέρησε την ομάδα του από μια ακόμη επιθετική λύση, που όπως πήγε το παιχνίδι, φάνηκε ότι χρειαζόταν.Αντίθετα, γέμισε τον πάγκο του με αμυντικογενείς παίκτες που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν.

Ότι,όμως και αν προσπαθεί το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πλατανιάς έχει μεγάλο πρόβλημα…

Κεφάλαιο δεύτερο:Η ανεπάρκεια

…ανεπάρκειας.Το έλλειμα ποιότητας του ρόστερ είναι εμφανέστατη.Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε μια ομάδα ακόμα και σε αυτήν την αναιμική Σουπερλίγκα,που να μην έχει τουλάχιστον έναν ποδοσφαιριστή που ξεχωρίζει με βάση την ποιότητα του.

Ε λοιπόν, ο Πλατανιάς τέτοιον παίκτη δεν τον έχει.Ούτε ένας από το τωρινό ρόστερ δεν ξεχωρίζει, ούτε κανείς από τους υπάρχοντες δεν μπορούν, στα δύσκολα, να κάνουν τη διαφορά. Ακόμα και ο Ουντότζι με τις όποιες του εξάρσεις , σε πολλά παιχνίδια χανόταν μέσα στη μετριότητα.Ο Αγκιλέρα από την άλλη λόγω θέσης αλλά και χαρακτηριστικών δεν μπορεί να γίνει ηγέτης.

Η συνειδητή επιλογή της διοίκησης να μην ανεβάσει ψηλά το μπάτζετ-αν και η αλήθεια είναι ότι λόγω και των λύσεων των συμβολαίων των ανεπιθύμητων η ο Γενάρης ήταν κομματάκι ακριβός-μπορεί να έχει διατηρήσει αλώβητο το ταμείο της ΠΑΕ, όμως , το στοίχημα είναι πια αν αυτή η τακτική θα αποδώσει τελικά τα ευκταία.Γιατί, αποδεικνύεται ότι το ρίσκο είναι μεγάλο. Αν δικαιωθεί με την παραμονή της ομάδας τότε όλοι μπορούν να επιχαίρουν αν,όμως, συμβεί το αντίθετο τότε και οι δικές της ευθύνες θα είναι μεγάλες. Γιατί, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός , με πορδές δεν βάφεις…

Κεφάλαιο τρίτο:…Αυγά

Και μια και η κουβέντα έχει πάει και στα …αυγά εκείνο που μου έχει κάνει επίσης μεγάλη εντύπωση είναι η έλλειψη πάθους που στα τελευταία παιχνίδια διαφαίνεται στο σύνολο των παικτών του Πλατανιά. Μόλις κάτι στραβώσει, τα πρόσωπα και τα σώματα των ποδοσφαιριστών δείχνουν με τον πιο εύγλωτο τρόπο ότι δεν πιστεύουν ούτε και οι ίδιοι ότι μπορούν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Σκυθρωποί, άνευροι σου δίνουν την εντύπωση ότι περιμένουν το μοιραίο. Σπασμωδικές αντιδράσεις, παιδαριώδη ατομικά λάθη και ολοφάνερη αδυναμία να διαχειριστούν τις δύσκολες καταστάσεις.

Τελειώνοντας. Όσο και όλοι λένε ότι κάθε παιχνίδι είναι …τελικός,κάποια στιγμή και αυτό τελειώνει.

Αν ο Πλατανιάς στα επόμενα τρία παιχνίδια που δεν φεύγει από το νησί , με Άρη και ΑΕΚ μέσα και στο ενδιάμεσο ΟΦΗ στο Ηράκλειο δεν πάρει,τουλάχιστον έξι με εφτά πόντους, το τρένο θα περάσει και δύσκολα εμείς θα μπορέσουμε να ανέβουμε…

ΥΓ:Το κερασάκι στην τούρτα θα ήταν τη Δευτέρα να μας προκύψει και ταξίδι στην Κομοτηνή για το Κύπελλο…

ΥΓ2:Η Κέρκυρα και η Βέροια που αποκλείστηκαν βάζοντας πιτσιρίκια στους επαναληπτικούς ήταν κορόϊδα…